Karácsony Diana Krallal

A Wallflower csodái

Illustration for article titled Karácsony Diana Krallal
Advertisement

Idén áprilisban jelent meg az ötszörös Grammy-díjas énekes és jazz-zongorista Diana Krall legújabb stúdióalbuma a Wallflower. Diana Krall zenei karrierjében az első nagy áttörést az 1996-os All For You című albuma jelentette.Az ezt követő nagy sikerű kiadványok,koncertek értő közönsége biztosította őt az egyedi hangzásvilággal átszőtt,a sajátosan feldolgozott de mégis hagyományos pop és jazzdalok igényéről.Diana Krall ötszörös Grammy- és nyolcszoros Juno-díjas, továbbá kilenc arany-, négy platina- és hét multiplatina-album büszke tulajdonosa.

Illustration for article titled Karácsony Diana Krallal
Advertisement

A Wallflower CD olyan dalokat tartalmaz, melyek inspirációt nyújtottak az énekesnő számára az 1960-as évektől napjainkig. Az új album producere a tizenhatszoros Grammy-díjas David Foster, akivel tökéletes összhangban dolgoztak közösen a lemezfelvételek alatt. Az album címe ismerős lehet, a Wallflower ugyanis egy Bob Dylan-dal, az énekesnő – elmondása szerint – ő így tiszteleg az egyik legnagyobb zenei hőse előtt. A lemezre olyan kedvencei átdolgozását készítette el, mint a The Mamas and the Papas-tól a California Dreaming, a The Eagles Desperadoja és Elton Johntól a Sorry Seems To Be The Hardest Word címűt./A recorder.hu nyomán/.

A Wallflower CD borító sokat ígérő dal felsorolásának,a rajta lévő zenei anyag messzemenőkig eleget tesz.Legjobban teszitek,ha repeat-re állítjátok a lejátszót és úgy hallgatjátok.

Advertisement

Az én kedvencem a california dreamin a Michael Bublevel közösen énekelt alone again és az i’m not in love.

Illustration for article titled Karácsony Diana Krallal
Advertisement

Diana Krall gyönyörű hölgy,remekül énekel és zongorázik,ráadásul háromszor is járt Magyarországon.Számomra így pláne érthetetlen az,hogy hogyan mehetett hozzá egy ilyen fura benyomást keltő külsejű pasashoz,mint Elvis Costello? Csak nem erről szól az i’m not in love?

Ezt írja róluk a wikipédia:

Elvis Costello brit zenésszel 2003. december 6-án házasodott össze Elton John londoni külvárosi birtokán. Ikreik születtek 2006. december 6-án New Yorkban, Dexter Henry Lorcan és Frank Harlan James.

Advertisement
Illustration for article titled Karácsony Diana Krallal

A házasságukra talán az egyik kézenfekvő megfejtés a zenében rejlik.Ez a She,amelyet Elvis Costello énekel,a nálunk is nagy sikerrel játszott Sztárom a párom/Nothing Hill című filmben. A dalt eredetileg a francia Charles Aznavour szerezte és énekelte.

Ahogy a Walfloweren is,Diana Kralltól csodálatos duetteket hallhatunk a pop és jazz műfaj legnagyobbjaival közös fellépéseiken..Hallgassátok meg duettjüket Natalie Cole-al.Route 66!!!

A kedves olvasóinknak pedig ezúton is Boldog Karácsonyt Kívánunk Diana Krall karácsonyi dalával és néhány koncert képpel:

Illustration for article titled Karácsony Diana Krallal
Advertisement

A Wallflower letölthetőségei és meghallgathatósága:

iTunes: http://bit.ly/1KbtukH

Meghallgatható:

Spotify: http://spoti.fi/1BSP9u1

Deezer: http://bit.ly/1F56pxg

Share This Story

Get our newsletter