Maria Sarapova, az évi közel 10 milliárd forintnak megfelelő jövedelmével és kimagasló tenisz tudásával méltán szerzett elismerést világszerte. Ezt azonban szempontként nem figyelembevéve, Angela Merkel érdemelte ki a Forbes Magazintól, hogy 2015-ben ismét a világ legbefolyásosabb hölgyének válasszák. Pedig Merkel asszony, Sarapovával ellentétben sosem fogyasztott meldoniumot. Hogy Sarapova említése a Forbes lista során mennyire nem vicc, a nőnapon vallomást tett Sarapova 11 év óta őrzi első helyét a a Forbes listáján, a legmagasabb jövedelmű sportoló hölgyek között.

Bár a felsoroltakat többen is a “gyengébb nem” képviselőinek vélik, a hölgyeknek mégis döntő szerepük van a világpolitikában, a döntéseikben évekre meghatározhatják a gazdaságpolitikát, dönthetnek milliók személyes sorsa felett. A médiák szinte lesik a gondolataikat, a jelentős televíziós csatornák híradásaiban naponta találkozhatunk velük.

Advertisement

Mielőtt a nyertesek névsorát megtekintjük, nézzük meg, hogyan számolt be a CBS This Morning műsora az eseményről:

1. Angela Merkel.

A német kancellár asszony, immáron öt éve foglalja el az első helyet a Forbes listáján. Az EU egyik vezéregyéniségeként, mindent megtesz az Eurozóna stabilitásáért, egyenes, határozott, emberbaráti stílusa, az általa vezetett Németország gazdasági sikerei maguk helyett beszélnek. Bár az erőfeszítései és az elképzelései a migráns áradat megoldására, sok esetben ellenszenvet váltottak ki, de a folyamatokat tekintve, ő az egyik legmérvadóbbb vezető, aki a válságot igyekszik megoldani.

2. Hillary Clinton.

Tavaly is a második helyen végzett. A 2016-os Forbes listán pedig, ha - és erre egyre több az esélye - az év végén megválasztják az Amerikai Egyesült Államok első női elnökének, megnyílik a lehetősége, hogy ő legyen a világ legbefolyásosabb hölgye.

Advertisement

3. Melinda Gates.

A lista harmadik helye, az első kakukktojás. Melinda Gates nem politikus, ő az emberjogi tevékenységet folytató alapítványa alapján érdemelte ki a helyezését. Bill Gates feleségeként, jelentős befolyással bír a pénz adományok nagyságára és eljuttatására, a ténylegesen rászorulók számára.

Advertisement

4. Janet Yellen.

Janet Yellen az amerikai Matolcsy György. Az amerikai jegybank elnökeként döntő hatással bír az USA gazdasági tevékenységére. Festmény és épületvásárlásairól és egyéb ilyen irányú lépéséről nem tudunk.

Advertisement

5. Mary Barra.

Az enyhén magyar hangzású nevű Mary Barra, a hazai gépkocsi rajongók szívét is megdobogtattja! Detroitban a General Motors vezérigazgatójaként, a világ egyik legnagyobb vállalatát vezeti közmegelégedésre.

Advertisement

Azt ezt követő sorrend:

6. Christine Lagarde - IMF igazgató.

7. Dlima Roussef - Brazilia elnöke.

8. Sheryl Sandberg - Facebook egyik vezetője.

9. Susan Wojciki - YouTube elnök-vezérigazgató.

10. Michelle Obama - USA First Lady.

A fentieken kívül, igen sok egyéb kategóriában hirdettek rangsort, ezek közül néhány akik: Az Újonnan feltünőek, a Müszaki területek, a Szórakoztatóipar, a 45 éven alúliak, az Impresszáriók jelentős és nagyhatalmú hölgyei. A névsorokat megtaláljátok itt.

Advertisement
Advertisement

A tegnapi Blikk, a Forbes magazin nyomán közölte az olvasói szavazatait a legbefolyásosabb magyar nőkre. Minden kommentár nélkül:

1. Lévai Anikó.

2. Vajna Timea.

3. Kálmán Olga.

4. Hosszú Katinka.

5. Dobrev Klára.

Mintegy, az előző hír feloldásaként, tekintsük meg, hogyan látja a GLAMOUR Magazin a világ legjobban/legcsínosabban öltözött hölgyeinek sorrendjét. A dobogósok:

1. Kristen Stewart.

Advertisement

2. FKA twigs.

Advertisement

3. Emma Watson.

Share This Story

Get our newsletter