Az érintett csomagolás

Igen, tudom, hogy Bede m√°r lehozta a 444-en, viszont j√≥ szok√°sa szerint csak majdnem siker√ľlt visszaadnia a t√∂rt√©nteket. Ňź kihegyezte arra, hogy a jobberek h√ľly√©k, mert neki ez valami√©rt √≠gy tetszett, √°m nem ez t√∂rt√©nt. √Čn elŇĎtte √≠rtam meg ezt a cikket, sajnos t√ļls√°gosan eltoltam a publik√°l√°st, √≠gy megelŇĎz√∂tt, de att√≥l m√©g tess√©k az eredeti t√∂rt√©nethez jelentŇĎsen k√∂zelebb √°ll√≥ verzi√≥.

T√∂rt√©nt pedig v√°lasztott haz√°mban, N√©metorsz√°gban, hogy a k√∂zelgŇĎ Eur√≥pa-bajnoks√°g √∂r√∂m√©re megv√°ltoztatta a Ferrero a Kindercsoki csomagol√°s√°t. Nem egy nagy v√°ltoz√°s, csak a szok√°sos kissr√°c-arc hely√©re r√°tett√©k a n√©met csapat tagjainak k√©p√©t, mikor m√©g gyerekek voltak. R√°ker√ľlt G√∂tze, Sch√ľrrle, Kramer, √©s t√∂rt√©net√ľnk szempontj√°b√≥l kiemelten G√ľndogan √©s Boateng. Mint tal√°n a nev√ľk is el√°rulja, bev√°ndorl√≥csal√°db√≥l sz√°rmaznak, G√ľndogan t√∂r√∂k, Boateng gh√°nai felmenŇĎkkel rendelkezik. Nyilv√°nval√≥an gyerekk√©nt sem voltak kifejezetten √°rj√°k, ez fontos lesz mindj√°rt.

G√ľndogan, a Dortmund k√∂z√©pp√°ly√°sa

ErŇĎs√∂dik sz√©pen mifel√©nk ez a Pegida nevŇĪ mozgalom, ennek mi√©rtjeibe most ne menj√ľnk bele, ha esetleg valakinek kimaradtak volna, ŇĎk tŇĪzt√©k z√°szlajukra Eur√≥pa muszlimtalan√≠t√°s√°t, √©s ha m√°r benne vannak, m√©g p√°r egy√©b bev√°ndorl√≥i csoportot is kitenn√©nek. No, az ŇĎ egyik fi√≥kszervezet√ľk felkapta ezt a csokicsomagol√°st √©s kitette az oldal√°ra, nem eml√≠tve, hogy az orsz√°g egyik b√ľszkes√©ge, a Nationalelf focist√°ja l√°that√≥ rajta gyerekk√©nt. Gondosan elt√°vol√≠tottak minden m√°s nyomot is, ami a kamp√°nyra figyelmeztetett volna, teh√°t, aki csak a k√©pet l√°tta, azt hihette, lecser√©lt√©k az eddigi gyereket polkorrektre. A k√∂vetkezŇĎ komment ker√ľlt a k√©p mell√©: ‚Äúezt t√©nyleg meg lehet venni, vagy ez valami vicc?‚ÄĚ

Advertisement

Boateng, a Bayern v√©dŇĎje

Valaki persze felh√≠vta a Ferrero figyelm√©t az anom√°li√°ra, akik term√©szetesen azonnal elhat√°rol√≥dtak a Pegida-szervezettŇĎl √©s elutas√≠tott√°k az idegenelleness√©get √©s a diszkrimin√°ci√≥t, ahogy azt egy ilyen helyzetben kell √©s illendŇĎ.

Advertisement

Tanuls√°g nincs, maximum annyi, hogy h√ľly√©k mindenhol vannak. √Čs hogy egy klasszikust id√©zzek, √©n nem √©rtek a focihoz.