Kissé viseltes Donald Trump áron alul eladó

Illustration for article titled Kissé viseltes Donald Trump áron alul eladó

Na, vajon mennyit ér Donald Trump neve?

Addig jártatja a száját a komolykodó politimókusok levesébe csúnyán belerondító jelöltjelölt, hogy a végén még elszegényedik és kénytelen lesz kivándorolni a jobb élet reményében. Ez persze lehet, hogy része a stratégiájának, hiszen határozottan állítja, hogy megvannak az eszközei arra, hogy rávegye a mexikóiakat egy migrációt gátló fal felépítésére, márpedig, ha Donald Trumpok fenyegető hordáitól kellene tartanom, én azonnal nekiállnék kiönteni a beton alapot, és már rendelném is a téglákat, mert Trump nekem olyan, mint az internetmacskák és -kutyák. Messziről, a képernyőn keresztül nagyon vicces, de köszönöm szépen, inkább egy hagyományosat kérek macskából is és elnökjelölt-jelöltből is. Még szerencse, hogy mexikói éppúgy nem vagyok, mint amerikai.

Advertisement
Illustration for article titled Kissé viseltes Donald Trump áron alul eladó

Szóval tehát elszegényedés. Az még messze van, viszont a Digiday szórakoztató (Trump szempontjából mondjuk egy picikét aggasztó) gyűjtést készített arról, hogy a közismerten kifinomult nyilatkozatok hatására hogyan veszít a Trump márkanév az értékéből.

Advertisement

Hogy ez miért fontos? Azért, mert a jó öreg Donald esetében nem kacsa a hír, miszerint jövedelmének és vagyonának növekvő és eléggé nagy része származik a nevével kapcsolatos licencügyletekből. Amellett, hogy számos, a Trump névvel fémjelzett ingatlanfejlesztési projekt tényleg csak fémjelezve van a névvel, és Trumpnak valóban nincs bennük ezen túlmutató szerepe, egyéb módon is özönlik bankszámlájára a pénz a Trump brandből kifolyólag. A vészcsengők persze egyelőre kénytelenek másodállásukból megélve a Jingle Bells-t csilingelni, mert a drámai zuhanások és visszaesések leginkább normális ingadozások a Trump nevet illető közérzületet mutató grafikonokon, de vannak intő jelek, ebben igaza van a forrásul szolgáló cikknek.

Advertisement

A nép hangja mellett fontosabb ilyen jel, hogy számos cég döntött úgy, hogy már nem tartja előnyösnek a Trump nevet. Csak áttekintő jelleggel: egy ingatlanfejlesztő a trumpos plakátot szedte le egy épületéről, egy kiskereskedelmi cég pedig több, mint ezer üzletében állította le a trumpos termékek forgalmazását Trump muszlimokra vonatkozó kijelentései miatt, de a mexióiak bevándorlását illető megjegyzések is meghozták eredményüket azzal, hogy tévétársaságoktól hajápolási termékeket gyártó cégig számos Trump-partner távolodik a politikai karrierjét építő üzletembertől. Aki egyébként annyira tehetséges, hogy a befektetései teljesítményét indexkövető alapokkal is hozhatta volna főnöki foteljében hátradőlve, a rá jellemző, zseniális üzleti manőverek nélkül.

Trump-témában eddigi mérhetetlenül tényfeltáró anyagaink:

Advertisement

Első kép: Gage Skidmore (CC BY-SA 2.0)
Második kép: Catster

Share This Story

Get our newsletter