A magyar vidék tényleg nagyon rossz állapotban van. A nagyüzemi gazdaságok, és a feudalista nagybirtokokra emlékeztető, félmegyényi földmozaikok közé ékelődött zárványokban tombol a magyar a valóság.

Az Izabella, Belo Othello, Charvat, Flaga Alba, Fraga, Noa, Noé, Noka, Noha, Nova néven is nevezett direkt termő szőlőből (Amerikában, 1816-ban, egy bizonyos William R. Prince becstelenítette önálló fajtává) nyert bort nagy mennyiségben fogyasztó, magába roskadt vidéki embertípus folyton reprodukálja önmagát.

Advertisement

Ifjúkoromban még azt hittem, hogy egyszer csak elfogynak, ahogy I. is, kivesznek, mint a ritkuló esőerdők még fel sem fedezett, de már nem létező állatai.

Illustration for article titled Kutyaúristenit!! :(
Advertisement

Aztán időnként csak-csak bebiccentenek az ablakon, sültjüket emelgetve.

Itt van ez a cikk a Borson, egy öngyilkosságot elkövető vas megyei férfiről, aki méteres láncon tartotta, és valószínűleg meglehetősen ritkán juttatta ételhez kutyáját. Az ok, ami miatt ebét állítólag megkötni kényszerült, a jószág szomszéd baromfik iránt tanúsított kiapadhatatlan tudásvágyából fakadt, beleértve azok ízét, külső és belső anatómiáját.

Advertisement

Mindezzel az volt a probléma - melyet aztán nem sikerült ezzel az italozó életmódot folytató jóemberrel megértetni -, hogy régebben többször eltévelyedett kutyájának ez az állapot rossz. Amúgy meg egy élőlény; ő is.

Advertisement

Nem állt össze barátunkban a kép, nem állt össze valamiféle elejétől a végéig lekövethető és értelmezhető egésszé. Annál inkább ott motoszkált füle mögött az önsajnálat, a direkt termők kártékony, pocsolyaszínű szemellenzője. Ezért aztán - állatvédők részéről történő egyszeri vegzálás, egy rendőrségi kihallgatás, és a szokásos adag fb-fröcsögés után -, minden eszét összeszedve úgy döntött ez az áldott jó ember, hogy felakasztja magát. Fel, a diófára. De még mielőtt ezt megtenné, az általa borzalmas körülmények közt tartott kutyán is megkönyörül: felakasztja őt is.

Ez, a jellemzően Soós Imre által megformált, távolba meredő, feszes arccal kísért, paraszti éleslátás maximuma

Advertisement

Ahogy Bíró Máté kipörgeti Pataki Marit a Körhintában.

Ejjjj.................

Gyere velem Buksi (a kurva’nnyád), olyan jó kutyám voltál (t’gecci). Kitartottál velem jóban-rosszban, te (átk’zottdög) áldott teremtés. Majd miii, majd miiiii megmutatjuk ezeknek (a férgeknek), hogy hol és kivel... Kivel és hol...!

Advertisement

Aztán megmutatták.

Izabella, Belo Othello, Charvat, Flaga Alba, Fraga, Noa, Noé, Noka, Noha, és Nova.

Advertisement

Mikor pusztultok ki már végre?

( A vaol.hu cikkéből sem derül ki egyértelműen, hogy az illető a hétfői rendőrségi kihallgatása előtt már végzett a kutyával, vagy közvetlenül az öngyilkosság előtt követte el tettét.)

Share This Story

Get our newsletter