Lapindító

Illustration for article titled Lapindító

Kedves olvasók!

Soha nem voltam nagy blog író, inkább csak olvasgatni szeretem őket, meg jól beledumálni. Most viszont mégis blogot indítottam.

Advertisement

Néhányan elhatároztuk, hogy a megszűnőben lévő (megszűnt) Cink közösségét szeretnénk valamilyen formában egybentartani, mert úgy érezzük van igény a kulturált beszélgetésre, a kulturált tartalomfogyasztásra. Ezért is fájt annyira nekünk a Cink elvesztése, ahol az írókkal már-már belterjessé vált a hangulat és igazi eszmecserére volt lehetőség egy-egy téma kapcsán, legyen az komoly, vagy komolytalan. Tettünk egy próbát arra, hogy egy facebook csoport keretén belül továbbmentsük a Cink olvasói magját, de ott igen korlátozottak a gondolatmegosztási lehetőségek, és a közönség is. Most egy másik kisérletet szeretnénk kipróbálni.

Néhányan az egykori Cink olvasói közül összefogtunk, és megpróbálunk közösen egy blogot vezetni. Megvizsgáltuk a technikai lehetőségeket, és úgy gondoljuk, hogy a Kinja a legjobb választás arra amit szeretnénk. Egyrészt a Cink olvasóinak, ha hozzászóltak a cikkekhez úgy is van már felhasználója ide, és ha akarja, akkor a Cink olvasói múltját itt zavartalanul folytathatja. Ha meg tiszta lappal akar indulni, akkor gyorsan tud regisztrálni egy újat.

Advertisement

A blog tartalmában nem próbálkozunk a Cink másolására. Egyrészt nem vagyunk újságírók, akiknek ez a napi tevékenysége, másrészt mi saját magunkat, saját gondolatainkat akarjuk tobvábbadni. De azért azt nem állítom, hogy nem lesznek hasonlóságok, amik a Cink tartalmára vonatkoznak. A többi már rajtatok múlik! Reméljük azért, hogy idővel ezt is olyan szívesen olvassátok majd, mint egykor a Cinket.

Már a lap nevével is szerettük volna elkerülni az analógiákat a Cinkkel, de azért olyan nevet kerestünk, ami rövid, és jól kifejezi az oldal tartalmát. A Konc tehát egyrészt tartalmazza Konc bácsi (Indul a bakterház) csodálatos világszemléletét, amit mindenkinek el kellene sajátítania, másrészt lefedi azt az állapotot, hogy nálunk a “hírgyártás” csak a nagy híroldalaktól lehulló maradék lehet (lévén amatőrök vagyunk), harmadrészt tisztelgés a nyomdai szakma előtt.

Advertisement

Jó olvasást mindenkinek!

Frissítés:

Ha valaki a közösségi médiában próbálna meg minket követni, az alábbi lehetőségei vannak:

Impresszum: http://konc.hu/index.php

Twitter: https://twitter.com/konchungary

Tumblr: http://konchungary.tumblr.com

Facebook: https://www.facebook.com/konchungary

Share This Story

Get our newsletter