Illustration for article titled Legyél te is appista vallási vezető!

Rövid, instrukciós jellegű röpirat.

Kell hozzá:

Egy mobilalkalmazás, és azon túl:

Egy világmegváltó eszme: például a sharing economy, megosztásalapú gazdaság.

Ha már megváltás: maga a megváltó. Erre jó lesz egy vezérigazgató, azaz te.

Kell egy kis földi szenvedés: erre a bétaverzió és a cég növekedési szakasza pont jó lesz.

Advertisement

Ha már szenvedés, nem ártana egy kis üldöztetés, esetleg kiűzetés innen-onnan: az alkalmazás használatának itt-ott való betiltása szinte jön magától, nem is kell sokat tenni érte.

Kellenek követők. Na nem(csak) Twitter-követők, hanem olyanok, akik használják, sőt elkeseredett nyomorúságukban az egyetlen lehetséges útnak hiszik azt, amit prédikálsz nekik az alkalmazásbolton keresztül.

Ha sikerül nagyobb tömegeket megtéríteni, akkor jöhet az erőszakos terjeszkedés. Vallásháború mindenki ellen, aki csak egy kicsit is szkeptikus mer lenni.

Ekkorra már a kezdeti gyermekbetegségeket sikerül kigyomlálni az egyházból, akarom mondani a mobilalkalmazásból, cserébe egyértelművé válnak a teljes koncepció kiküszöbölhetetlen hiányosságai. Azonban már annyira hozzászoktak a hívők ahhoz, hogy még van mit javítani, hogy ez fel sem tűnik nekik. Nem gond, más dolguk nincs is, mint hinni és vakon követni a szent igét.

Advertisement

És persze kell túlvilág is. Értelemszerűen ez az, amikor mindenki az alkalmazást használja, illetve a teljes gazdaság a megosztás, rugalmasság és más egyebek logikája szerint működik.

Csak aztán nehogy beszopjad, és idő előtt jöjjön a reinkarnáció. De hát arra még nem volt példa.

Advertisement

Ha tetszett az írás, oszd meg ismerőseiddel! Mi nagyon örülni fogunk, és hálásak leszünk érte, hiszen Neked írjuk a blogot! Véleményed hozzászólásban, Facebook-üzenetben, vagy az impresszumban megtalálható személyes elérhetőségeinken várjuk.

A Koncot megtalálhatod és követheted a Facebookon, a Twitteren és a Tumblrenis. Bemutatkozó oldalunk a konc.hu címen érhető el.

Share This Story

Get our newsletter