This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

LŐW ZSOLT A "VILÁG TÖKÉN"!

Hova került Újpestről Lőw Zsolt?

Illustration for article titled LŐW ZSOLT A VILÁG TÖKÉN!
Advertisement

Lőw Zsolt, méltó követőjének bizonyul, annak a korábbi neves magyar labdarúgó edzői gárdának, akik kiemelkedő hírnevet szereztek hazánk számára, ismert külföldi csapatok edzőiként. Néhány a nagy elődök közül: Guttmann Béla /Benfica/, Hidegkúti Nándor / Fiorentina/, Weisz Árpád /Bologna/. Természetesen említsük meg Dárdai Palit is /Hertha/. Lőw Zsolt a nyár elején távozott a sikeres német RB Leipzig edzői csapatából, és már a francia bajnok Paris Saint-Germain másodedzőjeként be is mutatkozott, a Monaco elleni 4:1-es győzelemmel végződőtt francia Szuper Kupa döntőjén. A magyar szakember, a Cica becenéven is ismert egykori Újpest FC játékos, a német Thomas Tuchel vezetőedző segítője lett, a világ egyik leggazdagabb klubjánál. A screenshot a mérkőzésen készült:

Illustration for article titled LŐW ZSOLT A VILÁG TÖKÉN!
Advertisement

A meccs összefogalója:

Advertisement

A PSG-ben a legnagyobb világsztárokkal találkozhatunk, itt játszik, többek között a brazil Neymar, az uruguayi Edinson Cavani, a vb-döntő nyertes francia válogatott egyik ásza, Kylian Mbappé, és nemrégen igazolt oda az olaszokkal 2006-ban vb-győztes kapus, Gianluigi Buffon is, aki a Monaco ellen már kezdő volt. PSG játékoskerete, minden helyett beszél, a kép alatt részletesen is!

Illustration for article titled LŐW ZSOLT A VILÁG TÖKÉN!
Advertisement

A csapat:

Advertisement

Lőw természetesen már személyesen is bemutatkozott új csapata játékosainak, sőt a Monaco elleni győzelem során énekelt dalához Thiago Silva, Neymar és Marquinhos remek háttérénekesként csatlakozott. Itt a cikk a Szuper Kupa ünneplésről, benne részletes interjú Lőw Zsolttal és egy instagram felvétel a buliról:

http://m.nemzetisport.hu/minden_mas_foci/psg-low-zsolt-egy-dallal-lopta-be-magat-neymar-es-tarsai-szivebe-2651301

Advertisement

A mérkőzést követő sajtótájékoztató, pedig meglepő pezsgős űnneplésbe csapott:

Advertisement

Lőw Zsolt labdarúgó és edzői pályafutásáról így ír a Wikipédia:

Advertisement

Miből lesz a cserebogár?

A 19 éves Lőw Zsolt Újpesten lett NB I-es futballista, a korábbi szövetségi kapitány Várhidi Péter irányítása alatt mutatkozott be a lila-fehér csapatban, 19 évesen. A ballábas focista 97 mérkőzésen lépett pályára a klub színeiben, balhátvédként hatszor volt eredményes, és a 2001/2002-es szezonban Magyar Kupa-győztes lett.

Advertisement

A magyar válogatottban 2002. május 8-án, egy Horvátország elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozott be Gellei Imre szövetségi kapitány alatt. A képen Lőw Zsolt 4-es számmal a magyar válogatottban, 2003 májusában, a Svédország elleni Európa Bajnoki selejtezőn:

Illustration for article titled LŐW ZSOLT A VILÁG TÖKÉN!
Advertisement

Lőw Zsolt elmondta az interjúban, hogy az egyetlen gondja PSG-ben, hogy mielőbb megtanuljon franciáúl. Adjunk neki egy kis segítséget, hátha eljut hozzá:

YouTube-videó (Learn French - French Lesson 1 - Learn French Fast!) előnézeteLearn French - French Lesson 1 - Learn French Fast!

Share This Story

Get our newsletter