Manything alkalmazás lakásvédelemre, nem kukkolásra!

Nehogy eldobd a megunt okostelefonod!

Korábban a lakásunk biztonságos védelmét, ellenőrzését, nagyjából egy 20.000 forintos IP-kamerával lehetett megoldani. Néhány év óta - az Androidra és iOS rendszerekre kifejlesztett ingyenes alkalmazásokkal - a kidobásra ítélt régi mobiltelefonjaink is alkalmassá váltak az ilyen jellegű szolgáltatások ellátására. Ha van otthon Wi-Fi, a régi okosmobilunkkal ellenőrizhetjük a kisgyermekek nyugalmát, használhatjuk biztonsági kameraként, elláthatjuk a lakásunk, hétvégi házunk, garázsunk védelmét, sőt a gépkocsinkban a GPS-t is kiválthatjuk. Mindezekhez csak a megfelelő applikációk letöltése szüksége. Még az alkalmazások letöltése előtt, arra viszont figyelnünk kell, hogy a régi készülékeink operációs rendszere megfelelő-e az alkalmazások futtatására.

Advertisement
Illustration for article titled Manything alkalmazás lakásvédelemre, nem kukkolásra!

Ha a telefont otthoni biztonsági kameraként szeretnénk használni, gondosan ki kell választani a lakásban a megfelelő stabil helyet és biztosítani kell a telefon töltőjének folyamatos áramellátását. A készülékek használatához le kell töltenünk a Manything alkalmazást- a készülékünk operációs rendszerétől függöen - a Google Play-ből, vagy az Apple Store-ból.

Advertisement
Illustration for article titled Manything alkalmazás lakásvédelemre, nem kukkolásra!

Az alkalmazás letöltését és a regisztrációt - e-mail cím, vagy facebook fiók elegendő- követően és a megfelelő beállítások után, a nálunk lévő készüléken bármikor hozzáférhetünk az otthonunkban elhelyezett telefon kamerája által látott képhez, hanghoz és folyamatos videofelvételt is tudunk készíteni. Az alkalmazás azt is lehetővé teszi, hogy ha mozgást érzékel, riasztást küldjön. Az ingyenes szolgáltatást kibővíthetjük és a Manything anyagi ráfordítással, a felhőben is képes tárolni a biztonsági kameránk-ink felvételeit. Akár 5 mobilt vagy tabletet is lehet együttesen használni. Az előfizető, a mozgásérzékelőnek köszönhetően, azokat a megvágott felvételeket is elindíthatja, amelyek a megfigyelt területen észlelt mozgásokat rögzítették. Itt vannak az árak.

Advertisement
Illustration for article titled Manything alkalmazás lakásvédelemre, nem kukkolásra!

A remek videók pedig bemutatják, milyen lehetőséget bizosít a Manything alkalmazás. Androidra ismeretes az Alfred elnevezésű alkalmazás is, erről egy kicsit később.

Advertisement

Manything - a ház, a garázs, a kedvenc állataink, a gyerekek biztonságának érdekében:

Videónk, a Manything alkalmazás működéséről az iOS rendszerben, ahol akár több kamerát is alkalmazhatunk a felvevő készülék által felvettek megtekintésére és rögzítésére, érzékelve a képi, a hangi és mozgási eseményeket:

Androidos készülékek használatának másik lehetősége, az említett Alfred alkalmazás. Letöltése a szintén a Google Play-ből lehetséges és íme a használata:

Evvel az alkalmazással is néző pozícióba lehet állítani a másik készüléket, így a felvevő készülék kamerájának élőképét és a hangot bárhol elérhetjük. Az Alfred applikáció is alkalmas mozgásérzékelésre, riasztásra.

Advertisement

A HVG azóta tesztelte a Manything-et, két Androidos Samsung terméken, ezt írták róla:

Az androidosoknak jelezzük: mivel ezen az operációs rendszeren béta üzemmódban van a szolgáltatás, előfordulhat, hogy egyes mobilokon vagy tableteken nem működik (megfelelően). Mi egy Samsung Galaxy Tab S 8.4-en teszteltük, azzal tökéletesen működött, a Samsung Galaxy S4 Mini mobilokon pedig biztosan jó, ugyanis első körben arra a típusra optimalizálták az alkalmazást.

Advertisement

A Konc figyelmeztetése!

Azért nem árt ha biztosítjuk, hogy a felvételek ne jussanak illetéktelen kezekbe. Egyrészt saját érdekünkben, másrészt az esetleges következmények elkerülése végett. Íme egy friss példa:

Hulk Hogan, a napokban nyert 118 millió dollárt a Gawker ellen.

Illustration for article titled Manything alkalmazás lakásvédelemre, nem kukkolásra!
Advertisement

Érdemes erről elolvasni a legilletékesebb személy - örök elődünk, a CINK blog tulajdonosának - Szily Laci írását az ügyről:

Share This Story

Get our newsletter