Tom Rayn letehetetlen könyve: Atticus nyomában /Following Atticus/.

“Kis kutyáknak és tériszonyos, cinikus újságíróknak semmi keresnivalójuk a hegyekben…”.

2015-ben jelent meg az ígéretes nevű Könyvmolyképző Kiadó /Szeged/ gondozásában Tom Rayn regénye, amely eddig talán sosem leírt körülmények között mutatja be az ember és hű társa, Atticus a törpe snaucer szívmelengető barátságát és egymásra találását a bátor kihívások során.

Nézzük először is, hogy mit tartalmaz a könyvborító:

Advertisement

Tom Ryan középkorú, túlsúlyos, szókimondó újságíró. De amikor a sors összehozza Atticus M. Finch-csel, a törpe snauzerrel, arra kényszerül, hogy újragondolja addigi életét. Hogy pénzt gyűjtsön rákban elhunyt barátja emlékére, Tom elhatározza, hogy kutyájával együtt egyetlen tél alatt megmássza New Hampshire negyvennyolc legmagasabb hegycsúcsát – méghozzá kétszer. Odafent életük legnagyobb kalandja vár rájuk. A varázslatos, ám veszélyekkel teli téli mesevilágban hóval, faggyal és viharokkal kell megküzdeniük, és ez a különleges bátorságpróba idővel spirituális utazássá válik. Alig egy hónappal a hazatérésük után újabb tragédia vár rájuk. Atticus megvakul, és a vérvizsgálat eredménye még nagyobb bajt vetít előre. Az újabb kihívással szembenézve Tom és Atticus elindul a sötét alagútban, hogy megtalálja a fényhez vezető utat.

Az Atticus nyomában egy szívmelengető történet a barátságról, az önzetlenségről, a megváltásról – és mindenekfelett a szeretetről.

Advertisement

Ez pedig a tömör angol beharangozó:

 Forty-Eight High Peaks, One Little Dog, and an Extraordinary Friendship by Tom Ryan. It tells the story of my adventures with Atticus M. Finch, a little dog of some distinction.

Advertisement

Merre is jártak?

Advertisement

A YouTube jóvoltából meg is tekinthető az író bemutatkozása:

Végül a könyv facebook oldala, melyet eddig közel 250.000-en kedveltek, valamint néhány kép és ajánlás a nagy közös utazásról.

Advertisement

https://www.facebook.com/FollowingAtticusBook/

Advertisement

Advertisement

AdvertisementA könyvet az igényes óbudai Szabó Ervin könyvtárból kölcsönöztük, az állapotára nézve, sokan olvashatták, de a legcsodálatosabb az, hogy a könyvtáros mellett ott ül egész nap egy hasonló kutyus is, mint egy könyvajánlónk.