Elmondjam hogy mi a legtutibb a Koncban? Az, hogy igazából nem is létezik, de mégis. Az, hogy lehetne jobb, de osztályokkal szarabb is. Hogy olvashatnák tízezren is akár, de éppenséggel toporoghatnánk ötven alatt is, miközben lelkesedésünk nem csökkenne fikarsznyit sem. Amikor Szuri megkeresett, majd picivel később Bagaméri, őszintén szólva túlságosan elrugaszkodott célnak tartottam azt, hogy a Cink kommentelő-közösségét egyben tartsuk. Egyben tartani nem is sikerült. De hogy, hogy nem, külön-külön talán már mindenki járt itt, Grani Granirovicsot leszámítva.

Én még csak azt sem állítom, hogy a Cink és köztünk bármiféle, vékony szálra felfűzhető folytonosság állna fenn; az azonban elvitathatatlan, hogy Szilyék nélkül még egymás létezéséről sem tudnánk.

Advertisement

Az indulás eufóriáját jól ellensúlyozták azok a szerkesztői súrlódások, amelyek a “nem elég jó”, “ez nem elég karcos”, vagy a “hát ez meg mi a faszom?”, ténylegesen elhangzott mondatokkal szemléltethetőek leginkább. Koptunk, illeszkedtünk és idomultunk, ugyanakkor elnézőbbek is lettünk egymással. Közben barátságunk, minden szerzői/szerkesztői súrlódás ellenére egyre mélyebb lett. Láttuk Szuri harkályait, Andy terepmunkáinak posztokba végül be nem került részleteit, Guszti kutya utolsó, és Aranka kutyusék első napjait.

Guszti kutyus
Guszti kutyus
Advertisement

Chuck szó szerinti,“ lehetne micimackói értelemben vett füleskedés?” kiigazítási kérelme, vagy Bagaméri Kinizsi százas “kiruccanása” épp olyan integrált részévé vált életünknek, mint az adóbevallás, vagy Budapest apró kezű urológusainak apokrif névjegykártyái. Aggódva vertük fel a Hócipő szerkesztőségét is(!), hogy egyik életjelet hosszabb ideje nem adó, utolsó üzenetében - mint utólag kiderült viccből - orvost hívó szerzőtársunk hogyléte felől érdeklődjünk.

Áh, kaland az élet! A Koncon pedig még ehhez a kalandos élethez képest is minden szabad. A szólás is. Eltérő világnézetű és véleményű emberek közössége ez. Nagyszerű szerzőtársakhoz, bloggerekhez volt Szerencsénk! Nem tervezünk lemondani erről, készen állunk arra, hogy újabb ismeretségeket kössünk.

Advertisement

Erősítettünk (Tucanus Maximus, slowmotiondetector), ezzel fegyverténnyel hamarosan szembesülhettek majd. :) Ha írni akarsz, és hozod az itt olvasható, cseppet sem megléphetetlen színvonalat, gyere, és merd ajánlani magad! Ha önálló kinja blogod van, jelezz ha van valamid ( akár hozzászólásban is), és ha tetszik, átemeljük.

Jó itt. Gyertek!

Aztán majd meglesz a második is!

Share This Story

Get our newsletter