Karácsonyi dalok és mesék gyerekeknek és felnőtteknek.

Nemsokára leszáll a csendes éj,alszik a város,de talán még előtte érdemes felidézni,hogy milyen varázslatos karácsonyi dalokat énekelünk évszázadok óta.Az óriási választékból nem könnyű kiválasztani a legkedvesebbeket,de a YouTube jóvoltából ma már a dalok,sok esetben a könnyű-és klasszikus zene ismert,közkedvelt énekeseivel,kórusokkal,akár rajzfilmek kíséretében is hozzáférhetőek és szépítik meg a karácsonyi ünnepeinket.

A nagyvilágban talán a legismertebb karácsonyi dal a “Csendes Éj-Stille Nacht-Silent Night”.Tekintsünk meg a dal három felvételét Szekeres Adrienne,majd Placido Domingo-José Carreras-Natalie Cole triója,illetve Elvis Presley előadásában..

A gyermekkorunkban a legtöbbször a “Mennyből az angyal”-t énekeltük,a dalról a Kerek Mesesorozat jóvoltából tündéri rajzfilm-klip készült.

A Kerek Mesék máris folytatódnak,a szintén gyakran énekelt “Kiskarácsony,nagy karácsony” dalunkkal.

A könnyűzene műfaj mai és régi sztárjai sem maradhatnak ki a felsorolásból. Michael Bubble Bing Crosbyval közösen idézi fel a Crosby által 1971-ben énekelt,talán a karácsonyi dalok közül az eddig legtöbbször elhangzott karácsonyi dalt,a “White Christmas”-t.

Végül,mielőtt a gyermekeink számára beillesztenénk az első karácsony történetét elmesélő rajzfilmet,tekintsétek meg a “We Wish You a Merry Christmas” karácsonyi dalt,a gyönyörű Celtic Women trió Dublin-i élő koncert fellépéséről,varázslatos hangszeres kísérettel.

Befejezésül,ezúton is Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánunk a Konc munkatársai nevében és nézzétek szeretettel a gyerekeknek már korábban megígért a “Csendes Éj-Az első karácsony története” című rajz filmet.

Advertisement