A legnagyobb szem√©ts√©gek egyike, hogy az 50-250.000 forintos mobiltelefonok akkumul√°torai, meghat√°rozott ciklus ut√°n - de t√∂bbnyire hamarabb - kinyuffannak. Ez az esem√©ny ak√°r k√©t-h√°rom √©ves haszn√°lat ut√°n is bek√∂vetkezhet. Pl√°ne akkor, ha mobilinternetet is haszn√°lunk, chatel√ľnk, vagy j√°tszunk a mobillal. Ennek jele, hogy a telefon a 100 %-os felt√∂lt√©s ut√°n n√©h√°ny √≥ra m√ļlva m√°r 30%-ra visszaesik √©s a telefon hirtelen le√°ll √©s ak√°r naponta t√∂bbsz√∂r is t√∂lteni kell. Sokan ilyenkor v√°s√°rolnak egy k√ľlsŇĎ akkumul√°tort√∂ltŇĎt, de oda kell figyelni egy m√©g rosszabb jelens√©gre, hogy a gy√∂ny√∂rŇĪ gondosan √≥vott mobil h√°tlapja az akkumul√°tort√≥l felp√ļposodik. De nem ez az igazi szem√©ts√©g! Az igazi az, hogy a lerobbant akkumul√°tort nem lehet kicser√©lni a kor√°bban ismert √©s egyszerŇĪ h√°zi m√≥dszerrel. A h√°tlapok ragasztottak, az akkumul√°torokat beforrasztj√°k, nincs olyan √ľgyeskezŇĪ amatŇĎr aki k√©pes otthon roncsol√°smentesen a probl√©m√°t megoldani. Az√©rt nem kell megijedni! Egy zseni√°lis c√©g a a l√°tv√°nyp√©ks√©g √©s az egynapos seb√©szet √∂tlete nyom√°n, a Mammut I. elsŇĎ emelet√©n, a helysz√≠nen, ak√°r 1-1,5 √≥r√°s v√°rakoz√°st k√∂vetŇĎen, garanci√°lisan kicser√©li az akkumul√°tort, √ļgy, hogy sem adatveszt√©s, sem k√ľlsŇĎ s√©r√ľl√©s nem keletkezik a telefonon.

Nehogy megk√©rdezz√©tek, mi√©rt nem a gy√°ri szerv√≠zt v√°lasztottam! Egyr√©szt hossz√ļ a v√°llal√°si idej√ľk √©s k√ľl√∂n 2500 forintos bevizsg√°l√°si d√≠jat sz√°molnak fel, b√°r azt, ha csak az akkucsere a gond elengedik. A v√°llal√°si √°r √≠gy is k√∂zel a k√©tszerese a cikkben eml√≠tett c√©g√©n√©l. Azonban a gy√°ri szerv√≠zzel a legs√ļlyosabb gond az, hogy telefonon teljes m√©rt√©kben el√©rhetetlenek.

MielŇĎtt k√©ts√©gbevonn√°tok √≥v√≥ szavaim a h√°zi jav√≠t√°st√≥l, √≠me neh√°ny k√©p a megb√≠zhat√≥ jav√≠t√°s sorrendj√©r√≥l √©s egy szeml√©ltetŇĎ vide√≥, hogyan lehet kicser√©lni az akkumul√°tort egy √©rt√©kes Sony Xperia Z1-es k√©sz√ľl√©kben. A k√©pek √©s a vide√≥ magyar√°zatot ad a cikk c√≠m√©re. L√°ssuk milyen m√≥dszer alapj√°n dolgozik a mobil l√°tv√°nyklinika:

1. Forr√≥levegŇĎ bef√ļv√°ssal k√∂rbe meleg√≠t√©s, a ragaszt√°sok felengend√©s√©re.

2. Git√°rpengetŇĎ alkalmaz√°s√°val a h√°tlap gondos fellaz√≠t√°s√°ra.

3. Tapadókoronggal a hátlap leemelése.

4. Az eltávolított, tönkrement akkumulátor.

Advertisement

Még szemléltesebbek a lépések a YouTube videóján:

A mobil telefonokat magas szinten javító cég - a nevében is szerepel a klinika szó - honlapja is minden igényt kielégít, valamint fogadják a telefonhívást!

Advertisement

R√©szletesen megtal√°lhatj√°tok a v√°llalt mobilok t√≠pusait, a javit√°sok menet√©t, a v√°llal√°si √°rakat √©s a megk√∂zel√≠t√©st. Ha pedig az jutna esz√ľnkbe, hogy legyen tartal√©kban otthon egy nyithat√≥ h√°ts√≥ajt√≥s r√©gi Nokia, Sony, Motorola, Samsung, LG telefonunk a h√°bor√ļs idŇĎkre, ez sem mindig seg√≠t. A gonoszok mindenre gondoltak! Az √ļj SIM k√°rty√°k m√©rete j√≥r√©szt m√°r nem azonos a r√©gi telefonok fogad√≥nyil√°s√°val √©s ott √°llhatunk telefon n√©lk√ľl!

Advertisement

Marad megold√°snak a mobil l√°tv√°nyklinika.