This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Micsoda év volt, csak nincs egy Orwell, aki megírja!

Most, amikor azzal szembesülünk, hogy ünnepek utáni rendrakásaink porzsákjaiból utolsó két hetünk szinte összes lényegesebb mozzanata rekonstruálható, akkor azt a tömör áttekintést sem érdemes tovább halogatni, ami az év nagy, szutykos mocskos porzsákjának tartalmából szemezgeti ki a legfontosabb szaloncukor-, és macskaszar-darabokat.

Nos, éppen itt ülök az ágy szélén, jegyzetelek, szemembe balról a nap hasít, a gépről pedig egy teljesen érdektelen, de mégis nyugtató hatású Johnny Cash Best of szól.

Advertisement

És hát nem jut eszembe semmi. Szar év volt, annyi bizonyos, és olyan megérzésem van, hogy a következő sem lesz sétagalopp.

Illustration for article titled Micsoda év volt, csak nincs egy Orwell, aki megírja!
Advertisement

A világ egy korongecset-fejű pasas mikropéniszére tűzve forog tovább, a babysitter nélkül hagyott, túlmozgásos oroszok meg ott, és akkor kezdenek háborúsdiba, ahol és amikor kedvük szottyan. Hát ilyen világ lett ez, miközben Európában megoldatlan migráns-válság van, amelyet csak - nincs megfelelőbb szó - pikánsabbá tesz a kontinens befogadáspárti országainak lakosai ellen elkövetett terrorcselekmények sora. Erre, a brüsszeli módon fodrozódó habocskára szép meggypiros dekorációként telepedik rá az egyre kattantabb török hatalom kontinentális zsarolási kísérlete.

Nálunk tovább folytatódott a NER-re keresztelt, szervezett bűnözői csoport lealjasodásának médiahátországgal megtámogatott kiteljesedése. A civilek kopaszokkal történő megfélemlítése, a normakontrollt gyakorló szervek szolgai kussolásával megtámogatva, a múlt század húszas-harmincas éveinek Amerikájában tevékenykedő, Al Capone-féle, gépfegyveres “szavazóbiztosokat” juttatta eszembe.

Advertisement

Úgy a liget-balhé, mint az érdemi ellenzéki szerepet végző kevesek habonyi lekaraktergyilkolása, vagy a méltatlan gyűlöletkampányra építő, teljesen felesleges, és kudarcba fulladt népszavazás, a Népszabadság megkerülős hátba szúrásáról és kivéreztetéséről már nem is beszélve, egytől-egyig megmutatta, hogy Orbánisztán is sebességet váltott, és a magyar demokrácia ütött-kopott kabátjára egyre napóleonosabb, és nyomasztóbb gombolásrendet erőltet.

Mindez nyakon öntve lopással, korrupcióval, és világviszonylatban is kiemelkedő, irritáló cinizmussal, impozáns szarkupacot képez, amely tetejéről - efelől nincs kétségem - biztosan szuper érzés lehet lekukorékolni.

Advertisement

Orbánék páratlanul alapos munkát végeztek, ami a nyilvánosság “tisztára seprését” illeti. A média - néhány még be nem vett bástyát leszámítva - a hatalom kottájából muzsikál. Ennek a szemfényvesztésnek a legnagyobb vesztese egyébként az a magyar vidék, amely amúgy is a leginkább becsapottnak, és megalázottnak érezheti magát, teljes joggal.

A vidéki nyomtatott sajtó egyben, szőröstül-bőröstül való lenyelése, regionális rádiók Vajna médiaakoljába való fokozatos beterelése a magyar vidék további, immáron szellemi megkárosításához vezet majd. Ja... Semmi feltételes mód, vagy ok bizakodásra. Rövid távon biztos nincs értelme.

Advertisement

A törvényszerűségek hosszútávfutók, lassan érnek, mint a szekrény tetején, alvó macskák közt sárguló birsalma. Ennek a szarkupacnak is megvan a lejárati ideje, mint ahogy minden belülről rohadó képletnek az univerzumban. Néhány paszuj még szárba szökkenhet rajta, gondolva azt, hogy a világ legjobb helyére került, de a ganajazó villa majd felébreszt mindenkit.

Rajz: ChuckFinley
Rajz: ChuckFinley
Advertisement

Érdekes illatú kupac ez, belapátolva a Kárpátok és az Alpok határolta komposztgödörbe.

Orbán úgy hirdet meg dolgokat, mintha Rákosi elvtárs, és II. János Pál pápa lenne egy személyben. Most éppen a lázadás évét, 2017-re.

Advertisement

Lázadjunk hát!

Azokban a még épen maradt családi hátországokban, baráti közösségekben, gondolkodó sejtecskékben, amelyeket nem osztott meg még a politikai véleménykülönbség, és a másként gondolkodókat demonizáló orbáni propaganda... Ez még megmaradt nekünk.

Advertisement

Hmm... Johnny Cash a Cat’s In The Cradle-t nyomja. Egész jó. Belinkelni persze szinte értelmetlen, mert eszközfüggően hallgathatod, az összes J. Cash Cat’s in the Cradle dalt. Ezek után miért csodálkozunk azon, hogy az amerikaiak nem értik a körülöttük lévő világot? :)

Mit is akartam? Ja igen!

Megyek porzsákot cserélni.

Boldog Új Esztendőt Mindenkinek!

Share This Story

Get our newsletter