Van MagyarorszĂĄgnak egy szeglete, amirƑl szinte mindenki hallott mĂĄr, de mĂ©gis kevesen ismerik. TalĂĄn azĂ©rt van ez, mert tĂ©nyleg az orszĂĄg egyik szeglete, Ă©s kiesik a tömegturizmus cĂ©lpontjai közĂŒl.

Írhattam volna rĂłla, az annak idejĂ©n elkezdett, majd - nincs mit szĂ©pĂ­teni - lustasĂĄgom miatt fĂ©lbemaradt tĂșraajĂĄnlĂł sorozatomban is, de sajnos ez nem törtĂ©nt meg. Annak, hogy most mĂ©gis Ă­rok rĂłla, az az egyszerƱ oka, hogy a barĂĄtaimmal most publikĂĄltuk legutĂłbbi kĂ©t filmĂŒnket, ami Ă©pp errƑl a tĂĄjĂ©krĂłl mesĂ©l.

Igen, a szĂł legszorosabb Ă©rtelmĂ©ben mese. A film keletkezĂ©sĂ©nek törtĂ©nete annyi, hogy tavaly egyĂŒtt dolgoztunk a VasvĂĄri BĂ©kehĂĄzzal, akiknek a SzentgotthĂĄrdi csatĂĄrĂłl kĂ©szĂ­tettĂŒnk egy filmet. Ez nagyon megtetszett a környĂ©ken sokaknak. EbbƑl az ismeretsĂ©gbƑl jelentkezett az az igĂ©ny, hogy kĂ©szĂ­tsĂŒnk kĂ©t rövidfilmet, ami elmesĂ©li az ƐrsĂ©g törtĂ©netĂ©t. A filmeket meseszerƱ környezetben kĂ©szĂ­tettĂŒk el, hogy kicsik Ă©s nagyok egyarĂĄnt megtalĂĄljĂĄk az Ă©rdeklƑdĂ©sĂŒket benne, s befogadhatĂł legyen minden korosztĂĄly szĂĄmĂĄra.

Az elsƑ rĂ©sz e terĂŒlet törtĂ©netĂ©t mutatja be az ÁrpĂĄdoktĂłl a vĂ©gvĂĄrakig.

A måsodik rész pedig az ott lakók történetét mondja el, akik ezen a meseszép tåjon laknak.

JĂł szĂłrakozĂĄst a filmekhez! És keressĂ©tek fel az ƐrsĂ©get, ha mĂ©g nem tettĂ©tek volna!

Advertisement

Akit esetleg több informåció érdekel rólunk, az a facebookon megtalål minket:

https://www.facebook.com/digitalislegendarium