This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Mit őriztek az Őrök?

Illustration for article titled Mit őriztek az Őrök?em/em

Van Magyarországnak egy szeglete, amiről szinte mindenki hallott már, de mégis kevesen ismerik. Talán azért van ez, mert tényleg az ország egyik szeglete, és kiesik a tömegturizmus célpontjai közül.

Advertisement

Írhattam volna róla, az annak idején elkezdett, majd - nincs mit szépíteni - lustaságom miatt félbemaradt túraajánló sorozatomban is, de sajnos ez nem történt meg. Annak, hogy most mégis írok róla, az az egyszerű oka, hogy a barátaimmal most publikáltuk legutóbbi két filmünket, ami épp erről a tájékról mesél.

Igen, a szó legszorosabb értelmében mese. A film keletkezésének története annyi, hogy tavaly együtt dolgoztunk a Vasvári Békeházzal, akiknek a Szentgotthárdi csatáról készítettünk egy filmet. Ez nagyon megtetszett a környéken sokaknak. Ebből az ismeretségből jelentkezett az az igény, hogy készítsünk két rövidfilmet, ami elmeséli az Őrség történetét. A filmeket meseszerű környezetben készítettük el, hogy kicsik és nagyok egyaránt megtalálják az érdeklődésüket benne, s befogadható legyen minden korosztály számára.

Advertisement

Az első rész e terület történetét mutatja be az Árpádoktól a végvárakig.

A második rész pedig az ott lakók történetét mondja el, akik ezen a meseszép tájon laknak.

Jó szórakozást a filmekhez! És keressétek fel az Őrséget, ha még nem tettétek volna!

Advertisement

Akit esetleg több információ érdekel rólunk, az a facebookon megtalál minket:

https://www.facebook.com/digitalislegendarium

Share This Story

Get our newsletter