Az esti meccs elé! M4 21.00.

Ilyen nehéz helyzetben régen voltam. Évtizedek óta nézem a német bajnokságot, és az angolt. A két kedvenc csapatom a Borussia Dortmund és az Arsenal. A kedvenc játékosom, a volt BVB-s -azóta már Bayernes - német játékos Max Hummels és az Arsenálos francia Olivier Giroud.

Imádják mindkettőjüket a karikatúristák is:

Advertisement

A kettőjük párharca dönthette volna el a mérkőzést. Magasságukban is csak 1 cm a különbség a 192 cm-es Giroud javára. De a kapott két sárga lapja miatt Hummels nem játszhat. Így még nagyobb bajban vagyok, a németekkel együtt. Át kell állnom Giroud-ra és a franciákra? Kárpótlásul azért egy korábbi BVB csatár- őt is elvitte a Bayern -, Mario Götze váltja a sérült Gomezt, így mégis megoszlik a szívügyem.

Advertisement

Majdnem elfelejtkeztem egy másik francia kedvencemről, az Atletico Madridos Antoine Griezmannról, aki tehetségével, technikai képzettségével, gyors-gondolkodásával, gólérzékenységével, Töröcsik Andrást idézi. Ezek után végképp nem tudom kinek szurkoljak.

Advertisement

Hogyan lehet a mérkőzésre fogadni, hátha ez segít?

Nézzünk először egy külföldi fogadó irodát:

Odds (via 888sport)

Germany win: 2/1

France win: 7/4

Over 2.5 goals: 7/5

Under 2.5 goals: 3/5

És a hazai?

Advertisement

Ezek alapján, a 2x15 perces hosszabbítást követő 11-es rúgás képzelhető el leginkább.

Csak ne ismét Schweinsteiger rúgja, aki mellett csak a barátnője szól, Ana Ivanovic:

Advertisement

Azért egyszer a FIFA vezetőinek igazán feltünhetne, hogyan lehet, hogy az olasz-francia-német csapatok azonnal összekerültek az egyenes kieséses résznél, míg a másik ágon, szerényebb képességű országok kerültek össze. Így fordulhatott elő, hogy Portugália, enyhén szólva érdemtelenül a döntőbe került. Jótanácsként, a teniszversenyek kiemelési rendszerét kellene átgondolni, ahol nem fordulhat elő, hogy pl. Nadal és Djokovic idő előtt összekerül.

Számomra ez a meccs az EB döntő!

Az esti meccsen a csapatok várható összeállítása:

Németország: Neuer, Kimmich, Boateng, Howedes, Hector, Can, Kroos, Draxler, Ozil, Gotze, Muller
Franciaország: Lloris, Sagna, Rami, Koscielny, Evra, Matuidi, Kante, Pogba, Griezmann, Giroud, Payet

Advertisement

A mérkőzés kimenetelére döntő hatással bíró Őzilről és a francia tehetségről, Payet-ről is találtunk egy-egy remek karikatúrát.

Advertisement

Akit pedig további részletek érdekelnek, videó beharangozók, interjúk itt: