This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Miért lopnak?

Illustration for article titled Miért lopnak?

Elolvastam a 444 friss cikkét a témában és hirtelen muszáj reagálnom rá, nem is annyira a cikk, mint a kommentek miatt, olyan szépen beindult a lámpavasazás és a kurvaanyázás.

Advertisement

Gyorsan lelövöm a poént, miattatok lopnak. Mert nekik tényleg lehet, szabad, akadálytalanul. Hol vannak a tüntető tömegek? Otthon a számítógép előtt, este a tévé előtt, inkább ciccentenek még egy sört és fújolnak a négy fal közt, de tenni valamit, azt nem.

Mindenki elvan, vagy nincs el a saját kis pecsenyéje felett, ki ügyesebben, ki ügyetlenebbül sütögeti, de hogy esetleg ez a pecsenye együtt nagyobb lenne, az már nem is érdekes, mert a saját az megvan, mindenki kapja be.

Advertisement

Csudálatos tüntetés ment az internetadó ellen, öreg és fiatal kart karba öltve ment ki az utcára, majdnem voltak annyian, mint ahányan a vizitdíj ellen tiltakoztak. Aztán internetadó huss, nincs, mindenki hazament és megveregette a saját online, adózatlan vállát, hogy fasza gyerekek voltunk, megmutattuk kurucosan.

És azóta? Ha volt is esemény, maroknyi embert hozott lázba, pedig azt gondolná az ember, hogy az oktatás szétbarmolása elég nagy dolog egy ország életében. Nem, nem az, láthatóan, hisz egy látszatmegoldással mindenkit újra vissza lehetett ültetni a fotelbe a klaviatúra mögé. Rá sem néztek, hogy a mai tétlenség a holnapi szarba merülésnek ágyaz meg.

Advertisement

És a legtöbb esemény miatt nem is áll fel senki, nemhogy eljutna a gyors visszaülésig. Questor, MNB alapítványok, MNB forintváltási cselezés, bevándorlási kötvény, forint értékromlás, EU-s eljárások már rég az ingerküszöb alatt maradnak, mert senki nem emeli fel a visszeres fenekét.

Viszont mindenki bőszen kommentel a hírek alá, hogy kit hogyan kínozna halálra, hova küldené és mit kíván a családtagjainak. Ez az összes ellenállás, amit ti, drága barátaim, kifejtetek ellenük. A szátokból veszik ki a nyalókát és ti csak durcáskodtok magatokban, hogy milyen pofátlanok.

Advertisement

De a franciák a hülyék, mikor tüntetnek és szétkapják fél Párizst. Nekik legalább van vér a pucájukban.

Share This Story

Get our newsletter