Veresd! Csapasd! Ahol és ahogy csak jól esik!

Legyen akár a helyszín az ország egyik legfontosabb múzeuma, vagy egy dunaújvárosi privát udvaron folyó betonozás munkagödre!

Persze, persze, Habony hivatalosan nem is köthető a feddhetetlenekhez, Gál Roland párttagságát pedig felfüggesztették. Tehát nincs itt semmi látnivaló kérem, tovább lehet haladni. Vattacukrot a másik bódéban osztogatnak! Itt csak komoly nemzeti sorskérdések vannak terítéken, mint amilyen az ártó, idegen befolyás (- Finkelstein), és a menekültprobléma.

Dunaújváros teljes elsötétülése nem csupán a közvilágításból kilopott fényerő érzékelhető hiányában érhető tetten. Gál Roland - emberölés (vagy abban bűnrészesként való részvétel, egyelőre még nem tisztázott) alapos gyanúja ide vagy oda - a városvezetés szemében maradt az aki volt: becsületes, családszerető, törvénytisztelő dunaújvárosi polgár a dunaújvárosi önkormányzat közbiztonsági bizottságának tagja, valamint a város közbiztonsági tanácsnoka. A gyanú szerint Gál és társai agyonvertek, majd a fideszes képviselő rokona házának kertjében elástak egy vállalkozót. A bűncselekmény több mint két évvel ezelőtt történt, de csak most sikerült a rendőrségnek felgöngyölítenie.

Mivel ennek köszönhetően Gál közszereplő maradt, ide is biggyesztem a képecskéjét:

Advertisement

Az ennél lényegesen kisebb súlyt képviselő szépművészetis lagzival kapcsolatban pedig egyre inkább az volt az érzésem, mintha a múzeum igazgatója, Baán László, a jeles napon úgy sodródott volna az eseményekkel, mint egy helyismeret nélküli pohárleszedő, aki rossz gombot nyomott meg a múzeum liftjén.

Advertisement

Még fel sem ocsúdtam iránta érzett sajnálatomból, amikor kiderült, hogy nem is olyan pirinyó tökű gyerek ez a Baán, ha a fejünkre szarás a feladat!

Advertisement

Ilyen, és ehhez hasonló, válogatott malacságok heti összefoglalónkban!

Belföld

A cunami rossz dolog. A kockásing-cunami pedig a létező legrosszabb! :)

Advertisement

Klinghammer exállamtitkár megjegyzése a borotválatlan, kócos, kockás inges tanárokról értő fülekre talált!

Elég sokra!

Advertisement

Annyi, de annyi jelentéstartalommal volt már felcímkézve ez a ruhadarab az elmúlt évtizedekben.

Ebből merítve erőt aztán a Jobbik sem tétlenkedett: frakciójuk kockás ingben jelenik meg a hétfői plenáris ülésen!

Advertisement

Szolidaritásukat kifejezendő, - nyilatkozta a pártelnök.


Miközben a kazah juhok ígéretesen gyapjasodnak, a magyar tanulmányírók náluk is gyorsabban tollasodnak /Walter/

A Földművelésügyi Minisztérium feje újabb barátokat bízott meg munkákkal. A most felgöngyölített ügy kedvezményezettje a Pesti Srácok nevű „oknyomozó hírportál”.

Advertisement

A megrendelés után olyan hangzatos című cikkek születtek, mint “Hátrább az agarakkal – politikai üzenet Csányinak és Simicskának”, “Bitay Márton: Az adu ászok nem a Simicska Lajosoknál, hanem a kisbirtokosok kezében lesznek”, vagy a kétrészes kormányzati földpropaganda A “Földet a gazdáknak” program első és második üteme.

Advertisement

Tankerületvezető úr!

Kezdi nyílt levelét Szalayné Tahy Zsuzsa, a zuglói Szent István Gimnázium informatikatanára. Mogyorósi Attila területileg illetékes Klik-vezető próbálta meg rákosista stílusban leckéztetni Pukli Istvánt, a Teleki Blanka Gimnázium tüntető igazgatóját. Erre reagált a maga nagyon érdekes és frappáns módján Szalayné.

Advertisement

Szórakoztató olvasmány!

Mááááár megint a Die Presse!!!!!!!!!

Mihály Andor, Budaörsön élő szociológusprofesszor tollából értesülhettek az osztrák lap olvasói az Orbán-kormányra jellemző, sajátos pénzelosztási gyakorlatról.

Advertisement

Ausztria – mai értéken átszámolva – 7,2 milliárd eurót kapott a második világháború után az Egyesült Államoktól a talpra álláshoz. Ezzel szemben Magyarország a 2004-es uniós csatlakozás óta 37 milliárd euróhoz jutott hozzá.

Nem oszt és nem szoroz már, de Mihály írása ettől függetlenül elgondolkodtató.

Advertisement

Épülünk, szépülünk!

Advertisement

A tervezettnél hat héttel korábban került tető a Dagály Úszóarénára

A kiemelt budapesti fejlesztések kormánybiztosa úgy fogalmazott: “újabb magyar mérnöki bravúrt hajtottak végre az építők, ennek köszönhetően hat héttel korábban felkerült a tető egy nagyon különleges technológiával az épületre. Egy nagyobb futballpálya méretű, 2400 tonnás acél tetőszerkezetet emeltünk fel 44 méter magasra egy különleges, Magyarországon még sosem alkalmazott technológiával. 16 darab számítógép vezérelt egy hidraulikus pumpát, amely 6 óra alatt egy darabban emelte föl a két lánchidat. A vizes világbajnokság első rekordjának a szárazon kell megszületnie, az építőknek kell világrekordot döntenie, ezen vagyunk.”

Híd a munkába...

Advertisement

Emberminisztériumunk visszakéri az eredetileg a “Híd a munkába” programra szánt 1,2 milliárd forintot a Farkas Flórián vezette Országos Roma Önkormányzattól. A pénzből állítólag egyetlen egy ORÖ-n kívüli munkahely sem jött létre, kétes ingatlanvásárlások ügyében azonban folyik vizsgálat a kisebbségi szervezet ellen.

“Az EMMI emberei úgy látták, hogy az összesen 560 millióért vásárolt hét épület alkalmatlan arra, hogy ott a program feltételeinek megfelelő munka folyjon; ebből egyébként csak a gellérthegyi irodára háromszázmilliót költöttek. Az elköltött összesen 1,2 milliárd forint eredményeképpen egyetlen brigád sem jött létre. Farkas Flórián emberei közben háromszor akkora bért kaptak, mint a projektben szintén részt vevő Türr Intézet dolgozói.”

Advertisement

Az Index megkereste Orbán Viktor miniszterelnök sajtófőnökét, Havasi Bertalant, hogy a Híd a munka világába program körüli botrányok és az ORÖ számára milliárdos támogatás-visszafizetési kényszert okozó kudarc miatt tervezi-e a kormányfő Farkas Flórián miniszterelnöki megbízotti kinevezésének felülvizsgálatát, miután a megbízás szoros összefüggésben volt/van a programmal.

Havasi Bertalan válaszában meglepő módon azt írta, hogy „a témával kapcsolatos mindenfajta döntés, intézkedés és kommunikáció az Emberi Erőforrások Minisztériumának feladata”, ezért forduljunk a tárca sajtóosztályához.

Advertisement

Tállai nem szarozik: A légpárnás hajó és a drónok után nyolc kutyaszállító autót vett a NAV

Advertisement

Ha már a halottlátónak is elege van...

Advertisement

Külföld

Árnyak és rossz szellemek

Petro Porosenko pártjának frakciója közölte, hogy bizalmatlansági indítványt nyújtanak be Arszenyij Jacenyuk és kormánya ellen. Már az is kész csoda, hogy eddig húzták Jacenyukék. Albert cikkében kitér az ukránokat kísértő árnyakra, és szellemekre, amelyek ellehetetlenítik hogy keleti szomszédunknál mély és gyökeres politikai változások menjenek végbe.

Advertisement

Tarol a szívhalál Oroszország magas rangú tisztségviselői között

Másfél hónapja vezető külpolitikai hír volt, hogy elhunyt az orosz katonai elhárítás vezetője, Igor Szergun. Nem sokkal Szergun halála előtt Putyin egyik fontos bizalmasa és kommunikációs tanácsadója, Mihail Leszin halt meg szívrohamban egy washingtoni szállodában. A legfrissebb hír az, hogy Nyikita Kamajev, az orosz doppingellenes ügynökség volt ügyvezető igazgatója is elhunyt, naná hogy szívrohamban.

Advertisement

A 444 cikkében update-ben jön a kiszámíthatatlan fordulat. Ki ne hagyjátok!

Advertisement

Cikksorozatban árnyalta a képet az amerikai sajtó és a politika kapcsolatáról a Gawker

„Nem jellemző, sőt, ellentmond a szakmai elvárásainknak” – zárta rövidre az Atlantic magazin szóvivője a Gawker Hillary Clinton volt külügyminiszter bizalmasának módszereibe betekintést engedő tényfeltáró anyagát.

Advertisement

Philippe Reines, Hillary Clinton bizalmasa, volt külügyminisztériumi sajtófőnök megszerzett emailváltásaiból egészen furcsa kép rajzolódik ki az amerikai demokrácia egyik legfontosabb tartópilléréről, a szabad sajtóról (persze mi sem panaszkodhatunk).

Advertisement

Miután három bevándorló megerőszakolta, egy szélsőbalos német ifjúsági szervezet 24 éves szóvivője egy Facebook-bejegyzésben köszönetet mondott a migránsoknak és bocsánatot kért tőlük Németország rasszizmusáért

Nehéz ehhez mit hozzáfűzni. A mandiner készített interjút a hölggyel.

Advertisement

Hírek a szorványból

Farkasfalka garázdálkodott Maros megyében

Negyven birka bánta.

Advertisement

Napirenden tartva

Salman Rushdie, kiváló indiai író nem sokáig lélegezhetett fel. Ahogy Irán elkezdte magát újra becsatornázni a világ vérkeringésébe, szinte első dolga volt hogy megemelje az íróra kitűzött vérdíjat. Mint ismeretes, Khomeini ajatollah 1989-ben mondta ki a fatvát Rushdie-ra. Az ítélet végrehajtója az új assasin-bértábla szerint 600 ezer dollár jutalmat kap.

Advertisement

A Google és az Apple vezére összepacsizott! Az apropó azonban nem finom!

Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook nyílt levélben tájékoztatta ügyfeleit arról, hogy az Egyesült Államok kormányzata arra akarta rávenni cégét, hogy építsen backdoor-t az iPhone operációs rendszerébe. A San Bernardino-i terrorcselekmény kapcsán az FBI-nak igénye lett volna arra, hogy hozzáférhessen az ügyben lefoglalt iPhone adataihoz, ezért azt akarta, hogy az Apple készítsen egy olyan iOS verziót, amelyben egyes fontos biztonsági funkciók le vannak tiltva, meg vannak gyengítve és ezt az iOS verziót telepítse fel a szóban forgó iPhone-ra. Ugyan az amerikai kormányzat esküdözött, hogy a hozzáférést csak adott esethez használná, az Apple nem hisz ebben. Az Apple szerint, ha ez az - jelenleg nem létező - iOS verzió rossz kezekbe kerülne, azzal az összes olyan iPhone-on tárolt adatokhoz hozzá lehetve férni, amihez a szoftvert birtoklónak fizikai hozzáférése van. A Google vezérigazgatója, சுந்தர் பிச்சை (Sundar Pichai :))) öt részre darabolt Twitter üzenetben biztosította Tim Cook-ot, hogy kiáll az ügyben mellette.

Advertisement

Az ügy elég nagy port kavart az USA-ban, még Edward Snowden is nyilatkozott a botránnyal kapcsolatban.

Advertisement

Kult/színes

Elhunyt Umberto Eco

Advertisement

Személy szerint egyik legjelentősebb fiatalkori, Eco-regényéből készült filmélményem sejtelmes muzsikájával búcsúznék a mestertől:

Persze ha ezt ennyiben hagynám, a létező legbugyutább búcsú lenne az összes közül. Az Origo nekrológját választottam kiegészítésül.

Advertisement

Tudjátok hogy mi az a Párizs-szindróma?

Párizson kívül egy csomó japán turista kell még hozzá. És hogy mi sül ki ebből?

Advertisement

Semmi vidám!

Vén csont kutyákok öregedését vizsgálják az ELTE-n

Advertisement

Az ELTE Etológia Tanszék és az MTA-ELTE Összehasonlító Etológiai Kutatócsoport kutyák egészséges öregedésével foglalkozik a következő öt évben – ilyen komplex megközelítésre eddig még nem volt példa a kutyák etológiai vizsgálatában.

A 2016 májusában induló kutatási projekt (Cognitive Ageing in Dogs) az emberrel együtt élő kutyák sikeres öregedésének folyamatát vizsgálja viselkedési, genetikai és idegtudományi szinten. A sikeres öregedés azt jelenti, hogy a kognitív hanyatlás (elbutulás) nem befolyásolja negatívan az életminőséget.

Az Index cikkében csoportképet is találsz a kutatókkal, és a vizsgálatban részt vevő kutyusokkal.

Advertisement

Volt idő, amikor Buda egész fasza hely volt!

Például Mátyás király uralkodásának idején, 1458 és 1490 között.

Advertisement

Zubreczki Dávid ex-Cink szerző mesés kultúrtörténeti barangolásra hívja olvasóit. Van itt pozsonyi szajha, Tinctoris a megmondóember, vagy Pietro Bono, a sztárlantos! nem hétköznapi figurák, egy nem hétköznapi korban.

10 nemzeti sport, amit lehet hogy nem ismertél

A hellomagyarok.hu gyűjtött össze néhány furcsa, a maguk országában azonban nagyon népszerű sportot a számunkra. Itt aztán tényleg van minden. Én az afgán fejetlen kecske pólót, a buzkashit választottam. Haladóbb szellemű országokban állítólag már a fejetlen borjú a menő.

Advertisement

Bemutatta új űrhajóját a Virgin Galactic

Ez már tutira, becsszóra, anyánk életére, a medjugorjei Mária szent gyermekére nem fog lezuhanni, soha de soha!

Advertisement

Lindsey Vonn

Férfi szerzőtársaim a lelkemre kötötték, hogy a világ milliárdnyi fürdőruhás nője közül pont az ebben az összeállításban szereplőket kell alaposabban szemügyre vennem! Lindsey Vonnt ugyan nem ismerem, de ezt a képek láttán kicsit azért már bánom! :)

Advertisement

Ennyi volt erre a hétre. Remélem szórakoztató, és kevésbé bosszantó hét lesz a nyolcadik! Oltassátok be magatokat, szedjetek sok C-vitamint, és olvassatok Koncot!

/Témaszolgáltatók: Steinmann Amy, AndyLandy, Bagaméri, Őrjöngő Szurikáta, ChuckFinley/

Advertisement

Osszátok, mintha ezen múlna minden!