Szem√©lyessel kezdem: borzalmasan pocs√©k hetem volt. Nem indult t√ļl j√≥l, annak m√°sodik fele pedig maga volt a Dante-i √©rtelemben vett pokol. Igaz, amikor csak tudtam feln√©ztem a netre, √°tg√∂rgettem a h√≠rfolyamot a facebook-on, fel-feln√©zegettem a 444-re (egyre t√∂bbsz√∂r k√©rdezem meg magamt√≥l hogy mi v√©gre?), de a h√©t magyar szempontb√≥l legfontosabb h√≠r√©vel csak most, n√©h√°ny perce szembes√ľltem, szerzŇĎt√°rsaim egyik√©nek t√©maaj√°nl√≥j√°ban:

Meghalt Kertész Imre.

Kert√©sz hal√°lh√≠re cs√ľt√∂rt√∂k√∂n j√°rta be a sajt√≥t, azon a napon, amikor legkev√©sb√© sem voltam ‚Äěsodr√°sban‚ÄĚ, ami vil√°g t√∂rt√©n√©seinek nyomon k√∂vet√©s√©t illeti. √Čppen ez√©rt a h√©t egy√©b esem√©nyei sem √°lltak √∂ssze valamilyen, az √∂sszeszerkeszt√©shez n√©lk√ľl√∂zhetetlen, rendszerszerŇĪ eg√©ssz√©, ez pedig nem egyszerŇĪs√≠ti meg a dolgomat. Azonban minden zavar√≥ k√∂r√ľlm√©ny, a kusza h√©t, a v√©letlenek sorozata, a f√°radts√°g k√∂vetkezm√©nyek√©nt elural√≥ figyelmetlens√©g, √©s felsz√≠ness√©g sem lehet elegendŇĎ magyar√°zat arra, hogy h√°rom nap cs√ļsz√°ssal szereztem csak tudom√°st Kert√©sz hal√°l√°r√≥l.

Nemr√©g fejeztem be a Sorstalans√°got, a Valaki m√°st, √©s a Detekt√≠vt√∂rt√©netet is, ez ut√≥bbi, az egyik legjobb magyar kisreg√©ny, amit valaha olvastam. Nem tudom √≠rtam-e m√°r, hogy mostan√°ban olvas√°si neh√©zs√©geim vannak; az olvas√°sra t√∂rt√©nŇĎ r√°hangol√≥d√°sra sokkal hosszabb idŇĎ sz√ľks√©ges a sz√°momra, mint kor√°bban. A legkisebb nesz, vagy besz√©d (fŇĎleg a besz√©d) teljesen elvonja a figyelmemet az olvasott sz√∂vegrŇĎl. Ez m√©g akkor is igaz, ha a sz√∂veg, ami mondjuk a szomsz√©d szoba t√©v√©j√©bŇĎl szŇĪrŇĎdik be, teljesen √©rdektelen. Ez a probl√©ma pedig nagyon-nagyon nem kedvez a Kert√©sz Imre sz√∂vegeivel val√≥ bar√°tkoz√°snak. K√∂rmondatai, komplex gondolatmeneti egy olyan ellazult, befogad√≥ szellemi √°llapotra lettek kompon√°lva, amelyet a mindennapos dar√°l√°s √©s az olvas√°s k√∂z√© csup√°n egy zuhanyz√°st beiktat√≥ olvas√≥ nehezen tud mag√°b√≥l a felsz√≠nre hozni. EttŇĎl szenvedek √©n is. R√°ad√°sul - √©s ezzel lehet vitatkozni, sim√°n lehet, hogy nincs igazam ‚Äď Kert√©sz Imre a k√©t vil√°gh√°bor√ļ k√∂zti magyar polg√°rs√°g sz√≥-, √©s kifejez√©sk√©szlet√©vel alkotott nagyon is modern szerkezetŇĪ, kort√°rs mŇĪveket (Sorstalans√°g; Angol lobog√≥). Ugyanakkor ez nem teszi sz√∂vegeit megcsontosodott√°, merevv√©, hiszen az ember m√©giscsak arra a k√∂vetkeztet√©sre jut mik√∂zben ezeket a mŇĪveket olvassa, hogy a sz√∂veg tartalmi m√©lys√©g√©nek Mariana-√°rka felett, v√≠zbe csepegtetett ill√≥olajk√©nt folyamatosan ott lebeg a nyelvi ig√©nyess√©g, √©s progresszivit√°s. Nem egyszerŇĪ feladat felgomboly√≠tani a Kert√©sz √≠r√°sokban elgur√≠tott fonalat, √©s a meglelt megold√°sok sem biztos hogy olyanok lesznek, amilyeneket szerett√ľnk volna. Azonban mi lehet nagyobb tisztelg√©s az olvas√≥ elŇĎtt, mint NEM megk√∂nny√≠teni a megalkotott sz√∂veg r√©tegeinek felt√°r√°s√°t?

Advertisement

‚Äě... elutaz√°som elŇĎest√©j√©n j√≥t√©t telefont kaptam; a sz√≥ legtiszt√°bb √©s legeredetibb √©rtelm√©ben kedves telefon√°l√≥ azt k√©rdezi, nem volna-e kedvem meghallgatni Verdi Requiem-j√©t minthogy t√∂rt√©netesen van egy szabad jegye. √ćgy h√°t elutaz√°som elŇĎest√©j√©n az Operah√°zban m√©g Verdi Requiem-j√©t hallottam: hazamenet a Libera me Domine de morte aeterna megrend√≠tŇĎ hangjai z√ļgtak a fejemben, mik√∂zben k√©tely √©s megindults√°g viaskodott bennem, mint mindig; mindenben fejet hajtok, de a felt√°mad√°s gondolat√°val mindmostanig k√©ptelen vagyok megbar√°tkozni: ‚ÄěAkkor meg sem akarok halni‚ÄĚ - mint √°ll√≠t√≥lag Marat mondta volt.‚ÄĚ

Advertisement

Nyugodjék békében!

- - - - - - -

Hogy mi t√∂rt√©nt m√©g, √©s hogy azok k√∂zt mi √©rdekes √©s mi nem, √©s hogy vajon t√©vedek-e ezzel kapcsolatban majd nagyokat, azonnal kider√ľl:

Advertisement

Belföld

Megt√°madt√°k a kormany.hu szervereit

Advertisement

Persze-persze, ez a t√°mad√°s mindny√°junk elleni agresszi√≥ volt, ne feledj√ľk dr√°ga bar√°taim. Nyilv√°n a terrorist√°kok voltak, Vagy ‚Ķ vagy‚Ķ vagy‚Ķ. H√°t igen! Aki √ļgy gyŇĪjti az ellens√©geket, mint √©n 11 √©vesen a Modern Talking kitŇĪzŇĎket, az bizony csak torn√°ztassa a nyak√°t reggelente, nehogy azt√°n a napk√∂zbeni, megszeppent fejkapkod√°sban megh√ļzza azt. B√°r nem tudom, mi√©rt kell az IS-nek a TB- sz√°mom, vagy a f√∂ldhivatali tulajdonlapjaim, √©s hogy azon fel√ľl mi a haszna, hogy j√≥l leszopatj√°k Eur√≥pa Dugovics√°nak appar√°tus√°t, de nem is igaz√°n √©rdekel. √ögy kellett ez a t√°mad√°s ennek a brancsnak, mint egy falat keny√©r. Tal√°n nem lesz√ľnk olyan h√ľly√©k, hogy √ļjra √∂sszerettegj√ľk a k√©tharmadot ennek a k√°rt√©kony t√°rsas√°gnak.

Advertisement

S√°ndor M√°ria feladja

√©s m√©g mennyien rajta k√≠v√ľl, nap, mint nap! M√©gis, t√∂bb okb√≥l is elszomor√≠t√≥bb ez a h√≠r, mint a h√©tk√∂znapok megannyi, meg nem √≠rt veres√©ge. Egy teljesen t√∂ketlen, pajzsk√©nt, de m√©g csak eldobott, √ļjs√°gpap√≠rba csomagolt kŇĎk√©nt sem funkcion√°l√≥ ellenz√©kkel a h√°ta m√∂g√∂tt, a folyamatosan vegz√°lt civil t√°rsadalom n√©pmesei hŇĎs√∂ket, szik√°r ellen√°ll√≥kat ‚Äěn√∂vesztett‚ÄĚ mag√°nak. Ehhez semmi m√°sra nem volt sz√ľks√©g, csak n√©gyzetm√©ter-ar√°nyosan, kritikus m√©rt√©kŇĪ el√©gedetlens√©gre √©s elkeseredetts√©gre. Az eg√©szs√©g√ľgyben ez az ar√°nysz√°m automatikusan hozta mag√°val a figyelemfelh√≠v√≥ akci√≥kat, amelyeknek korm√°nyzati semmibev√©tele egyetlen mozgalomba kov√°csolta az ezekben r√©sztvevŇĎ E√ú-dolgoz√≥kat, √©s civil t√°mogat√≥ikat. A munkahely√©n ellehetetlen√≠teni pr√≥b√°lt, k√∂zmunk√°ra √≠t√©lt, √ľt√∂tt-v√°gott nŇĎv√©r, S√°ndor M√°ria eddig b√≠rta.

Advertisement

Hogy ebben k√∂zrej√°tszik-e, hogy a pedag√≥gustiltakoz√°sb√≥l kiveszŇĎben a lend√ľlet, hogy ki tudja m√°r h√°nyadszor, de Orb√°n kiv√°r√°sos taktik√°ja √ļjb√≥l sikeresnek bizonyult, √©s hogy ellenz√©ki p√°rt jelsz√≥ √©s p√°rtjelv√©ny-parav√°n n√©lk√ľl m√°r holmi kilakoltat√°sokra sem megy tiltakozni/nyilatkozni, nem tudni. S√°ndor M√°ria level√©ben tal√°n ott van a v√°lasz:

Advertisement

Update(nem emlékszem hogy tettem volna ilyet Poltikonccal valaha is!)!!!!

√ćgy az√©rt m√°r picit szeml√©letesebb, hogy mi√©rt tartj√°k sokan kiapadhatatlan humorforr√°snak a magyar ellenz√©ket, √©s a rendre (egy√©bk√©nt jogosan) tiltakozni k√©sz civileket.

Advertisement

Megszaporodhatnak a szemeteszs√°k-kunyh√≥k alatti, r√∂gt√∂nz√∂tt szalonnas√ľt√©sek a GYODA ment√©n

Ma Br√ľsszel, holnap ak√°r Portug√°lia, vagy Magyarorsz√°g, √≠rt√°k az egyik IS-k√∂zeli, iszlamista port√°lon.

Advertisement

Az al Wafa n√©ven fut√≥ gyŇĪl√∂letoldal vette sz√°j√°ra ez√ļttal szeretett haz√°nkat, be√°llva a ZDF √©s a Le Monde vezette sorba. :DDD

Advertisement

A t√°mad√≥k megmutatt√°k Belgiumnak: bomb√°kkal, robban√≥√∂vekkel, fegyverekkel t√∂r√ľnk r√°tok, √©s kopors√≥ban k√ľld√ľnk titeket a pokolba. A mindenhat√≥ Allah nev√©ben a sz√≥rakoz√≥helyeken, stadionokban, iskol√°kban, f√∂ld√∂n, v√≠zen, b√°rhol lecsapunk r√°tok.

Nem felejtett√ľk el az Irak megsz√°ll√°sakor megerŇĎszakolt sz√ľzek sikolt√°sait. Allah seg√≠ts√©g√©vel bossz√ļt √°llunk rajtatok, leromboljuk a m√≠toszotokat, elraboljuk √©s rabszolgapiacon adjuk el asszonyaitokat.

Advertisement

Akit a XXI. sz√°zad k√∂zel-keleti, vall√°si k√∂lt√©szete enn√©l r√©szletesebben is √©rdekel, most az Index cikk√©bŇĎl √°tfog√≥bb k√©pet kaphat r√≥la.

Advertisement

Ilyen, amikor Lázár észt palántáz a rászorulóknak

‚ÄúM√°s korm√°nyok a szerdai nap ut√°n kinevetn√©k a tiltakoz√≥kat, de a Fidesz nem neveti ki, nem cs√ļfolja ki √©s nem n√©zi le ŇĎket ‚Äď mondta L√°z√°r. Nyilv√°nval√≥, hogy vannak √©szrev√©telek √©s probl√©m√°k, amiket meg kell besz√©lni, de ennek szerinte t√°rgyal√≥asztaln√°l kell t√∂rt√©nnie. Sok sikert k√≠v√°nt Pukli Istv√°nnak ‚Äěbimb√≥z√≥ politikai karrierj√©hez‚ÄĚ. Aki ultim√°tumot ad, annak m√©rlegelnie kell ennek hat√°s√°t, k√∂vetkezm√©nyeit, √©s hogy mivel j√°r, ha ezen nem vesznek r√©szt elegen. Boh√≥ckod√°snak nevezte, hogy r√°mutatnak egy miniszterre vagy √°llamtitk√°rra, hogy ‚Äěazzal akarnak t√°rgyalni‚ÄĚ.

Advertisement

K√∂sz√∂nj√ľk, Mester!

Advertisement

Szusszanjunk egy kis Walterrel:

Advertisement

Nem, nem ezzel!!!!

Ezzel:

Advertisement

Nem lehet minden falu polg√°rmestere egy M√©sz√°ros LŇĎrinc

L√°ssuk be: a tehets√©g nem v√°ndorol testbŇĎl testbe, M.L. pedig nem szakadhat ezer fel√©! Tudja ezt Borb√≠r√≥ Mih√°ly is, a Felcs√ļttal szomsz√©dos √ďbarok-Nagyegyh√°za polg√°rmestere. Emiatt le is mond!

Advertisement

Advertisement

Advertisement

H√©tfŇĎn tehenek tartanak demonstr√°ci√≥t Budapesten

Demszky bátya, te parasztokkal mindig következetes urbánus nagy király, te! Csak egy napra, de igazán visszajöhetnél!!!!

Advertisement

Riskainform: A Tej Szakmak√∂zi Szervezet √©s Term√©ktan√°cson bel√ľl megalakult demonstr√°ci√≥s bizotts√°g terve szerint a tehenek elŇĎsz√∂r az Orsz√°gos Kereskedelmi Sz√∂vets√©g B√©csi √ļti sz√©kh√°z√°hoz mennek, hogy egy pet√≠ci√≥t adjanak √°t. Ezut√°n az √°llatok √°tnyargalnak a Nemzeti √Člelmiszerl√°nc-biztons√°gi Hivatal (N√©bih) Keleti K√°roly √ļti sz√©kh√°z√°hoz (na baszd meg!), majd a Nemzeti Ad√≥- √©s V√°mhivatal (NAV) Sz√©chenyi √ļti √©p√ľlet√©hez. Hogy hol delelnek, egyelŇĎre nem tudni, √≥vatosan vezessetek!

Advertisement

JOBBYK

Mi√©rt √°br√°ndult ki a politik√°b√≥l az Y-gener√°ci√≥? ‚Äď erre a k√©rd√©sre kerest√©k a v√°laszt a br√ľsszeli Foundation for European Progressive Studies (FEPS) √©s az amerikai Global Progress √°ltal k√©sz√≠tett kutat√°sban.

Advertisement

A 15-34 éves fiatalok pártreferenciái alapján egy Jobbik-LMP koalíció simán el tudná kormányozni az országot, egy Jobbik-Fidesz pedig meg is tudná baszni!

Advertisement

A kutat√≥k szerint a Jobbik sikere a fiatalok k√∂r√©ben r√©szben annak k√∂sz√∂nhetŇĎ, hogy az Y-gener√°ci√≥ √ļgy √©rz√©keli, hogy a p√°rtban ‚Äětiszta, nem korrump√°lt‚ÄĚ emberek dolgoznak. Csacsi gyermekeim.

Advertisement

A Hegyalja nem lett M√°dl √ļt

Teringett√©t nekijje! √Črdemes elolvasni, hogy a magyar IdŇĎk mik√©ppen rongyol neki annak a h√°rom fideszes politikusnak, akik nem t√°mogatt√°k az utcan√©v-v√°ltoztat√°si javaslatot. Egy id√©zet:

Advertisement

‚ÄúA d√∂nt√©snek van √ľzenet√©rt√©ke. Teh√°t k√©t k√©tharmados Fidesz-gyŇĎzelem ut√°n az SZDSZ-es G√∂ncz √Ārp√°dr√≥l, akinek meg√≠t√©l√©se finoman sz√≥lva is ambivalens, minden g√°tl√°s n√©lk√ľl el fognak nevezni egy ter√ľletet. Nem lesz ellene pet√≠ci√≥, √©hs√©gsztr√°jk, utcai √∂nfelgy√ļjt√°s vagy zavarg√°s.

A polgári Magyarország köztársasági elnöke azonban nem érdemel meg egy utat.

A javaslatot viszont nem a gyŇĪl√∂letf√ľggŇĎ liber√°lisok vagy az amŇĎb√°k intelligenci√°j√°val rendelkezŇĎ szocialist√°k f√ļrt√°k meg, hanem h√°rom fideszes ker√ľleti polg√°rmester. H√°rom fideszes, aki √ļgy √©rt√©keli mag√°t, hogy bek√∂thette volna M√°dl tan√°r √ļr cipŇĎfŇĪzŇĎj√©t. H√°rom fideszes, akiket a M√°dl Ferenc-i polg√°ri gondolat ink√°bb tett polg√°rmesterr√©, mint a v√°rospolitikusi tehets√©g√ľk.

Advertisement

Mert Hoffmann Tam√°st eddig nem a polg√°ri √©rt√©krend alap√≠t√≥ atyjak√©nt ismert√ľk, Nagy G√°bor Tam√°st se l√°ttuk h√©roszk√©nt k√ľzdeni a jobboldal √ľgyei√©rt, Pokorni Zolt√°nr√≥l pedig tudjuk, hogy tapos√≥akna volt a jele az √≥vod√°ban.‚ÄĚ

Advertisement

A t√∂bbi a Magyar IdŇĎk√∂n sz√∂rny√ľlk√∂dhetŇĎ v√©gig:

Advertisement

K√ľlf√∂ld

Orbán végre kegyet gyakorolt: Lepacsizott Obamával

Advertisement

Vitte a csal√°dot is. Ňźk m√°r nem voltak ilyen l√°gysz√≠vŇĪek...

Advertisement

Visszatért Európába a Szíriában és Irakban kalandozó dzsihadisták harmada

Advertisement

Végre!

Advertisement

Bealudtak az √©bredŇĎ oroszl√°nok?

Hossz√ļ √©vtizedekig az ‚Äě√©bredŇĎ oroszl√°nok‚ÄĚ f√∂ldjek√©nt tekintett Afrik√°ra a nemzetk√∂zi k√∂z√∂ss√©g, √°m m√°ra egyes szak√©rtŇĎk szerint helyesebb az asztron√≥mi√°b√≥l k√∂lcs√∂nz√∂tt ‚Äěfekete lyuk‚ÄĚ kifejez√©ssel jellemezni ŇĎket. A kilencvenes √©vektŇĎl kezdŇĎdŇĎ ugr√°sszerŇĪ fejlŇĎd√©s ugyanis kezd al√°bbhagyni, pedig a fenntarthat√≥s√°g felt√©telei mindig is ismertek voltak. Jelenleg azonban √ļgy l√°tszik, hogy m√©g a legink√°bb fejlŇĎdŇĎk√©pes √°llamoknak is alig siker√ľl megold√°st tal√°lniuk belsŇĎ probl√©m√°ikra, √©s az olyan t√©nyezŇĎk, mint a radik√°lis iszlamizmus terjed√©se vagy a k√≠nai gazdas√°g lassul√°sa csak n√©h√°ny azok k√∂z√ľl, amelyek szapor√≠thatj√°k a kontinens j√∂vŇĎbeli prosperit√°s√°nak akad√°lyait.

Advertisement

Advertisement

Tilos lesz az abortusz Lengyeleorsz√°gban, f√ľggetlen√ľl a terhess√©g kock√°zat√°nak m√©rt√©k√©tŇĎl

A lengyel katolikus p√ľsp√∂ki kar beny√ļjtotta a h√©ten sz√°ml√°t a jobboldali-nacionalista t√∂bbs√©g korm√°ny√°nak. Azt k√∂vetelt√©k legut√≥bbi √ľl√©s√ľk√∂n, hogy az √°llam tiltsa be teljesen a terhess√©g megszak√≠t√°s√°t, f√ľggetlen√ľl a terhess√©g elŇĎzm√©nyeitŇĎl, a magzat √©s az anya √°llapot√°t√≥l.

Advertisement

Advertisement

√Čl √©s virul a t√∂r√∂k - eur√≥pai migr√°ci√≥s meg√°llapod√°s

A sz√≠riai polg√°rh√°bor√ļ elŇĎl menek√ľlŇĎket lŇĎnek agyon t√∂r√∂k hat√°rŇĎr√∂k ‚Äď tudta meg a The Times. A londoni sz√©khelyŇĪ Emberi Jogok Sz√≠riai MegfigyelŇĎ K√∂zpontja (OSDH) szerint az elm√ļlt n√©gy h√≥napban √∂sszesen 16 migr√°nst √∂ltek meg a hat√°rŇĎr√∂k, ebbŇĎl h√°rom gyermek volt.

Advertisement

Advertisement

Merj√ľnk √∂r√ľlni?

Nagyon √≥vatosan mondom, hogy t√ļlest√ľnk a menek√ľltv√°ls√°g cs√ļcs√°n

‚ąí mondta Thomas de Maiziere n√©met bel√ľgyminiszter a Tagesspiegel c√≠mŇĪ lap vas√°rnapi sz√°m√°ban.

Advertisement

A miniszter elmondta, hogy m√°rciusban naponta √°tlagosan 140 mened√©kk√©rŇĎ √©rkezett N√©metorsz√°gba, ami ‚Äúdrasztikus‚ÄĚ cs√∂kken√©s az ut√≥bbi h√≥napokhoz k√©pest, ugyanakkor a v√°ls√°g rendez√©s√©hez t√∂bb l√©p√©s h√°tra van m√©g. Ezek k√∂z√© tartozik az EU-T√∂r√∂korsz√°g meg√°llapod√°s v√©grehajt√°sa, √©s megold√°sok kidolgoz√°sa arra az esetre, ha m√°s ir√°nyba terelŇĎdik a menek√ľlthull√°m, p√©ld√°ul L√≠bia felŇĎl √©rkezik √©s Olaszorsz√°gban √©ri el az EU-t.

Advertisement

Az azeri √©s az √∂rm√©ny had√ľgyminiszter is a m√°sik felet v√°dolja az √©jszakai harcok kirobbant√°s√°val

Az azeriek √°ll√≠t√°sa szerint az √∂rm√©ny egys√©gek 127-szer nyitottak t√ľzet √°gyukkal √©s neh√©z g√©pfegyverekkel az elm√ļlt 24 √≥r√°ban a hat√°rn√°l ‚Äď √≠rja a Russian Times. Az azeri k√ľl√ľgyminiszter szerint minden felelŇĎss√©g √Ėrm√©nyorsz√°got terheli, √°ll√≠t√°sa szerint az √∂rm√©nyek hat√°rk√∂zeli telep√ľl√©seket is lŇĎttek, t√∂bb civil √°ldozat is van.

Advertisement

Advertisement

Lassan kivérzik az ISIS

Ezt enn√©l sokkal pestiesebb c√≠m alatt vitatj√°k meg az Index szerzŇĎi.

Advertisement

‚ÄĒ‚ÄĒ‚ÄĒ‚ÄĒ‚ÄĒ‚ÄĒ-

Kult√ļra

Kert√©szrŇĎl

Murányi Gábortól:

Advertisement

A ‚Äúnem tudom mi√©rt ebbe a rovatba tettem be‚ÄĚ rovatunk k√∂vetkezik:

K√∂z√∂s szerkesztŇĎs√©ge lesz a 168 √≥r√°nak, √©s a Klub r√°di√≥nak

A Mester √Ākos visszavonul√°s√°t k√∂vetŇĎ v√°ltoz√°sok r√©sze ez is. √öj tulajdonos, r√©gi kih√≠v√°sok.

Advertisement

Advertisement

Felére csökkenti az NKA a folyóiratokra fordítható keretet

ErŇĎsen ind√≠tott a Fekete Gy√∂rgy√©k befoly√°sa al√° ker√ľlt √ļj NKA. Egyik elsŇĎ hat√°rozata √©rtelm√©ben id√©n mind√∂ssze 350 milli√≥ forint jutna a sz√°zas nagys√°grendŇĪ print √©s online mŇĪv√©szeti √©s ismeretterjesztŇĎ foly√≥irat t√°mogat√°s√°ra, az eddigi √©vek 700-800 milli√≥s szubvenci√≥ja helyett.

Advertisement

Advertisement

A tankönyvválasztás szabadsága? Hahahaha!!!!

√Āprilis 1-j√©n kezdŇĎdik a tank√∂nyvrendel√©s az iskol√°kban, ez√©rt, mivel v√°rhat√≥an nem v√°ltoztat a korm√°ny a tank√∂nyvjegyz√©ken, az ŇĎsszel kezdŇĎdŇĎ tan√©vben m√°r biztosan nem √°ll helyre a tank√∂nyvv√°laszt√°s szabads√°ga. ErrŇĎl Kereszty P√©ter, a Tank√∂nyvesek Orsz√°gos Szakmai Egyes√ľlet√©nek (Tanosz) eln√∂ke besz√©lt a Magyar Nemzetnek.

Advertisement

Advertisement

Amikor Darvasi Lászlót megihleti a pangasius

Advertisement

Akkor √≠r errŇĎl egy r√∂videt a HVG-be.

Advertisement

Tarl√≥s garanci√°ja a kult√ļrrovatban

A Magyar K√∂nyvkiad√≥k √©s K√∂nyvterjesztŇĎk Egyes√ľl√©se ma k√∂zlem√©nyben tudatta a sajt√≥val, hogy Tarl√≥s Istv√°n fŇĎpolg√°rmester szem√©lyes garanci√°t v√°llalt 2019 v√©g√©ig arra, hogy az √únnepi K√∂nyvh√©t k√∂zponti helysz√≠ne tov√°bbra is a V√∂r√∂smarty t√©r marad.

Advertisement

http://www.litera.hu/hirek/a-mkke-s…

√Čs m√©g egy j√≥ h√≠r a v√©g√©re

√öjj√°alakult minden idŇĎk legideges√≠tŇĎbb farokrock band√°ja, a Guns N‚Äô Roses

Advertisement

Id√©n ny√°ron nem v√°rhat√≥k Eur√≥p√°ban, √©s mivel csak stadionokban gondolkodnak, 2017 tavasz√°ig erre nem is nagyon lehet sz√°m√≠tani. Annak alapj√°n, amit az elsŇĎ koncertrŇĎl √≠rnak, k√°r, de kibekkelj√ľk - √≠rja SIXX, az Indexen.

Advertisement

A 13-as sz√°mhoz m√©lt√≥ √∂sszefoglal√≥t /:(((((/rem√©lhetŇĎleg a 14-eshez illŇĎ k√∂veti majd. Isten √ļtjai kif√ľrk√©szhetetlenek. Kellemesebb hetet mindenkinek!

Témaszolgáltatók: Steinmann Amy; AndyLandy; Bagaméri; ChuckFinley;

/Képek: PIM; Origo; Reuters; Népszava; nol.hu; mno.hu; hvg.hu/