Belföld

Az Új Bárány riportere felkereste Ordast.
Interjút kér. Én leközlöm. Olvasd.
- Igaz volna ama vád,
hogy ön orvul elfogyasztott egy egész nyers nagymamát?
- Egy nagymamát? Egy grammot se!
Ez az egész csak Grimm-mese!
- Hogy Piroskát Ön falta fel, talán az is hamis vád?
Nem hagyott meg belőle mást, csak egy fél pár harisnyát!
- Hogy én őt ruhástul? Mit ki nem eszeltek!
Én még az almát is hámozva eszem meg.
- Furcsa, hogy a kunyhóban, hol megevődtek mindketten,
mégis piros farkasnyálnyom díszeleg a parketten.
- Az úgy történt, hogy ők aznap meghívtak a viskóba.
Nagyon finom uzsonna volt, szamóca és piskóta,
s mivelhogy én evés közben állandóan vicsorgok,
a vérveres szamócalé a pofámból kicsorgott.
- Én úgy tudtam, Önnél szabály,
hogy csak friss húsárut zabál.
- Kacsa! Füvet rágok lomhán legelészve,
zsengét, hogy a gyenge gyomrom megeméssze.
- És meddig lesz Önnél a juhhús is tiltva?
- Eddig! De erről már nem írhatsz, te birka!

/Romhányi József/

Farkaséhség

Az Alcsútdoboz külterületén másfél éve tisztázatlan körülmények között elgázolt Váradi András családja a napokban újabb pert vesztett el Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester Búzakalász 66 Mezőgazdasági Kft.-je ellen, viszont most Demján Sándor vállalkozó sietett a segítségükre.

A felcsúti milliárdos cége 2011-ben vásárolt meg több földet a Csákvári Mezőgazdaság Zrt.-től. Ezeken a földeken volt Váradinak egy birkahodálya, legelője és bárányóvodája. Mészáros azonban már nem engedte a juhásznak, hogy a területén legyen. Ezt követően Váradi azt próbálta bebizonyítani a bíróságon, hogy mivel már hosszú évek óta ő használja a területet, ezért joga van elbirtokolni. Ezt az érvelést nem fogadta el a bíróság, ezért azzal próbálták a földet megszerezni, hogy a család által kialakított építmények értéke már nagyobb a telekénél, így aztán övék lett a tulajdon a ráépítés jogcímén.

Advertisement

Még a szart is...

Nem sokkal korábban a család egy másik ügyben is pert vesztett Mészáros cége ellen, ami azután kezdődött, hogy a Búzakalász munkásai elvitték és be is szántották a Váradi által összegyűjtött trágyát. Ezt a pert is elveszítették Váradiék.

Advertisement

Érdekes adalék, hogy a hodályügyben az a Vörös József volt az alperes Búzakalász 66 Kft. ügyvédje, aki nemrég Mészáros Lőrinc nevében licitált egy székesfehérvári földárverésen, és köztudott róla, hogy jó kapcsolatokat ápol Orbán Viktor miniszterelnökkel. Az Együtt a közelmúltban azt is megtudta, hogy Vörös tavaly ősszel három évre leszerződött a MÁV-val: az együttműködés során akár összesen nettó 180 millió forintot is kaphat a vasúttársaságtól. Az ügyvéd a Puskás Akadémia jogi képviselője és – a klub honlapja szerint – támogatója, de Vörös benne van a Pilisi Parkerdő Zrt. felügyelőbizottságában, illetve tagja a Mavir (a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító) igazgatóságának is.

Advertisement

http://vs.hu/kozelet/osszes…

—-”—-

Advertisement

Már a választásokra finomhangol a Jobbik - Dúró Dóra lemond, ha apuci kikerül az elnökségből

Ezt is megéltük: Vona számára kínossá vált pártja radikális szárnya. A Jobbik elnöke Novák Előd, Apáti István és Szávay István pártelnökségből való kiseprűzésére készül, ezt maga Vona jelentette be. A nagy kérdés az, hogy a kocsmák darts-táblái mellett “politizáló” radikális szavazótábor mit kezd a párt új retorikájával, ha annak a továbbiakban már nem képezi részét a zsidózás, vagy a cigányozás?

Advertisement

Novák így reagált kedvenc oldalán (kezdőlap: 11 antiszemita cikk/hír) a pártelnök döntésére:

Tudomásul vesszük a kissé túlterjeszkedő elnöki vétót is, és tovább fogjuk építeni a Jobbikot, hiszen céljaink elvileg közösek, de az még egyszerű tagként is jogunk és lelkiismereti kötelességünk, hogy felhívjuk a figyelmet: nemcsak új szavazókat kell megnyerni, hanem a régieket is meg kell őrizni. Ebben nekünk, vétózottaknak különösen nagy szerepünk lehet, komoly felelősségünk van, ennek tudatában cáfoljuk a pártszakadást vizionáló híreket, kérdéseket. Ezért kellett a sok magunkfajtát is leforrázó elnöki bejelentés és sajtótájékoztató után a médián keresztül nekünk is megnyugtatni a szavazóinkat: folytatjuk küzdelmünket a Jobbik győzelméért, és mindent megteszünk azért is, hogy a Jobbik a kormányra kerülésért vagy utána ne kössön elvtelen kompromisszumokat. Ilyen jelzést küldhet tagságunk a jelölésünkkel Vona Gábornak is, aki ha esetleg nem is gondolná meg magát, figyelembe kell vegye politikánk alakítása során (még ha komoly kritikusai nem is lesznek az elnökségben), hogy az alapszervezeti jelölések mit mutatnak.

Advertisement

Mirkóczki Ádám jobbikos szóvivő pártszakadásra és törésvonalakra reagáló cáfolataival ellent mond a kormányfinanszírozású PestiSrácok.hu azon értesülése, miszerint Dúró Dóra, a párt parlamenti frakcióvezető-helyettese, a parlament kulturális bizottságának elnöke levelet írt Vona Gábornak, amelyben azt írja, ha a párt elnöke nem gondolja meg magát, akkor a képviselői mandátuma kivételével minden jobbikos tisztségéről lemond.

Advertisement

A sok túltolt bicikli, bizony...

Balog Zoltán az iskolaigazgatóknak arról beszélt, hogy szerinte a pedagógusportfóliók minősítéséhez a szakértők csak azért dolgoztak ki 77 szempontot, mert azért több pénzt kaptak, mint ha kevesebbet írtak volna össze. Hihetetlen, hogy mik vannak? Óriási szerencse, hogy most hallunk ilyet először!

Advertisement

„Nekem nagyon nagy tanulság, hogy ráengedtünk erre az iskolarendszerre egy olyan szakértői csapatot, amelynek – nem akarok megbántani senkit, de azért most mondjuk meg őszintén – az önérdeke mégiscsak arról szólt, hogy 77 indikátor minősítésre való kidolgozásáért kétszer annyi pénz jár, mint ha 35 indikátort dolgozott volna ki” – mondta az emberi erőforrások minisztere.

Advertisement

Annyira kiokosodtak a gyerekek az új oktatási rendszerben, hogy ezentúl a szakgimnáziumokban földrajzra nem is lesz szükségük

Csütörtökön megtudtuk, hogy kirúgástól rettegnek a földrajztanárok, mivel egy tervezet szerint csak a leendő szakmájukhoz szükséges természettudományi tárgyat tanulnák a diákok a szakgimnáziumokban, és ez a földrajzoktatásra lenne a legrosszabb hatással. Most 9. osztályban heti 2, 10. osztályban pedig pedig heti 1 földrajzóra a kötelező, de a tervek szerint szeptember 1-jétől csak a turisztikai, földmérési és bányászati orientációjú szakközépiskolákban taníthatnák a tárgyat. Az intézkedés miatt több száz földrajz szakos tanár kerülhet az utcára.- írja a NLcafé.

Advertisement

A Magyar Földrajzi Társaság csütörtökön felhívással fordult a közoktatásban tanuló diákokhoz, földrajz szakos tanárokhoz, szakmabeliekhez, hogy aláírásukkal fejezzék ki tiltakozásukat a középiskolai földrajzoktatás tervezett megcsonkítása ellen, de most már bárki aláírhatja Végveszélyben a Földrajz a (köz)oktatásban! elnevezésű online petíciójukat, melynek szövege a következő:

Kedves Középiskolai Tanulók, Kollégák, Szimpatizánsok!

Álljunk ki a természettudományos tantárgyakért, középiskolai földrajzért! Ezúttal felhívással fordulunk az összes közoktatásban tanuló diákhoz és szüleikhez, a földrajz szakos kollégákhoz, az egyetemek és főiskolák földrajz szakos hallgatóihoz, földrajz tanszékek oktatóihoz, a Magyar Földrajzi Társaság teljes tagságához, a földrajz és földtudomány akadémikusaihoz, az összes geográfushoz, a környezetvédelemben, területfejlesztésben, területi tervezésben, a közgazdász, geológus, meteorológus, térképész és egyéb munkakörökben dolgozó kollégákhoz!

Advertisement

Felhívjuk mindazokat, akik munkájukhoz mind a mai napig használják a közoktatásban szerzett földrajzi ismereteiket, akik úgy érzik, életre szóló tudást adott ez a tantárgy, akik számára fontos a földrajz ügye, hogy aláírásukkal fejezzék ki tiltakozásukat a középiskolai földrajzoktatás tervezett megcsonkítása ellen!

Fontosnak tartjuk, hogy a szakközépiskolákban (szeptember 1-től szakgimnáziumokban) továbbra is maradjon kötelező tantárgy a földrajz!

Advertisement

Fontosnak tartjuk, hogy ne csökkenjen tovább a földrajz heti kötelező óraszáma a közoktatásban!

Fontosnak tartjuk, hogy földrajzból is lehessen előrehozott érettségi vizsgát tenni!

Advertisement

Fontosnak tartjuk, hogy a gazdaságtudományi felsőoktatásban a földrajz érettségi eredménye is beszámítható legyen a felvételi pontszámba!

Ne engedjük, hogy a mintegy 200 000-es létszámú szakközépiskolai tanulóifjúság, gyermekeink, unokáink földrajzi ismeretek híján nőjenek fel!

Advertisement

További információk a Magyar Földrajzi Társaság Honlapján.

És még egyszer: itt lehet aláírni.

Advertisement

Lassacskán ki kell jönni a fényre

Péntek este hozták nyilvánosságra támogatási szerződéseiket a Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné Alapítványai. A VS.hu című internetes lapot kiadó és az Origót is megvásárló New Wave Media Kft.-vel és a szintén Száraz István érdekeltségébe tartozó We Love Budapesttel például összesítésünk szerint több mint félmilliárd forintra szerződtek; a közzétett listában milliárdos tételek is szerepelnek.

Advertisement

Advertisement

Repülősót!!!! LOPÁSI ÜGYBE KEVEREDETT A FIDESZ!

Szédülünk, kavarog a gyomrunk, a sokk az idegeinken hárfázik! Mi jöhet még???

Nem kell megijedni!!! Természetesen csak mint károsult jöhet szóba minden idők legtisztességesebb kormánypártjának a neve.

Advertisement

Mintegy kilencven számítástechnikai eszközt, köztük a Fidesz-frakció hét vadonatúj laptopját lopott ki a Parlamentből és a Képviselői Irodaházból a rendőrség gyanúja szerint egy raktáros. Mindezt a legjobban őrzött magyar középületek kameráinak a kereszttüzében, mindenféle biztonsági ellenőrzés nélkül tehette meg a dolgozó, egy nő, akinek védője, Galsa Péter szerint a tavalyi teljes, mindent rendben találó leltár ellenére fellelt hiányt akarják ügyfelére rásózni. Az ügy nemzetbiztonsági kockázatokat is felvethet.

Advertisement

Kultúranekdota: Hamvas Béla 1954-től 1962-ig az Erőmű Beruházási Vállalat szerszámraktárosaként dolgozott Tiszapalkonyán. Annyira pocsék raktáros volt (munkaidejében általában olvasott), hogy rendre tetemes hiánya keletkezett. Egyik leltár előtt a becsült hiány akkora volt, hogy a vállalat néhány dolgozója Hamvas tudta és beleegyezése nélkül, a leltárt megelőző éjszaka raktártüzet okozott, hogy annak a számlájára lehessen írni a felhalmozódott hiányt. Így tettek szívességet a mindenki által kedvelt Béla bácsinak. A korabeli állapotokat jól tükrözi, hogy a vállalat egyik vezetőjét a raktáros Hamvas készítette fel az érettségire.

Advertisement

Vécsey László olyat húzott a globális felmelegedés elleni harcban, ami miatt csak köszönettel tartozhatunk neki!

A fideszes képviselő meggyőzte feleségét, hogy pályázza meg az állam által útjára indított Otthon melege program, 45 ezer forintos mosógép-vásárlási támogatását. Nincs lehetetlen, Vécseyné hála istennek nyert!!!

Advertisement

Egy újabb szeg a klímaváltozás koporsójába!

Advertisement

A pécsi püspök, és a lelkiismeret

Még jó, hogy szemöldök-összeráncolásukra ma már nem húznak deresre senkit, ahogy a régi szép időkben!

Advertisement

„Kedves Kollégák! Püspök úr a múlt pénteki értekezletünkön részt vett, egyebek mellett arról is szólt, hogy a pedagógus szakszervezetek megkeresték az egyházmegyét. Püspök úr állásfoglalása, kérése egyértelmű: a pedagógusoktól azt kéri, semmilyen munkabeszüntetés, sztrájk kezdeményezésben ne vegyenek részt, ellenkező esetben él eljárási jogával. Ez az állásfoglalás összhangban áll az általam korábban megfogalmazottakkal, kérem, tartsuk be Köszönöm.”

Advertisement

A fenti szöveg állt az egyik pécsi, katolikus egyházmegyei fenntartású iskolában a múlt kedden, az április 15-i, múlt pénteki paedagógussztrájkkal kapcsolatban kitett igazgatói hirdetményen.

Az egyházmegye a számtalan megkeresésre és a kritikára egy simulékonyabb, barátságosabb hangvételű közleményben reagált:

Advertisement

„A Pécsi Egyházmegye fenntartásában működő oktatási és nevelési intézmények, amint korábban sem vettek részt, úgy a jövőben sem vesznek részt demonstrációkon.”

Oszoljatok testvérek!

Advertisement

Orvosbárók?

Sokat vitatott írás jelent meg Az orvosbárókra megy el a pénz címmel az Indexen. Támadták számszerű tévedései miatt, kifogásolták időzítését, de így is az egyik legérdekesebb és legfontosabb cikk volt ami megjelent ezen a héten.

Advertisement

Advertisement

Csak egy tipp: kommunális immunstimuláció????

Az igazság: a fránya vasárnapi szél tehetett minderről...

Advertisement

A VÁROSVÉDŐ FUTÁSON!!!

Fémtüskés parkőr-botot de azonnal, az időnként lándzsa nélkül hadonászó Pallas Athéné kezébe!!!!

Advertisement

Ritka végkifejlet: Hétfőn két csapat nekiindult, hogy végigjárja a budai és a pesti partszakaszt, és felszedték az összes műanyag poharat, ami még maradt, áll a futanet.hu-n. Sőt, délben további két ember egy bérelt motorcsónakba szállt, és a vízről is összeszedik azon poharakat, amelyek a partról nem voltak elérhetők.

Advertisement

WALTER

Advertisement

Külföld

Amerikai holdcore

Stumpf András a Mandiner tudósítójaként a pozsonyi Globsec konferencián járt, és ha már kint volt, igyekezett interjút készíteni a legérdekesebb arcokkal. Anne Applebaum a mi szempontunkból kétségkívül az egyik legérdekfeszítőbb interjút adta.

Advertisement

Ebben a kiragadott részletben benne Stumpf rosszalló tekintete, és a hatására végrehajtott leheletnyi korrekció is:

...szerintem más történelemszemléletük van.

Ezt mégis hogy érti?

Úgy, hogy szerintem a magyarok Ukrajna felosztását szerették volna. Na jó, nem a magyarok, rendben. Orbán. Tett utalásokat, hogy érdekelt lenne Ukrajna nyugati részében, ahol magyar nyelvűek is élnek.

Advertisement

És egy másik felettébb érdekes részlet, melyben egy gramm előítéletesség sincs:

Tud objektív maradni?

Nem tudom. Ha megnézi, mit írtam az elmúlt tíz évben, láthatja.

Köszönjük, nincs több kérdés.

Milyen magazin ez?

Mandiner.

Nem ismerem.

Tényleg? Sajnálattal hallom.

De... Már megint emlékeztetett rá... Hogy ezért nem állok szóba magyarokkal.

Hogyhogy? Csak kérdeztük.

Ahhh.

Advertisement

Puhul az erő!

Stumpf másik Pozsonyban elkapott riportalanya sem fogta vissza magát, ami a leegyszerűsítéseket illeti, bár sok esetben teljesen más előjellel, mint Applebaum asszony.

Advertisement

Mondja csak egy nőnek, hogy „puha az erőm”! Nem lesz nagy sikere – vázolja a nagy világmegfejtőként ismert George Friedman, miért röhögnek az amerikaiak a „soft powerről” vizionáló európaiakon.

Advertisement

A dolgoknak ára van, a gyermekkornak pediglen vége:

Ez lehet probléma, de nagyobb gond Európának, mint Amerikának. Amerika márpedig nem fogadja el a továbbiakban Európát kiskorú partnernek. Nem játszhatják tovább azt a szerepet, hogy kritizálnak, miközben az amerikai hatalom előnyeit élvezik. Akár Sanders, akár Clinton jön, ez lesz a helyzet. Az EU olyan szétesett állapotban van, hogy azzal nehéz lenne dűlőre jutni, felértékelődnek tehát a bilaterális kapcsolatok. Olyanok, amilyenek már vannak Lengyelországgal és Romániával, s amilyen jó lenne, ha lenne Magyarországgal is.

Advertisement

Miért nem történik ez?

Az Egyesült Államok megszabja a jó kapcsolat árát.

Mi az ár?

Az, hogy belpolitikailag legalább tegyenek úgy, mintha viselkednének.

Tegyük lehetővé a melegházasságot, Orbán vonuljon a Pride-on, vagy mi?

Nem érdekel a melegházasság. A támaszpontok érdekelnek. Taszár. Annak költségeit mondjuk fizesse a magyar kormány. És: vásároljon F–16-osokat. Hogy mit mond a miniszterelnök a melegházasságról, teljesen mindegy. De fontos dolgokat kell megbeszélnünk. Románia tett lépéseket, Lengyelország is. Féltik náluk is a liberális demokráciát, de a kapcsolataik Amerikával kifogástalanok. Tényleg nem érdekes, mit mondanak kis figurák és think tankek, akikre egyébként senki sem hallgat. Meg kell érteni, hogy Amerika nem fogja garantálni egy régió biztonságát, amely gazdagabb mint az Államok.

Advertisement

Ennyikeh...

Advertisement

Norvégia csodálatos hely

Hiszen hol máshol fordulhatna elő, hogy egy 77-szeres gyilkos beszélgetőtársakat perel magának az államtól mert unatkozik, majd nyer?

Advertisement

Advertisement

Sértegette a török elnököt, de már elmúlt!

Őrizetbe vette Ebru Umar holland újságírónőt szombat este a török rendőrség a törökországi Kusadasi üdülővárosban található lakásán. A hatóságok szerint Umar a Twitter-üzeneteivel sértegette Recep Tayyip Erdogan török elnököt - írja az MTI a BBC Türkce-re hivatkozva.

Az ajtóm előtt a rendőrség, nem vicc.

– írta az újságíró a Twitteren. Később azt írta, hogy kórházba viszik orvosi kivizsgálásra, mielőtt ügyészek elé állítanák. A török származású holland publicista nemrégiben a török államfőt súlyosan becsmérlő cikket is írt.

Advertisement

Lassan a Daft Punk-nyomástól függetlenül is érdemes lesz leporolni a Moroder-lemezeket.

Advertisement

Brit verspályázat az Európát csuklóztató Erdoganról

„Mocskos nyelvezetű” verspályázatot hirdetett a brit konzervatív The Spectator folyóirat, témaként a török elnököt megadva. A Recep Tayyip Erdogan gyalázását célzó pályázattal a lap Berlin megalkuvó politikája ellen tiltakozik, miután Németország török kérésre lehetővé tette, hogy per induljon a török elnököt a közszolgálati ZDF-neo csatornán versben sértegető Jan Böhmermann ellen.

Advertisement

Múlt heti összefoglalónkban már tárgyaltuk a Böhmermann-ügyet. Ehhez a hírhez pedig olyan képet találtam, ami nyugodtan felférne bármelyik Orwell-regény borítójára

Advertisement

Kutúra/Színes

Elbúcsúztatták Kertész Imrét

A család, a pályatársak és több száz tisztelő mellett a magyar és a nemzetközi politikai élet képviselői is jelen voltak a temetésen.

Advertisement

„Sötét világban adatott eszmélkednie, lámpásul Thomas Mannt, Nietzschét, Camus-t és Kafkát forgatta, az ő segítségükkel lett e sivatag egyre tudatosabban önkéntes száműzöttje.

Értékrendjében, noha lírai alkatúnak mondanám, a regény minden más műfajt megelőzött. Radikális következtetéseit élvezettel hallgatták, hallgattuk Pesten, Szigligeten és Berlinben, a legsúlyosabb kérdésekről tűnődött, összerántva a különböző diszciplinák területeit” – mondta Spiró György.

Advertisement

„Nem nyűgözte előítélet, hiúság, képzelgett önkép, honi és külföldi, hivatalos vagy ellenzéki irodalmi szempont. Plebejus gúnnyal tekintett mindenre és mindenkire a hazugság szurdokában, ahogy ő nevezi A kudarcban. Ő volt a nép, akinek a népről is megvolt a véleménye, szemléletében az értelmiségi romantikának nyoma sem volt”.

Megjegyezte, hogy Kertész Imre „állástalan, kétes egzisztenciaként, főfoglalkozású munkakerülőként” írta a Művet, gyermeki optimizmussal remélve, hogy az egész össze fog omlani, regénye pedig túl fog élni mindent. „Azokban a nyomasztó, kilátástalannak tűnő évtizedeken ő volt a legszabadabb ember, akit ismernem adatott”.

Advertisement

Advertisement

Légy önmagad, mindenki más már foglalt

A hét egyik legérdekesebb interjúja az volt, amit José Cura, argentin operaénekes és karmester adott az Origónak. Az április 23-án Győrben kórust dirigáló, a világ negyedik tenorjának tartott Maestro egy, a győri fellépést megelőző, budapesti kóruspróba után adott interjút.

Advertisement

“Sokan kérdezik tőlem, hogy lehet, hogy most a világ bármely részéből előbb lesz valaki nagy énekes, mint Európából. Szerintem egyszerű a válasz. Annak, aki Dél-Amerikában él, a sikeren a napi betevője múlik, Damoklész kardja lebeg a feje felett, így hát apait-anyait belead.”

Advertisement

“A fiatalok kezdeményezzenek, és vegyék kezükbe a jövőt, mert az én nemzedékem és a szüleink nemzedéke felelős azért, ahová a világ jutott. Nézze meg a hatalmas államfőket, mind 50 és 60 közötti. A korrupció behálózza a világot. Az egyik legnagyobb kívánságom, hogy az én generációm lépjen hátra. Hátha az, aki ma fiatal, fejben is fiatal marad. Mert aki a helyzetet tönkretette, nem fogja megjavítani. Az egész régi bullshitnek – jobb, bal, fasiszta, bolsevik – el kéne tűnnie. Tiszta lappal, nulláról kellene újrakezdeni. És akkor lesz egy új bolygónk.”

Advertisement

Elhunyt Ferjáncz Attila

Ha jól emlékszem, az ő neve volt az első, amit kisgyerekként megtanultam.

Ferjáncz Attila 1964-től 1998-ig versenyzett. Pályafutása során két Európa-bajnoki bronzérmet szerzett, 23 Eb-futamot nyert meg. Harminckétszeres magyar bajnok (29-szer rali, kétszer hegyi), számos alkalommal az év magyar autóversenyzője. 1981-ben a Sportérdemrend arany fokozatát, 2000-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét is átvehette. Visszavonulása után sportvezetőként is tevékenykedett, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség örökös elnöke.halálhírét szintén versenyző fia, András jelentette be. Ferjáncz Attila 69 évet élt.

Advertisement

Advertisement

Veszélyben a Vas-Szántó hagyaték

A 168 Óra segítségét kérték neves írók, költők, köztük Várady Szabolcs, Gergely Ágnes, Lukácsy András és Sumonyi Zoltán. Mindannyian Vas István és felesége, Szántó Piroska barátai voltak. Úgy fogalmaztak: aggódnak a házaspár hagyatéka miatt. Szántó Piroska festőművész több száz művét, valamint az I. kerületi Várkert rakparton lévő nagy lakásukat is a Szombathelyi Képtárra hagyta 1992-ben. Feltételül szabta azonban: a lakást emlékmúzeumként működtessék tovább. Csakhogy több mint két éve az emlékhely bezárt. „Lassan minden tönkremegy ott”.

Advertisement

Pedig annak idején a kor legnagyobb alkotói vendégeskedtek a művész párnál, főleg írók, például Ottlik Géza, Nemes Nagy Ágnes, Somlyó György, Hubay Miklós, Kálnoky László, Lator László, Zelk Zoltán. Sokat időzött náluk Várady Szabolcs is. A költő, szerkesztő most felelevenítette nekünk: a lakás egyik helyiségében Vas István dolgozószobája, a másikban Szántó Piroska műterme volt, a kis szobában pedig Piroska nővére, Anna lakott. Ő Korniss Dezső festőművész felesége volt, válásuk után költözött a húgához. Mindvégig szeretetben éltek együtt.

Advertisement

Ott már éreztem: dózsások közé menni fura érzés

Nyilatkozta Szily László, egy, a napokban közzétett interjúban, amelyet az MTK facebook-oldalának adott. A címbe foglalt beszélgetésrészlet egyébként arról szól, hogy amikor megszűnt az MTK lakhely szerinti birkózó-szakosztálya, a kis Szily nem tudva mit kezdeni felszabadult energiáival, jobb híján elment az Újpesthez vívni. Ott jött rá, látva a sok furcsa dózsást, hogy kötődik az MTK-hoz. Érdekes beszélgetés (2 részes), ráadásul az interjú elején bekapcsolódik a beszélgetésbe Füles kutya is. Azt, hogy MTK-drukker, szálkás szőrű és szívű tacskóként mit gondol az Újpest-drukker Bichonokról, nézzétek meg magatok!

Advertisement

A világ legszebb luxusstadionja a MIÉNK! Szó szerint :(

A Footballs Top Ten tíz legszebb luxus-futball-létesítményt bemutató listájában a Puskás Akadémia labdarúgócsapatának stadionja nyerte el az első helyet. A felcsúti Pancho Aréna maga mögé utasította többek között a riói Maracanát és a Bayern München stadionját is.

Advertisement

Nem tudom, hogy a káprázatos, tesztelés alatt álló kisvasút hozott-e pontokat Orbán háztáji stadionjának.

Advertisement

György herceg az új Hefner

Monogrammos pizsamaköpenyben fogadta az Amerikai Egyesült Államok utolsó fekete elnökét.

Advertisement

Obama nem is merte hintalónál lejjebb adni, amelyet első ránézésre olyan stabilizáló kerettel láttak el, mint amilyen egy Baumaxos csempevágó.

Advertisement

Íme:

Advertisement

Mi a fenén törhetik a fejüket már megint ezek az izgága jenkik?

Megesik az ilyesmi

2016 április. Németországban végrehajtott amerikai hadgyakorlat. A feladat nem más, mint haditechnika ejtőernyővel történő, műveleti területre való eljuttatása. A célterülettől pár száz méterre, izgatott katonák figyelik (és veszik) a nem kicsit izgalmas művelet minden apró mozzanatát... Aztán megérkeznek a repülők:

Mindig van ok a nevetésre. Micsoda végszó! Ma nagyon kenem.

Témaszolgáltatók: Steinmann Amy; AndyLandy; Bagaméri; ChuckFinley; Őrjöngő Szurikáta; Manuel Fuentes;

/A képeket ezen a héten gátlástalanul loptam. Jövő héten már nem fogom./