BevezetŇĎ helyett:

Rajcs√°nyi Gell√©rt (Mandiner) kiv√°l√≥ √≠r√°sban elemzi a Felcs√ļt-szindr√≥m√°t, az Orb√°n-rendszer term√©szet√©t legink√°bb le√≠r√≥ jelens√©gek egyik√©t. K√°r lenne holmi elemezget√©sekkel megbontani a sz√∂vegegys√©get:

‚ÄěVigy√°zz, el ne cs√°sz√°rosodj!‚ÄĚ ‚ąí jutott eszembe Marcus Aurelius r√≥mai cs√°sz√°r k√©tezer √©ves figyelmeztet√©se a mindenkori hatalmasoknak k√©t √©ve, amikor felavatt√°k a felcs√ļti, makoveczi√°nus csodastadiont, term√©szetesen Orb√°n Viktor, annak csal√°dja, no meg M√°ga Zolt√°n hegedŇĪmaestro, ejtŇĎernyŇĎs√∂k, katonazenekarok, √©s az eln√∂ks√©ge ut√°ni Schmitt P√°l jelenl√©t√©ben. Hogy Orb√°n Viktor elcs√°sz√°rosod√°sa hol tart most, k√©t √©vvel k√©sŇĎbb, √≠t√©lje meg mindenki maga; az viszont l√°tszik: t√∂megek r√∂ty√∂gnek teli sz√°jjal azon, hogy a felcs√ļti Pusk√°s Akad√©mia FC kiesett az NB I-bŇĎl. Mi is ment itt f√©lre?

A v√°lasz nagyon egyszerŇĪ: a m√©rt√©k elveszt√©se, az ar√°nyt√©veszt√©s a probl√©ma.

Annak idej√©n, amikor a minisztereln√∂k (majd ellenz√©ki politikus) Orb√°n Viktor √ļjra felfedezte a sz√ľlŇĎfaluj√°t, nagyon is szimpatikus, lok√°lpatri√≥ta tev√©kenys√©gnek tŇĪnt az, hogy a k√∂zismert focirajong√≥ politikus kisebb futballakad√©mi√°t hoz l√©tre ifj√ļ tehets√©gek nevel√©s√©re az egykori lak√≥hely√©n, egy poros, √ļtmenti faluban.

Advertisement

De a dolgok nem mentek innentŇĎl a maguk logikusan elv√°rhat√≥ menet√©ben. √ögy alakult, hogy a fociakad√©mi√°b√≥l nagyra t√∂rekvŇĎ focicsapat lett, amihez azt√°n p√©nz, paripa, fegyver ‚ąí √©s √ļj n√©v ‚ąí rendelŇĎd√∂tt. A legend√°s Pusk√°s neve, aminek a keletkez√©st√∂rt√©net√©t ‚ąímiszerint Pusk√°s feles√©ge m√©g Pusk√°s √©let√©ben Orb√°n Viktor k√©r√©s√©re hozz√°j√°rult a n√©vhaszn√°lathoz ‚ąí ugyan ismerj√ľk; de ettŇĎl m√©g m√°ig megmagyar√°zhatatlan, mi√©rt is kellene egy futballt√∂rt√©nelem n√©lk√ľli, Pusk√°s p√°lyafut√°s√°hoz, munk√°ss√°g√°hoz semmilyen sz√°lon nem kapcsol√≥d√≥ falu fociakad√©mi√°j√°nak haszn√°lnia a legnagyobb magyar futball-legenda nev√©t. Lesz√°m√≠tva persze Orb√°n Viktor szem√©lyes v√°gyait...‚ÄĚ

‚ÄúHa m√°r van p√©nz, akkor azt el is kell k√∂lteni valamire: p√©ld√°ul egy csod√°latos stadionra, ami 3500 f√©rŇĎhellyel rendelkezik egy 1600 lelket sz√°ml√°l√≥ faluban. A stadion nyomaszt√≥an tornyosul a falu f√∂l√© ‚ąí a m√°r emlegetett ar√°nyt√©veszt√©s √©s m√©rt√©kveszt√©s kir√≠v√≥ fizikai p√©ld√°jak√©nt. Nem volt el√©g egy sz√ľks√©ges, ar√°nyos m√©retŇĪ, praktikus kis stadion fel√©p√≠t√©se, ahogy a funkcionalit√°s sem volt el√©g: Makovecz Imre st√≠lus√°ban kellett fel√©p√≠tm√©nyt hozz√° √©p√≠teni ‚ąí nem mintha a makoveczi√°nus, jellemzŇĎen templomokhoz haszn√°lt spiritu√°lis szimbolik√°nak b√°rmi k√∂ze lenne korunk p√©nzesŇĎben f√ľrdŇĎ gladi√°torj√°t√©k√°hoz, a focihoz. De a makoveczes, az olyan jobbos √©s nemzeti, legyen ink√°bb ilyen a stadion ‚ąí sz√≥lhatott Orb√°n Viktor szem√©lyes v√°gya.‚ÄĚ

Advertisement

A teljes szöveg itt:

Advertisement

Belföld

Ehhehehe, hehehe, hehe, hehe, hehehe!

Egy k√ľl√∂n√∂s term√©szeti katasztr√≥fa kellene ahhoz, hogy a korm√°nyfŇĎ megv√°ljon Matolcsyt√≥l - k√∂z√∂lte nevetve a minisztereln√∂k. A tenger √©ppens√©ggel f√∂lt√°madhatna, de az nek√ľnk nincsen m√°‚Äô r√©g, hehehe.

Advertisement

Advertisement

OEP, rákosok, megtakarítás

Advertisement

A legs√ļlyosabb st√°dium√ļ r√°kkal k√ľzdŇĎk m√©lt√°nyos seg√≠ts√©g helyett megal√°ztat√°st, hal√°los √≠t√©lettel fel√©rŇĎ cinikus idŇĎh√ļz√°st kapnak az Orsz√°gos Eg√©szs√©gbiztos√≠t√°si P√©nzt√°rt√≥l - √≠rja az Index.

A p√©nzhi√°nyos magyar eg√©szs√©gbiztos√≠t√°s nem tud, nem hajland√≥ finansz√≠rozni sz√°mos √ļj, a nemzetk√∂zi piacon m√°r bev√°lt, innovat√≠v gy√≥gyszert. Az Orsz√°gos Eg√©szs√©gbiztos√≠t√°si P√©nzt√°r (OEP) nem finansz√≠rozza p√©ld√°ul azokat a k√©sz√≠tm√©nyeket, amelyek dr√°g√°k ugyan, de ‚Äď k√ľl√∂n√∂sk√©ppen az elŇĎrehaladott √°llapot√ļ emlŇĎr√°kos ‚Äď r√°kbetegek sz√°m√°ra is k√©pesek viszonylag elviselhetŇĎ mindennapokat biztos√≠tani, √©s eddig soha nem l√°tott m√≥don n√∂velni v√°rhat√≥ √©lettartamukat.

Advertisement

Egyes szerekn√©l √°tlagosan plusz 16 h√≥nap a t√ļl√©l√©si elŇĎny, amely √∂sszess√©g√©ben ak√°r t√∂bb mint f√©l √©vtizeddel is meghosszabb√≠thatja a beteg √©let√©t.

Mik√∂zben Magyarorsz√°gon ismerik √©s az orvosok haszn√°ln√°k is ezeket a nemzetk√∂zi piacon m√°r j√≥l bev√°lt gy√≥gyszereket, az OEP √©vek √≥ta nem bŇĎv√≠ti a t√°mogatott szerek list√°j√°t.

Advertisement

K. I. a 62 √©ves √°tt√©tes mellr√°kkal k√ľzdŇĎ √©desanyja sz√°m√°ra adott be t√°mogat√°si k√©relmet. Az asszony betegs√©g√©t t√∂bb mint egy √©vtizede regisztr√°lt√°k, sikeresen megmŇĪt√∂tt√©k, √©s az√≥ta siker√ľlt folyamatos kezel√©s mellett nagyj√°b√≥l zavartalan √©letminŇĎs√©get biztos√≠tani neki. Eg√©szen tavalyig, amikor √°tt√©teket fedeztek fel n√°la, ez√©rt k√∂lts√©ghat√©konys√°gra hivatkozva megvont√°k tŇĎle az addigi ell√°t√°st.

Orvosa ekkor azt tan√°csolta, hogy k√©rjenek m√©lt√°nyoss√°got egy enged√©lyezett, de nem t√°mogatott √ļj gy√≥gyszerre: ‚ÄěAz OEP √©p√ľlet√©ben meg sem tal√°ltam, hol kell leadni a pap√≠rokat. √Ėsszevissza k√ľld√∂zgettek, v√©g√ľl egy nŇĎ megsajn√°lt, √©s megmondta, hova kell mennem.

Advertisement

Az irod√°ra nem az volt ki√≠rva, hogy itt kell leadni a m√©lt√°nyoss√°gi k√©relmeket, hanem az, hogy nincs √ľgyf√©lfogad√°s.

A teljes írás:

Advertisement

A cinizmus mŇĪv√©szett√© lett Magyarorsz√°gon!

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint Kovács Zoltán kormánykommunikációs izé, Kálmán Olgánál lezavart produkciója. A poént nem lövöm le.

Advertisement

Advertisement

Aki a teljes videóra kíváncsi, itt megnézheti:

Advertisement

A DK az√©rt ennyi idŇĎ ut√°n csak √∂sszehozta...

...minden idŇĎk egyik legidi√≥t√°bb magyar sajt√≥fot√≥j√°t! K√∂sz√∂net √©rte! Persze kellett ehhez az Origo kiv√°l√≥ fot√≥sa is.

Advertisement

Ennyire nyugodt, elt√∂k√©lt, s√≠nen fekvŇĎ embereket √©n m√©g √©letemben nem l√°ttam. Kitart√°s gyerekek, egyszer majd csak felszedik a s√≠np√°ly√°t a terv√ľk meghi√ļs√≠t√°sa miatt csal√≥dott, l√≥g√≥ orr√ļ orb√°nist√°k.

Advertisement

Gyurcsány marad tisztességes és szegény

Nem is k√≠v√°nhatn√°nk neki jobbat! A DK maj√°lis√°n elmondott besz√©d√©ben Gyurcs√°ny M√°jus 1-√©n k√∂zz√©tett nyilatkozat√°ban elmondta: az√©rt f√ļjta le a maj√°list, mert h√°romszoros√°ra nŇĎtt a ter√ľletb√©r, m√°rpedig a p√°rtnak nincs p√©nze. Ink√°bb marad szeg√©ny, mint hogy m√°s p√©nz√©bŇĎl uriz√°ljon.

Advertisement

Aztakurva!

Advertisement

‚ÄúHa szeg√©ny a pereputty, akkor azt tisztess√©ggel kell v√°llalni.‚ÄĚ

Ide kattintsatok, miut√°n kit√∂r√∂lt√©tek a k√∂nnyet a szemetekbŇĎl:

Advertisement

√Ėr√∂m l√°tni ahogy napr√≥l-napra, l√©p√©srŇĎl-l√©p√©sre, √ļjra mag√°ra tal√°l egy meghurcolt ember!

Advertisement

Megszeppen√©snek m√°r nyoma sincs, ahogy egyelŇĎre annak a k√∂zel m√°sf√©l milli√°rdnak sem, amit az Emberi ErŇĎforr√°sok Miniszt√©riuma illedelmesen visszak√©rt az Orsz√°gos Roma √Ėnkorm√°nyzatt√≥l. Farkas megr√°zta mag√°t, √©s ott folytatn√°, ahol abbahagyta:

‚ÄúSemmilyen d√∂nt√©s n√°lam n√©lk√ľl nem t√∂rt√©nhet meg, b√°rmilyen d√∂nt√©st, b√°rmilyen elŇĎterjeszt√©st a Lungo Drommal le tudunk √©s le is fogunk √°ll√≠tani...‚ÄĚ

Advertisement

Farkas legnagyobb p√©ldak√©p√©tŇĎl is √°t-√°tcs√ļsznak szavak, mondatok az √ļj hajnal√°t √©lŇĎ magyar romapolitik√°ba:

‚ÄúSenki nem tud ugrabugr√°lni, semmit nem enged√ľnk meg.‚ÄĚ

A magyar cig√°nys√°g sorsa √ļjra a legjobb kezekbe ker√ľlhet.

Advertisement

Medgyessy cégének tanácsai sokat értek az Alstomnak

597 ezer eur√≥t √©rt az Alstomnak valami, amit Medgyessy c√©ge tudott csak megadni. Egy Angli√°ban folyamatban l√©vŇĎ, az Alstom korrupci√≥s √ľgyeit vizsg√°l√≥ nyomoz√°s kapcs√°n ker√ľlt l√°t√≥t√©rbe a kilenc √©ves √ľgy.

Advertisement

Persze manaps√°g m√°r szemk√∂zt r√∂h√∂gn√©k ŇĎket ez√©rt az √∂sszeg√©rt, akkoriban azonban ennyi m√©g bŇĎven el√©g volt a sikerekhez, szerte Eur√≥p√°ban. V√°ltoznak az idŇĎk.

Advertisement

Mikola ritkán magyarázkodik, mert általában nincs miért

Advertisement

Az Index információi szerint Mikola István és korábbi felesége az egyik európai offshore paradicsomban a családi pénzek kezelésére hozott létre egy alapítványt. A liechtensteini Vaduzban alapított cég azonban a kormányzati politikus egyetlen bevallásában sem szerepelt, holott a család közös ingatlanjairól akkurátusan beszámolt.

√Ėregsz√ľnk....

Advertisement

Politikai gerontol√≥gia Gazda AlberttŇĎl

Advertisement

‚Äú...mi is lesz/lehet ezekkel a j√≥ √∂reg szocikkal. Mire lesznek ŇĎk elegendŇĎk? N√©zek ide, n√©zek oda ‚Äď kiket l√°tok? Szanyi Tibort. Szekeres Imr√©t. Lendvai Ildik√≥t. Hiller Istv√°nt. T√≥bi√°s J√≥zsefet. Felbukkant ez a Moln√°r Gyula is, aki nagy-nagy rem√©nys√©g volt egykor, zsenge p√°rtaleln√∂k kor√°ban, majd lett polg√°rmester √©s gyan√ļs√≠tott is ‚Äď felmentett√©k! ‚Äď, most meg a leges√©lyesebb eln√∂kaspir√°nsk√©nt emlegetik. √Čpp csak a negyedik jel√∂ltet nem l√°tom szinte sehol: Harangoz√≥ Tam√°st. Biztos az√©rt tŇĪnik fel kev√©sb√©, mert ŇĎ fiatal. M√©g nem kopott el el√©gg√©.‚ÄĚ

‚ÄúVan egy elm√©letem arr√≥l, hogy mi√©rt nyekkent akkor√°t a baloldal Magyarorsz√°gon. Meg√≠rtam m√°r p√°rszor k√ľl√∂nb√∂zŇĎ szemsz√∂gekbŇĎl, de ide is passzol. Hogy nem csup√°n Gyurcs√°ny Ferenc ostobas√°gai miatt, hanem az√©rt is, mert mik√∂zben vezetŇĎ figur√°inak h√°la a Fidesz a saj√°t ut√°np√≥tl√°s√°t is jelentette j√≥ darabig, ak√∂zben vonz√≥ is volt a fiatalok k√∂r√©ben. Ez k√©sŇĎbb elm√ļlt, √°m ez itt mell√©kes. A szocik ellenben egyr√©szt √∂regek voltak m√°r a rendszerv√°lt√°s ut√°n is, m√°sr√©szt baromira nem m√°gneseztek be maguk k√∂z√© tehets√©ges ifjakat. Ennek lett meg a b√∂jtje, √©s a b√∂jt ma is tart.‚ÄĚ

Advertisement

A teljes cikk a G-középen, itt kattinthatsz rá:

Advertisement

√Čs ŇĎ nem a Gyurcs√°ny, hanem a S√≥lyom Laci b√°csi!!!

Advertisement

MeglehetŇĎsen kem√©ny √©s kritikus mondatok hangzottak el a konzervat√≠v √©rtelmis√©gieket t√∂m√∂r√≠tŇĎ E√∂tv√∂s J√≥zsef Csoport A k√∂zoktat√°s helyzete c√≠mmel tartott besz√©lget√©s√©n. A s√∂t√©t j√∂vŇĎk√©p alapj√°n √©rtelmes, j√≥l kivitelezett reformok n√©lk√ľl v√©g√©rv√©nyesen sz√©tszakad a t√°rsadalom, √©s mindannyian elindulunk a lejtŇĎn.

Advertisement

Ňź pedig nem a Magyar B√°lint, hanem a Pokorni Zolt√°n!!!

Advertisement

A 21. sz√°zadi iskol√°nak m√°r nem a tŇĎke √©s a munkaerŇĎ ‚Äď egy√©bk√©nt marxi terminol√≥gi√°n alapul√≥ ‚Äď szempontjait kellene figyelembe vennie. A t√°rsadalom √©s a gazdas√°g kulcskifejez√©se m√°ra ugyanis a tud√°s lett, √≠gy az iskol√°nak is a tud√°salap√ļ t√°rsadalomra kellene felk√©sz√≠teni a gyerekeket - mondta a volt fideszes k√∂zoktat√°si miniszter.

Advertisement

Orb√°n G√°sp√°rt saj√°t j√≥ sz√≠v√©tŇĎl mentette meg a TEK, amikor hazahozta Ugand√°b√≥l

Friss√≠tve!!!: kider√ľlt hogy kamu az eg√©sz, az Index egy helyreigaz√≠t√°st is lek√∂z√∂lt a cikkel kapcsolatban. Teh√°t ezt a h√≠rt kezelj√©tek fikci√≥s munk√°ss√°gom r√©szek√©nt!!!!!!!! :DDD

Advertisement

T√∂bbeknek nem tetszett, hogy egy ilyen vesz√©lyes helyen mindenf√©le v√©delem n√©lk√ľl van a minisztereln√∂k fia. L√©pni kellett. A TEK nem c√°fol, a minisztereln√∂ks√©g sajt√≥oszt√°lya nem tud semmirŇĎl.

Advertisement

Orb√°n G√°sp√°r nemr√©g a Golgota R√°di√≥nak nyilatkozott is az Afrik√°ban t√∂lt√∂tt idŇĎszakr√≥l, √©s azt √°ll√≠totta, hogy

ott tal√°lkozott J√©zus Krisztussal √ļgy, ahogy az√≥ta ismeri ŇĎt.

√ćgy m√°r √©rthetŇĎ, hogy mi√©rt kellett s√ľrgŇĎsen kimenteni Ugand√°b√≥l a megzavarodott fi√ļt!

Advertisement

Advertisement

Szellemlazító Walterrel

Advertisement

K√ľlf√∂ld

Orosz g√©pek √ļjra amerikai hadihaj√≥t k√∂sz√∂nt√∂ttek a Balti-tengeren, a vil√°gb√©ke, √©s a n√©pek k√∂z√∂tti bar√°ts√°g jegy√©ben

Az orosz pil√≥ta ors√≥manŇĎverrel tisztelgett a k√©t n√©p nagy m√ļlt√ļ,megbonthatatlan bar√°ts√°ga elŇĎtt.

Advertisement

Az amerikaiak sajnos megint k√©ptelenek voltak helyesen √©rtelmezni a bar√°ti gesztust. Mintha egy m√°sik galaxisb√≥l √©rkeztek volna, hihetetlen. Bill Urban, a Pentagon sz√≥vivŇĎje hangs√ļlyozta,

Advertisement

‚Äúegyetlen pil√≥ta nem biztons√°gos √©s nem professzion√°lis magatart√°sa is orsz√°gok k√∂z√∂tti fesz√ľlts√©g sz√ľks√©gtelen fokoz√°s√°hoz vezethet. Az elm√ļlt √©vben t√∂bb incidens is elŇĎfordult, amikor orosz katonai rep√ľlŇĎg√©pek komoly biztons√°gi aggodalmakat keltve m√°s, levegŇĎben vagy tengeren k√∂zlekedŇĎ j√°rmŇĪvek k√∂zvetlen k√∂zel√©be rep√ľltek, √©s nagyon aggaszt√≥nak tartjuk az eff√©le viselked√©st.‚ÄĚ

Advertisement

Oroszország szimpátiával figyeli Svédország biztonságpolitikai igyekezeteit, de

azt l√°tni kell, hogy amennyiben katonai csapatokat √©s eszk√∂z√∂ket telep√≠tenek Oroszorsz√°g hat√°raira, akkor nek√ľnk is meg kell tenn√ľnk minden katonai √©s technol√≥giai v√°laszl√©p√©st. Ebben semmi szem√©lyes nincs, ez egy ilyen √ľgy - Mondta sv√©dek esetleges NATO-tags√°ga kapcs√°n Szergej Lavrov, orosz b√©keharcos, mellesleg k√ľl√ľgyminiszter.

Advertisement

Advertisement

Don Aldo

Mik√∂zben a republik√°nusok vezetŇĎ eln√∂kjel√∂lt-aspir√°nsa, Donald Trump kamp√°ny√°ban egy√©rtelmŇĪen a t√∂rv√©nyess√©g √©s a rend betart√°sa mellett tette le a garast, egy t√©nyfelt√°r√≥ cikk szerint ez kor√°bban nem mindig volt √≠gy. Egy 1981-es FBI-jelent√©s szerint Trump jelentett nekik, √°m t√∂bb jel is arra mutatott, hogy a v√°llalatbirodalm√°t akkor m√©g √©p√≠tgetŇĎ m√°gn√°snak voltak kapcsolatai az alvil√°ggal.

Advertisement

Minden jel arra mutat, hogy Donald Trump inform√°lta az amerikai Sz√∂vets√©gi Nyomoz√≥ Irod√°t (FBI), √°m t√∂bb jel is arra utal, hogy az ingatlanm√°gn√°s a most hangoztatott t√∂rv√©ny √©s rendp√°rtis√°g√°val ellent√©tben az 1980-as √©vekben nem √≥dzkodott a ‚ÄězŇĪr√∂s‚ÄĚ √ľzleti kapcsolatokt√≥l. ErrŇĎl √≠rt t√©nyfelt√°r√≥ riportj√°ban Tom Robbins Pulitzer-d√≠jas √ļjs√°g√≠r√≥. A Vice k√∂z√©leti h√≠rport√°lon √©s az amerikai bŇĪn√ľgyi-igazs√°g√ľgyi t√©m√°kat feldolgoz√≥ Marshall Project keret√©ben k√©sz√ľlt anyagban a szerzŇĎ g√≥rcsŇĎ al√° veszi Trump akkori √ľgyeit, √©s a kibontakoz√≥ sz√°lakb√≥l olyb√° tŇĪnik, a republik√°nusok jelenlegi vezetŇĎ eln√∂kjel√∂lt-aspir√°nsa k√∂zvetve, vagy ak√°r k√∂zvetlen√ľl is maffia-csal√°dokkal √°llt kapcsolatban.

Advertisement

√öjra magyar polg√°rmestere lehet Marosv√°s√°rhelynek, aki r√°ad√°sul a Hit Gy√ľlekezet√©nek tagja

Marosv√°s√°rhely f√ľggetlen magyar polg√°rmesterjel√∂ltje, So√≥s Zolt√°n √∂t rom√°n jel√∂lttel k√ľzd a j√ļnius 5-i helyhat√≥s√°gi v√°laszt√°sokon. A legkem√©nyebb ellenf√©lnek a jelenlegi, negyedik mand√°tum√°t t√∂ltŇĎ polg√°rmester, Dorin Florea √≠g√©rkezik. So√≥s Zolt√°n a Hit Gy√ľlekezete tagja.

Advertisement

Advertisement

Bruckner Szigfridék és az ígéret földje

Harminch√°rom perui √©s kolumbiai cirkuszi oroszl√°nt sz√°ll√≠tottak rep√ľlŇĎg√©ppel D√©l-Amerik√°b√≥l a d√©l-afrikai Johannesburgba, hogy a cudar k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√ľl kimentett √°llatok m√©lt√≥ m√≥don, term√©szetes k√∂rnyezet√ľkben √©lhess√©k le h√°tral√©vŇĎ √©let√ľket.

Advertisement

Johannesburgb√≥l k√∂z√ļton viszik tov√°bb az oroszl√°nokat a Limpopo tartom√°nyban tal√°lhat√≥, hatalmas term√©szetes kifut√≥kkal rendelkezŇĎ Emoya rezerv√°tumba. ::::‚Äô))))))))

Advertisement

Kult√ļra/egy√©b

Elhunyt Szip√°l M√°rton fot√≥mŇĪv√©sz

Advertisement

A fot√≥mŇĪv√©szt √°prilis 26-√°n d√©lut√°n √©rte a hal√°l otthon√°ban. A k√ľlf√∂ld√∂n Martin Szip√°lk√©nt, mŇĪv√©sznev√©n Martin S. Martink√©nt ismert fot√≥mŇĪv√©sz 1924-ben sz√ľletett Szolnokon. Gyermek- √©s fiatalkor√°t Debrecenben t√∂lt√∂tte, majd Budapesten telepedett le. √Čdesapja Szip√°l M√°rton K√°roly udvari f√©nyk√©p√©szmester volt.

http://vs.hu/mind/osszes/me…

Még Bud Spencer is gratulált

‚ÄĒ-

Advertisement

A Saul fia rendezŇĎje, Nemes Jeles L√°szl√≥ az Orig√≥nak adta az elsŇĎ interj√ļj√°t az Oscar-d√≠j elnyer√©se √≥ta. Mes√©lt nek√ľnk nagy hollywoodi partikr√≥l, arr√≥l, milyen volt Scorses√©t az otthon√°ban megl√°togatni, mint mondott neki Spielberg a filmrŇĎl, hogy mire figyelt nagyon a d√≠jkioszt√≥n, √©s hova jegyzetelte a k√∂sz√∂nŇĎbesz√©d√©t. Azt is elmondta, mi√©rt volt fontos sz√°m√°ra, hogy √°tvegye a Kossuth-d√≠jat, √©s miben v√°ltoztatta meg a szem√©lyis√©g√©t az Oscar.

Advertisement

Az interj√ļ alatt az √≠rott anyag alapj√°ul szolg√°l√≥ podcast is meghallgathat√≥.

Advertisement

Kapcsol√≥d√≥ h√≠r: Nemes Jeles is zsŇĪritag lesz Cannes-ban

Nemes Jeles olyan filmlegend√°k mellett sz√≥lhat bele, hogy a 2016-os felhozatalb√≥l kik kapnak majd d√≠jat a m√°jus 22-i z√°r√≥g√°l√°n, mint Donald Sutherland √©s a Mad Max-filmek rendezŇĎje, George Miller (ŇĎ a zsŇĪrieln√∂k id√©n), de vitatkozhat majd t√∂bbek k√∂z√∂tt Kirsten Dunsttal, az EsŇĎember-ben Tom Cruise bar√°tnŇĎj√©t alak√≠t√≥ Valeria Golin√≥val, a h√≠res √©nekesnŇĎvel √©s Johnny Depp gyermekeinek anyj√°val, Vanessa Paradis-vel.

Advertisement

Kevesebb mint harmad√°ra ny√≠rta vissza a fŇĎv√°ros a Fesztiv√°l zenekar t√°mogat√°s√°t

260 helyett 60 milli√≥ forintra. Ennek aprop√≥j√°n Fischer Iv√°n vide√≥ban √ľzent a zenekar budapesti, illetve hazai rajong√≥inak:

Fischer hosszasan sorolja, hogy ezen d√∂nt√©s k√∂vetkezm√©nyek√©nt milyen elŇĎad√°sok, √©s projektek maradnak el. M√°jus 7-√©n egy nagy flash mob-bal tiltakoznak a d√∂nt√©s ellen ‚ÄúBudapest egyik ter√©n‚ÄĚ.

A d√∂nt√©s k√∂r√ľlm√©nyeirŇĎl az Origo is √≠rt:

Advertisement

√Čs k√∂rnyezetbŇĎl √°tvetted az Oravecz-id√©zeteket kisfiam?

Advertisement

Az √°ltal√°nos iskol√°k harmadik oszt√°lya r√©sz√©re, az Oktat√°skutat√≥ √©s FejlesztŇĎ Int√©zet ‚Äúk√≠s√©rleti kiad√°s√°ban‚ÄĚ megjelent k√∂rnyezetismeret tank√∂nyvben az al√°bbi Oravecz id√©zetre bukkanunk:

A szépség nem az arcodon van. A mosolyodban. A szívedben.

A t√©ma, melynek kapcs√°n Oravecz id√©zet ker√ľlhetett a tank√∂nyvbe, nem az idiotizmus evol√ļci√≥s h√°tr√°nyair√≥l, hanem k√ľlsŇĎ tulajdons√°gainkr√≥l, √©s a sz√©ps√©g fogalm√°r√≥l sz√≥l.

Advertisement

Lovasi Semmi konferenciája éles kritikát kapott az Origótól

Advertisement

Nem véletlen, hogy az Oravecz-hír alá tettem be.

‚ÄúA Semmi konferencia se nem koncert, se nem sz√≠nh√°z, ink√°bb ott toporog a kettŇĎ k√∂z√∂tti senki f√∂ldj√©n. A szeg√©nyes d√≠szletek, jelmezek √©s a kiss√© √∂sszecsapottnak tŇĪnŇĎ h√°tt√©rvet√≠t√©sek ugyanis egy√°ltal√°n nem teremtik meg a sz√≠npadi ill√ļzi√≥t, viszont sikeresen kil√ļgozz√°k egy rockkoncert spontaneit√°s√°t.‚ÄĚ

Advertisement

vagy

‚ÄúAz is nagyon l√°tszik, hogy a pr√≥zai sz√∂vegeket v√°llal√≥ szereplŇĎk k√∂z√∂tt P√©terfy Bori az egyetlen sz√≠n√©sz, csakis az ŇĎ monol√≥gjai sz√≥lalnak meg hitelesen a sz√≠npadon. Ez csak jobban kidombor√≠tja a t√∂bbiek fals t√≥nusait: Lovasi szavai hamisan csengenek a 11 √©ves kisfi√ļ poz√≠ci√≥j√°b√≥l, ak√°rcsak a sz√≠ntelen besz√©dhang√ļ Lecs√≥√©, akinek a par√≥ka √©s a koszos kab√°t ellen√©re sem hissz√ľk el, hogy b√∂lcs hajl√©ktalan.‚ÄĚ

Advertisement

√Čs minderre a korona:

A r√©gi √©s √ļj Kiscsillag-dalok √∂nmagukban m√©g mŇĪk√∂dhetn√©nek, √°m a brazil szappanoper√°k visszafogotts√°g√°t egy Coelho-reg√©ny m√©lys√©g√©vel vegy√≠tŇĎ dr√°mai keret sz√©p lassan megfojtja ŇĎket,an√©lk√ľl, hogy b√°rmi √©rdemlegeset hozz√°adna a jelent√©startom√°nyukhoz.

Advertisement

Jankovics Márton kritikáját itt olvashatod végig:

Advertisement

Orsz√°gunk elsŇĎ sz√°m√ļ bring√°s/dr√≥nos port√°lja baszik megd√∂gleni, sugallta egy vele k√©sz√ľlt interj√ļban Uj P√©ter

Advertisement

Uj a Kreat√≠v Online-nak adott interj√ļj√°ban besz√©lt a 444 neh√©z indul√°s√°r√≥l, az uralkod√≥ szembe sz√©lrŇĎl, a piac kisz√°m√≠thatatlan saj√°toss√°gair√≥l, √©s hogy √∂nmag√°ban mi√©rt nem el√©g ma m√°r kurva j√≥nak lenni az online sajt√≥piacon. Sz√≥ esik a 444 k√ľlf√∂ldi r√©sztulajdonos√°r√≥l, √©s arr√≥l, hogy Uj mi√©rt nem szerette volna 100% magyar tulajdonban l√°tni a Magyar Jeti Zrt-t. √Črdekes besz√©lget√©s.

Advertisement

Ennyire voltunk képesek ezen a héten, mi, magyarok. Nem baj, majd legközelebb!

B√ļcs√ļz√≥ul egy olyan zenekar klipj√©t biggyeszten√©m ide, akikbŇĎl m√°r r√©g kiszerettem. Ugyanakkor nem hagyhattam figyelmen k√≠v√ľl, hogy mi van akkor, ha k√∂z√ľletek sokan viszont m√©g nem! A Tankcsapda √ļj, Alf√∂ldi gyerek c. klipj√©ben van belv√≠z, motoroz√°s, szponzorcipŇĎ, dr√≥n, g√©mesk√ļt, d√∂g√∂s luvnya, p√°r deci r√∂vid, Kov√°cs busz kft, valami DVSC-s l√°nyok, √©s s√≠ks√°gi naplemente. J√≥ sz√≥rakoz√°st!

T√©maszolg√°ltat√≥k: Steinmann Amy; Andy Landy; Bagam√©ri; ChuckFinley; Ňźrj√∂ngŇĎ Szurik√°ta; Caliban; Klinki.

Advertisement

/fotó: Pozsonyi Janka - Origo; Válasz.hu; Cink.hu; BBC.com;/