Bevezető

Új rovat indul itt a Koncon. Megpróbáljuk hétről hétre összeszedni azokat a híreket, amikről úgy gondoljuk, hogy érdemes tudnotok, de nem feltétlenül érnek meg egy önálló cikket itt a koncon, elvégre mi nem egy hírújság akarunk lenni. A hírek között nincs semmi kapcsolat, és a cím is csak annyit sugall, hogy ebben több politika fordulhat elő, mint cikkjeinkben általában. Ha úgy érzi valaki, hogy lenne olyan cikk, amit szeretne, ha ide bekerülne, szívesen várjuk a hirkuld@konc.hu címre, POLITIKONC tárggyal a levélben.

Lássuk tehát mi történt a 2015-ös év 49. hetében!

Belföld

Az egyszerűség kedvéért az indexről szemléztem az itthon történt fontosabb dolgokat. De természetesen ugyanezt megtehettem volna a többi nagy hírportálról is.

Advertisement

  • ErĹ‘sen kezdtĂĽk a hetet, száz kĂłrházi dolgozĂł nem kapta meg a bĂ©rĂ©t már három hete. KĂ©sĹ‘bb pedig a kĂłrházi dolgozĂłk tömeges elvándorlásárĂłl olvashattunk.
  • Kedden elfogadták a mutyitörvĂ©nyt, most már politikusok hozzátartozĂłi is indulhatnak közbeszerzĂ©si eljárásban. Ráadásul titokban tettĂ©k vissza a törvĂ©nybe a passzust, mĂ©g az ellenzĂ©ki kĂ©pviselĹ‘ket is megvezettĂ©k.
  • Az ország kedvenc szĂłvivĹ‘je semmibĹ‘l támadt 600 millióért vásárolta vissza a cĂ©gĂ©t.
  • Micsoda meglepetĂ©s! MĂ©gsem lesz egyelĹ‘re nĂ©pszavazás a vasárnapi zárva tartásrĂłl.
  • JĂłl működik a kerĂ­tĂ©s! Bezárták a debreceni menekĂĽlttábort.
  • Az ĂĽgyĂ©szsĂ©g vádat emelt egy ĂşjságĂ­rĂł ellen, aki menekĂĽltnek álcázta magát, Ă©s Ăşgy tudĂłsĂ­tott a menekĂĽltekkel kapcsolatos bánásmĂłdrĂłl.
  • Magyarország is beszállna az Iráni atomprogramba.

(Zsolt)

További érdekességek

Ektomorf turné

Advertisement

A most turnét kezdő Ektomorf zenekarról ír az Index egy hosszabb ismertető cikket (a szokásos, figyelemkeltő cím feletti bosszankodásunkat tegyük félre). Aki szerzőink véleményére kíváncsi, olvassa el Klinkerhoffen kolléga gondolatait:

Advertisement

(Zsolt)

Az utolsó Playboy címlaplány.

A nyár legszomorúbb híre volt férfitársaim számára, hogy a Playboy beszünteti a meztelenkedést, januártól már csak a szolid erotika lesz jelen a lapban. Az utolsó hölgy, aki szélesre tárja a pumáját a lapban, a legtöbbet szerepelt Playmate lesz, Pamela Anderson.

Advertisement

(Zsolt)

Ennivaló az élet nagyságú csoki Putyin szobor.

Advertisement

A rövidesen megnyíló szentpétervári csokoládéfesztivál különlegessége lesz,az erre az alkalomra elkészült közel 77 kilós csokoládé Putyin szobor.A szobrász Nikta Gusev azt nyilatkozta,hogy ha tavaly megalkothatta csokoládéból Ferenc Pápa szobrát ,itt volt az ideje,hogy egy világi hatalmasság szobrát is elkészítse.A szobrász a szobor mellékalakjaként elkészítette Connienak,Putyin híres kutyájának a csokoládé mását is.A mellékelt cikk videója tartalmazza a szobor befejezéső fázisát is.A kiállított szobor jövőbeli sorsáról Putyin elnök fog személyesen dönteni.Addig is gondosan őrzik az édesszájúak elől.Egy kérdés maradt csak:miért nem fehér csokoládéból készült a mű,lehet,hogy azt Obama elnöknek szánja?

Advertisement

(Andy)

Fegyverbotrány! Most van terror veszély vagy nincs?

Vadászbolt Kft több ezer élesíthető rakétát,fegyvert vásárolt a HM cégétől,nevetséges áron.

Advertisement

Sajnos a cikk linkjét nem találom, de lefotóztam a Népszabadság tegnapi cikkét. A döbbenetes az, hogy a fegyver arzenál “ellenőrzés után egy részük használható” megjelöléssel került a vevő birtokába. A vásárló Pilis Vadászbolt Kft. a jelentős tételt néhány millióért vásárolta, a valós értéke több száz millió forint lehet.Arról nem beszélve, hogy ebben a kormányunk által még külön hangsúlyozott terror veszélyes időkben, hogy fordulhat elő, hogy egy egész hadseregre elegendő fegyver kerül a piacra. Hol van ilyenkor például a TEK?

Advertisement

(Andy)

Zene

Egy öt éves kislány úgy dobol,mint Gene Krupa fénykorában. A System Of A down számát kíséri,elképesztő technikával és együttéléssel,tökéletes szinkronban a zenével! (Andy)

Advertisement