Illustration for article titled Politikonc - 2015#49

Bevezető

Új rovat indul itt a Koncon. Megpróbáljuk hétről hétre összeszedni azokat a híreket, amikről úgy gondoljuk, hogy érdemes tudnotok, de nem feltétlenül érnek meg egy önálló cikket itt a koncon, elvégre mi nem egy hírújság akarunk lenni. A hírek között nincs semmi kapcsolat, és a cím is csak annyit sugall, hogy ebben több politika fordulhat elő, mint cikkjeinkben általában. Ha úgy érzi valaki, hogy lenne olyan cikk, amit szeretne, ha ide bekerülne, szívesen várjuk a hirkuld@konc.hu címre, POLITIKONC tárggyal a levélben.

Advertisement

Lássuk tehát mi történt a 2015-ös év 49. hetében!

Belföld

Az egyszerűség kedvéért az indexről szemléztem az itthon történt fontosabb dolgokat. De természetesen ugyanezt megtehettem volna a többi nagy hírportálról is.

  • Erősen kezdtük a hetet, száz kórházi dolgozó nem kapta meg a bérét már három hete. Később pedig a kórházi dolgozók tömeges elvándorlásáról olvashattunk.
  • Kedden elfogadták a mutyitörvényt, most már politikusok hozzátartozói is indulhatnak közbeszerzési eljárásban. Ráadásul titokban tették vissza a törvénybe a passzust, még az ellenzéki képviselőket is megvezették.
  • Az ország kedvenc szóvivője semmiből támadt 600 millióért vásárolta vissza a cégét.
  • Micsoda meglepetés! Mégsem lesz egyelőre népszavazás a vasárnapi zárva tartásról.
  • Jól működik a kerítés! Bezárták a debreceni menekülttábort.
  • Az ügyészség vádat emelt egy újságíró ellen, aki menekültnek álcázta magát, és úgy tudósított a menekültekkel kapcsolatos bánásmódról.
  • Magyarország is beszállna az Iráni atomprogramba.

(Zsolt)

További érdekességek

Ektomorf turné

Advertisement

A most turnét kezdő Ektomorf zenekarról ír az Index egy hosszabb ismertető cikket (a szokásos, figyelemkeltő cím feletti bosszankodásunkat tegyük félre). Aki szerzőink véleményére kíváncsi, olvassa el Klinkerhoffen kolléga gondolatait:

Advertisement

(Zsolt)

Az utolsó Playboy címlaplány.

A nyár legszomorúbb híre volt férfitársaim számára, hogy a Playboy beszünteti a meztelenkedést, januártól már csak a szolid erotika lesz jelen a lapban. Az utolsó hölgy, aki szélesre tárja a pumáját a lapban, a legtöbbet szerepelt Playmate lesz, Pamela Anderson.

Advertisement

(Zsolt)

Ennivaló az élet nagyságú csoki Putyin szobor.

Illustration for article titled Politikonc - 2015#49
Advertisement

A rövidesen megnyíló szentpétervári csokoládéfesztivál különlegessége lesz,az erre az alkalomra elkészült közel 77 kilós csokoládé Putyin szobor.A szobrász Nikta Gusev azt nyilatkozta,hogy ha tavaly megalkothatta csokoládéból Ferenc Pápa szobrát ,itt volt az ideje,hogy egy világi hatalmasság szobrát is elkészítse.A szobrász a szobor mellékalakjaként elkészítette Connienak,Putyin híres kutyájának a csokoládé mását is.A mellékelt cikk videója tartalmazza a szobor befejezéső fázisát is.A kiállított szobor jövőbeli sorsáról Putyin elnök fog személyesen dönteni.Addig is gondosan őrzik az édesszájúak elől.Egy kérdés maradt csak:miért nem fehér csokoládéból készült a mű,lehet,hogy azt Obama elnöknek szánja?

Advertisement

(Andy)

Fegyverbotrány! Most van terror veszély vagy nincs?

Vadászbolt Kft több ezer élesíthető rakétát,fegyvert vásárolt a HM cégétől,nevetséges áron.

Advertisement

Sajnos a cikk linkjét nem találom, de lefotóztam a Népszabadság tegnapi cikkét. A döbbenetes az, hogy a fegyver arzenál “ellenőrzés után egy részük használható” megjelöléssel került a vevő birtokába. A vásárló Pilis Vadászbolt Kft. a jelentős tételt néhány millióért vásárolta, a valós értéke több száz millió forint lehet.Arról nem beszélve, hogy ebben a kormányunk által még külön hangsúlyozott terror veszélyes időkben, hogy fordulhat elő, hogy egy egész hadseregre elegendő fegyver kerül a piacra. Hol van ilyenkor például a TEK?

Illustration for article titled Politikonc - 2015#49
Advertisement

(Andy)

Zene

Egy öt éves kislány úgy dobol,mint Gene Krupa fénykorában. A System Of A down számát kíséri,elképesztő technikával és együttéléssel,tökéletes szinkronban a zenével! (Andy)

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter