Nem.... Nem, nem, nem nem √©s nem! Nem hagytuk abba, nem untuk meg, √©s nem b√°tortalanodtunk el! √öjra has√≠t heti √∂sszegzŇĎnk, Best-, √©s Worst of v√°logat√°sunk, haz√°nk, √©s a nagyvil√°g h√≠reivel.

Ha nagyon le akarom egyszerŇĪs√≠teni, akkor k√©t h√≠r szoros √∂lel√©s√©ben szuszogtuk v√©gig az √©v elsŇĎ m√°sf√©l het√©t. Az egyik egy belf√∂ldi t√∂rt√©n√©s volt:

/Hossz√ļ Katinka sz√©tt√©pi a bor√≠t√©kba z√°rt Gy√°rf√°s Tam√°st/

A m√°sik pedig egy k√ľlf√∂ldi, de t√∂rt√©netesen semmi k√∂ze ahhoz az √∂r√∂mteli h√≠rhez, hogy cirka 30 √©v ut√°n √ļjra hidrog√©nbomb√°val tisztelt√©k meg bolyg√≥nkat:

Advertisement

/N√©met f√©rfiak raknak √∂ssze egy sz√©tt√©pett n√©met nŇĎt K√∂lnben/

Belföld:

A Hossz√ļ Katinka-√ľgy

T√ļlz√°s lenne azt √°ll√≠tani, hogy Bol-Dog voltam amikor elŇĎsz√∂r lehetŇĎs√©gem k√≠n√°lkozott v√©gign√©zni a legend√°ss√° v√°lt sajt√≥t√°j√©koztat√≥ fecni apr√≥l√©koss√°g√ļ √∂sszefoglal√≥j√°t, ahol is Hossz√ļ√©k Havasi Bertalan magass√°gaiban sz√°rnyal√≥ sajt√≥s√°nak remegŇĎ hangon ugyan, de siker√ľlt elt√°ntor√≠tania sz√°nd√©k√°t√≥l, a jatag√°nnal a sz√°j√°ban, a Hossz√ļ-Tusup-b√°sty√°ra √©ppen felm√°szni sz√°nd√©koz√≥ Kiss L√°szl√≥ Szulejm√°nt.

Advertisement

Kiss felh√°borod√°sa emberileg mindenk√©ppen √©rthetŇĎ volt, hiszen √ļgy √©rezhette, hogy a Hossz√ļ Katinka Vs Magyar √ösz√≥sz√∂vets√©g sztoriban ŇĎ az √°rtatlan √°ldozat, aki ugyan tett le az asztalra ezt-azt, p√©ld√°ul √∂t olimpiai bajnokot (muhaha), m√©gis a Hossz√ļ √°ltal megfogalmazott b√≠r√°latcunamib√≥l Gy√°rf√°son k√≠v√ľl tal√°n ŇĎ vehette mag√°ra a legt√∂bbet (le is mondott). Azt viszont m√°r kev√©sb√© √©rtem, hogy mi√©rt h√°borodott fel Kiss azon, hogy Hossz√ļ √∂n√°ll√≥an, f√©rj√©vel, Shane Tusuppal akar felk√©sz√ľlni? 2013 √≥ta nagyj√°b√≥l ez a helyzet, nem???? Aki m√°st tud, √≠rja meg kommentben! :)

Advertisement

Term√©szetesen Hossz√ļ te√°tr√°lis sajt√≥t√°j√©koztat√≥ja megihlette a Csipker√≥zsika-m√≥d szunnyad√≥ magyar ellenz√©ket is, amirŇĎl gonz√≥ pr√≥f√©t√°nk, Szily L√°szl√≥ √≠rt egy vicces, √©s egyben lehangol√≥ √∂sszefoglal√≥t a 444-en:

Mire ezt le√≠rtam, a vas√°rnapi ty√ļkh√ļsleves √©s r√°ntott borda meghozta a v√°rva v√°rt megnyugv√°st is:

Advertisement

Legyen a sötét anyag neve: Tiborczium!

Advertisement

MielŇĎtt elolvasn√°tok a h√≠rt, ind√≠ts√°tok el ezt a zen√©t:

Mi√≥ta be√ľzemelt√©k Zalaegerszegen az √ļj LED-l√°mp√°s k√∂zvil√°g√≠t√°st, a j√°r√≥kelŇĎk este nem l√°tnak a j√°rd√°kon, a ker√©kp√°rutak pedig vesz√©lyess√© v√°ltak. Mindennek az az oka, hogy a nemr√©g felszerelt, √ļj l√°mp√°k az √ļttestre koncentr√°lj√°k a f√©nyt. √ćrja az mno.hu.

Advertisement

A hib√°k miatt Balaicz Zolt√°n fideszes polg√°rmester ‚Äď az LMP √°ltal megszerzett dokumentumok szerint ‚Äď lev√©lben k√©rt seg√≠ts√©get a Megyei Jog√ļ V√°rosok Sz√∂vets√©g√©tŇĎl, √©s egy√ļttal reklam√°lt az Elios Zrt.-n√©l is.T√∂bbek k√∂z√∂tt ezt √≠rja:

  • Teljes f√©ny helyett csak √°rny√©k vet√ľl a j√°rd√°kra √©s a gyalog√°tlelŇĎkre;

Advertisement

Ha ezek ut√°n az elsŇĎ Orb√°n-unoka neve Luke lesz, v√©gre lesz valami sokat szenvedett kis haz√°nkban, amit teljes eg√©sz√©ben √©rteni fogok.

Tiborcz nagy√ļr lend√ľletesen kezdte az √©vet( illetve fejezte be az elŇĎzŇĎt), hiszen str√≥manok √°ltal jegyzett c√©gen kereszt√ľl megvette a turai kast√©lyt, mind√∂sszesen 200 milli√≥ forint√©rt.

Advertisement

Sokat gondolkodtam ennek a j√≥raval√≥, minden jel szerint √∂nmag√°r√≥l, valamint csal√°dj√°r√≥l gondoskodni tud√≥ fiatalembernek a sz√°rnyal√°s√°n. Arra jutottam, hogy ez tal√°n a bulimia egyik fajt√°ja lehet, csak √∂nh√°nytat√°s n√©lk√ľl.

Gazda Albert gy√∂ny√∂rŇĪ fot√≥kkal illusztr√°lt posztban m√©ltatta a turai kast√©ly sz√©ps√©g√©t a G-k√∂z√©pen:

Advertisement

Preszt√≠zspoz√≠ci√≥t kapott Fej√©r megye orsz√°ggyŇĪl√©si k√©pviselŇĎje, Tessely Zolt√°n. Ňź felel az√©rt az Etyek k√∂rny√©ki √©s V√°li-, valamint Szent L√°szl√≥-v√∂lgyi t√©rs√©g√©rt, ahonnan Orb√°n Viktor is sz√°rmazik. Nehezen √°tl√°that√≥, hogy Tessely mi√©rt nem korm√°nybiztosi kinevez√©st kapott, de eleve szinte lehetetlen kiigazodni a biztosi √©s megb√≠zotti posztok k√∂z√∂tt.

Az indexes Szab√≥ D√°niel Vilmos m√©gis megpr√≥b√°lja nek√ľnk elmagyar√°zni:

Advertisement

Megd√∂bbentŇĎ h√≠r cik√°zik m√°r h√≥napok √≥ta a k√∂z√∂ss√©gi oldalakon,miszerint 2016 elsŇĎ napj√°t√≥l a kuty√°kat tilos l√°ncon tartani. Nem tudom hogy ezen h√≠r ill. rendelet k√∂vetkezm√©nyek√©nt pusztult-e el k√©t nagytestŇĪ kutya B√°cs-Kiskunban, ahol is az √ļton k√≥borl√≥, szabadon engedett √°llatokat (r√©szben a nagy k√∂d miatt) elg√°zolt√°k. A h√≠r zs√©ta verzi√≥ja szerint kuty√°kat 2016-t√≥l gyakorlatilag tilos l√°ncra k√∂tni. Sok kutyatart√≥ nem fogja tudni betartani ezt az elŇĎ√≠r√°st, hiszen rengeteg tany√°n p√©ld√°ul ker√≠t√©s sincs, ami visszatarthatn√° az √°llatokat, ugyanakkor a kil√°t√°sba helyezett b√ľntet√©s miatt m√©gis k√©nytelenek elengedni az ebeket (gondolj√°k t√©vesen!).

MielŇĎtt belinkeln√©m ide a N√ČBIH oldal√°n megjelent pontos√≠t√°st, hadd jegyezzem meg, hogy bitang nagy felelŇĎtlens√©g volt a t√©ves h√≠rt zavartalanul, c√°folat n√©lk√ľl oszt√≥dni hagyni a k√∂z√∂ss√©gi oldalakon h√≥napokon √°t. Ki tudja, h√°ny szerencs√©tlen kutyus l√°tta k√°r√°t ennek?

Advertisement

http://portal.nebih.gov.hu/-/tajekoztato-…

A cigányhal lenyomta a zsidóhalat

Nem egy Blahára keresztelt víztározóban, hanem a Magyar Haltani Társaság októberben indított közönségszavazásán.

Advertisement

http://haltanitarsasag.hu/azevhala_hu.ph…

A Haltani T√°rsas√°g oldal√°n kellett szembes√ľln√∂m azzal is, hogy gyerekkoromban t√∂bb milli√≥ forint √©rt√©kben k√°ros√≠tottam a term√©szetet. A felpillant√≥ k√ľllŇĎ eszmei √©rt√©ke ugyanis darabonk√©nt 100 000 forint. √ćme:

Advertisement

Spermakrízis Magyarországon

Tudjuk, tudjuk, de ez a h√≠r most kiv√©telesen t√©nyleg a GECIRŇźL sz√≥l! Bez√°rt Magyarorsz√°g legnagyobb spermabankja, mert az √ĀNTSZ szerint az int√©zm√©nyben tiltott szervkereskedelmet folytattak. Ez alatt nagyj√°b√≥l azt kell √©rteni, hogy d√°n sperm√°val term√©keny√≠tett√©k be a magyar pet√©ket! Szent Isten! M√©g j√≥ hogy nem norv√©ggal!

Advertisement

Acz√©l Endre napok voltak a Konc szerkesztŇĎs√©gi f√≥rum√°ban ;), melynek megkoron√°z√°sak√©nt √©let√ľnkben elŇĎsz√∂r, √©s tal√°n utolj√°ra, belinkel√ľnk egy Acz√©l Endre √≠r√°st a Konc eheti √∂sszefoglal√≥ posztj√°ba! Rem√©lem nem ragad el minket vijjog√≥ ragadoz√≥mad√°rk√©nt, polg√°ri-liber√°lis, esetenk√©nt jobbk√∂z√©p lelkiismeret√ľnk! ;)

Advertisement

√Čs v√©gezet√ľl a nemzet biztons√°gpolitikai szak√©rtŇĎje, N√≥gr√°di Gy√∂rgy:

‚ÄěMielŇĎtt megnŇĎs√ľltem 700-800 l√°nnyal j√°rtam hosszabb, r√∂videbb ideig. Harminck√©t √©vesen ismertem meg a nejemet. H√°rom dolgot im√°dtam m√°r akkor is. A munk√°mat, ultizni, √©s term√©szetesen a nŇĎket. Ebben semmi k√ľl√∂n√∂s nincs. Azt gondolom, ha valaki harminck√©t √©vesen ismeri meg a nej√©t, term√©szetes, hogy elŇĎtte rengeteg l√°nnyal j√°r egy√ľtt, akiknek ma m√°r jelentŇĎs r√©sze nagymama.

Advertisement

A feles√©gem megszokta, hogy im√°dok udvarolni. Persze ehhez hozz√° kell tenni, hogy a kapcsolatunk is nagyon √©rdekesen kezdŇĎd√∂tt. A n√°szutunkon tartottam idegenvezet√©st, √©s k√∂zben √∂lelgettem, de dermedt csend volt. Kider√ľlt, hogy ŇĎ arr√©bb √°llt, √©s √©n egy m√°sik nŇĎt √∂lelgetek. √ögyhogy t√©nyleg azt hiszem, megszokta. Mindig mindent lehet egy pontig csin√°lni, csak tudni kell, hol van az a pont.‚ÄĚ /Blikk/

K√ľlf√∂ld:

Ahogy legszívesebben Merkel látná...

Advertisement

A kölni Szilvesztert:

√Čs amit val√≥j√°ban l√°thattunk:

Persze az is lehet, hogy mint nagyon kevésszer, most is Papp Réka Kingának van igaza:

Advertisement

Szer√©ny szem√©lyem viszont szeretn√© kik√©rni mag√°nak, hogy f√©rfi-nŇĎ rel√°ci√≥ban t√°rgyaljuk az esetet. M√©g szerencse, hogy ezt k√∂r√ľlbel√ľl az nem szarja le, aki nem akarja, azzal egy√ľtt, hogy Eur√≥p√°ban ritk√°n erŇĎszakolnak meg 9 √©ves l√°nyokat aut√≥buszon, m√≠g a V√∂r√∂s-tengertŇĎl a Gangeszig ez viszonylag elterjedt form√°ja a f√©rfiak szimp√°tia-kifejez√©si szok√°sainak. M√©gsem a kultur√°lis k√ľl√∂nbs√©gekig, az eur√≥pai normarendszerek el nem fogad√°s√°ig vezetik vissza a k√∂lni atrocit√°sokat. Nem! Ezt √°ll√≠tani szimpla n√°cizmus! √ćgy h√°t √©n sem teszem, terrorr√≥l, tervezett akci√≥r√≥l meg v√©gk√©p nem mertem volna besz√©lni:

Advertisement

K√∂lnben tolerancia-performansszal √©s tŇĪzij√°t√©kkal, √Čszak-Kore√°ban hidrog√©nbomb√°val k√∂sz√∂nt√∂tt√©k az √ļjesztendŇĎt:

K√©ts√©gtelen√ľl j√≥l kezdŇĎdik az √©v, m√©g szerencse, hogy Lengyelorsz√°gban minden a legnagyobb rendben:

Advertisement

Erre be is teszem ezt a zenét:

Sean Pennel meg olyat tettek, hogy még!

Konkr√©tan r√° hivatkozva buktatt√°k le minden idŇĎk egyik leg√≥tvarabb drogb√°r√≥j√°t, nem sokkal sz√∂k√©se ut√°n!

Advertisement

Kult√ļra

Advertisement

Tartom, emelem:

Nemr√©g j√∂tt szembe egy vide√≥ PihirŇĎl, √©s a III. ker√ľleti l√©t neh√©zs√©geirŇĎl (szinte √©rzem a bund√°s keny√©r, √©s a k√°v√© illat√°t):

Gesztesi alkoholprobl√©m√°in rug√≥zik a f√©l orsz√°g, ez az, ami megkarcolja a figyelemreceptorokat, azt√°n n√©ha m√©gis √ļgy esik, hogy a prolik, a kiszolg√°ltatottak hangja is felk√ļszik az √©gbe. Arr√≥l persze senki sem k√©sz√≠t, vagy oszt meg vide√≥t, hogy ennek a szerencs√©tlennek finom lett az otthon fŇĎz√∂tt paprik√°s krumplija, hogy h√≥napok gyertyaf√©nyes vacsor√°i ut√°n vissza tudta k√∂ttetni az √°ramot, vagy meg tudta szereltetni a t√©v√©j√©t. Arr√≥l sem, hogy a legnagyobb hidegben beh√≠vja a kuty√°j√°t melegedni, vagy kocsony√°t hŇĪt a verand√°n, amit reggelre ellopnak. Nem. Ha viszont r√∂h√∂gni lehet az istenverte nyomor√°n, √∂t nap alatt kilencsz√°zezer magyar lesz k√≠v√°ncsi r√°. Ezzel b√ļcs√ļzom: Csod√°latos j√∂vŇĎ hetet mindenkinek!

/Muhaha!/

Ha tetszett, oszd meg ismerŇĎseiddel, csillagozd, h√°l√°sak lesz√ľnk √©rte!
V√©lem√©nyed hozz√°sz√≥l√°sban, Facebook-√ľzenetben √©s bemutatkoz√≥ oldalunk Kapcsolat men√ľpontj√°ban, valamint impresszum√°ban megtal√°lhat√≥ szem√©lyes el√©rhetŇĎs√©geinken v√°rjuk.
Megtal√°lhatod √©s k√∂vetheted a Koncot a Facebookon, a Twitteren √©s a Tumblren is, bemutatkoz√≥ oldalunk a konc.hu c√≠men √©rhetŇĎ el.