2016 m√°sodik het√©n is t√ļl vagyunk. Picit tal√°n jobb most magyarnak lenni, mik√∂zben meg nagy √°ltal√°noss√°gban egyre szarabb, de nem mindenki gondolja ezt hasonl√≥ k√∂vetkezetlens√©ggel! Golden Globe-d√≠jat nyert a Nemes Jeles L√°szl√≥ rendezte Saul fia, √©s ahogy az a hasonl√≥ t√©m√°j√ļ filmekn√©l lenni szokott, a sz√ľrke √©s mocskos het√ľnket napf√©nyk√©nt beragyog√≥ h√≠r elŇĎcsalta agyhalott, f√©lkegyelmŇĪ antiszemit√°inkat is. Persze ahol f√©ny van, ott √°rny√©k is, r√©gi igazs√°g ez. Mindig is irigyeltem a kicsinyes, gyŇĪl√∂lk√∂dŇĎ embereket, mert k√©ptelenek k√≠v√ľlrŇĎl szeml√©lni √∂nmagukat. Ezzel az evol√ļci√≥s elŇĎnnyel nem rendelkezv√©n, bele is csapunk m√°sodik heti h√≠r√∂sszefoglal√≥nkba.

Belföld

Elindult a budai fonódó villamos

Ja. Mennyit de mennyit szoptunk miatta. M√©g a kuty√°nk is! Reg√©nybe illŇĎ kalandok, naponta √°trendezŇĎdŇĎ akad√°lyp√°ly√°k, szem√©t, l√°that√≥s√°gi mell√©nyes, munkag√∂d√∂r sz√©l√©n √ľcs√∂rgŇĎ sutty√≥k, √©s sz√©lben szanasz√©t dŇĎlŇĎ ker√≠t√©s-elemek. Mindez √©rt v√©get ma hajnalban, h√°l‚Äô Istennek! Mivel az ablakom 50 m√©terre sincs a vonalt√≥l, a hegy pedig visszaveri a hangot, bizarr (sub bass) akusztikai torzul√°ssal √©lvezhetem az √ļj spanyol villamosok, √©s a s√≠neken repesztŇĎ terepj√°r√≥k keltette rezg√©seket. Eddig is ut√°ltam a szob√°nkat, mert ny√°ron s√∂t√©t √©s t√©len vil√°gos. Az Index friss √©s ropog√≥s cikkben sz√°mol be az √∂r√∂mteli esem√©nyrŇĎl,√©s a budai k√∂zleked√©st √©rintŇĎ v√°ltoz√°sokr√≥l!

Advertisement

Erjed a kov√°sz az oktat√°sban

‚Äú√Ėt miskolci √°llami gimn√°zium k√©pviselŇĎi cs√ľt√∂rt√∂k d√©lut√°n a Herman Ott√≥ Gimn√°zium d√≠szterm√©ben k√∂z√∂s sz√°nd√©knyilatkozatot √≠rtak al√°, amivel szorosabbra font√°k egy√ľttmŇĪk√∂d√©s√ľket, √©s rem√©lik, √≠gy m√©g nagyobb hat√°sfokkal harcolhatnak a hazai k√∂zoktat√°s betegs√©gei ellen.‚ÄĚ /Index/

Advertisement

Steinmann Amy ir√°ny√≠totta r√° a figyelmemet a Miskolci Herman Ott√≥ Gimn√°zium nevelŇĎtest√ľlet√©nek ny√≠lt level√©re. Ami ebben nincs benne, az nem is l√©tezik!

Advertisement

A ny√≠lt levelet k√∂zz√©tevŇĎ Tan√≠tan√©k Csoport c√©lja az, hogy a ‚Äúmagyar k√∂zoktat√°st jav√≠t√≥ kezdem√©nyez√©seket √∂sszegyŇĪjtse, √©s k√∂z√∂s internetes fel√ľletet biztos√≠tson a sz√°mukra.‚ÄĚ

Kapcsol√≥d√≥ h√≠r, a KlIK leg√ļjabb szerepzavar√°r√≥l:

Advertisement

A k√≥rh√°zaknak √©getŇĎ sz√ľks√©g√ľk van... Kancell√°rokra!

Legal√°bbis Orb√°n Viktor szerint. Igaza lehet D√©nes Tam√°snak, a Magyar Rezidens Sz√∂vets√©g volt eln√∂k√©nek akkor, amikor azt felt√©telezi, hogy Orb√°nnak fogalma sem lehet az eg√©szs√©g√ľgyben uralkod√≥ √°llapotokr√≥l. AlapvetŇĎ f√©lre√©rt√©se lehet alapja feltev√©s√©nek, miszerint a jelenlegi helyzetnek a k√≥rh√°zak nem megfelelŇĎ gazd√°lkod√°sa az oka. Picit olyan ez, mintha Orb√°n vak ty√ļkk√©nt l√©pegetne a szakad√©k sz√©l√©n, √©s akiknek dolguk lenne elvezetni onnan, ink√°bb arra biztatj√°k hogy eresszen meg egy mer√©sz sprintet a bizonytalanba. Lehet hogy 6 √©ven kereszt√ľl m√°s sem zajlott itt? :D

Advertisement

Megint csak az Index foglalta √∂ssze kimer√≠tŇĎen azt, amit a meglebegtetett v√°ltoztat√°ssal kapcsolatban tudni √©rdemes:

Advertisement

Jól tud titkot tartani az Eximbank

Advertisement

A szocialist√°k k√≠s√©rlete, hogy ellenz√©ki tev√©kenys√©gre eml√©keztetŇĎ t√ľneteket produk√°ljanak, annyiban mindenk√©pp sikeres volt, hogy nev√ľk sok helyen egy c√≠mben szerepelt az adatig√©nyl√©s sz√≥val. Hogy a Kopaszi-g√°t, valamint a tv2 megv√°s√°rl√°s√°t is finansz√≠roz√≥ Eximbank pontosan mivel utas√≠totta el a szocik adatig√©nyl√©si k√©relm√©t, itt olvashat√≥:

Advertisement

Szingliadó

Egy frissen bedobott √∂tlet, amelynek - egyre ink√°bb √ļgy fest - nem lesz gazd√°ja. Az ifj√ļs√°gi Kereszt√©nydemokrata Sz√∂vets√©g az √°ll√≠t√≥lagos √∂tletgazd√°ra, Benda J√≥zsefre, ŇĎ pedig az ifj√ļs√°gi szervezetre mutogat.Tiszt√°ra mint az iskolai mosd√≥ban bag√≥z√≥ tizen√©vesek!

Advertisement

A HVG szellŇĎztette meg az √ľgyet:

Advertisement

Az érintettség okán, a katolikus papság nem támogatja a KDNP által javasolt szingliadó bevezetését. /Walter/

A Hét kérdése: Melyik egyetemen oktatott Farkas Flórián?

Advertisement

Tanítványok jelentkezését várjuk!

Advertisement

Ezzel még nem ért véget a Farkas-matiné (Szily):

Advertisement

K√ľlf√∂ld

Megvan a tökéletes amerikai elnökjelölt!

Advertisement

Dollary Clintrump /Kép: Andy; Név: Chuck/

Német migránspara

Mik√∂zben kider√ľlt, hogy egy sor telev√≠zi√≥ √©s oldal egy olyan vide√≥t j√°tszott le k√∂lnik√©nt, ami egy√©bk√©nt lehetett volna ak√°r az is, de m√©gse, ak√∂zben N√©metorsz√°gban a k√∂zbiztons√°ggal el√©gedetlen civilek, izmoz√°sokt√≥l sem mentes j√°rŇĎr√∂z√©seket szerveznek. A 444 √≠gy fogalmazta meg a l√©nyeget:

Advertisement

M√°glyarak√°s

A shortol√°s egykori Paganinij√©t lehet szeretni vagy nem szeretni, de amit az oroszokn√°l tal√°ltak ki a demokr√°cia ciklonj√°nak megf√©kez√©s√©re, az m√©giscsak t√ļlz√°s!

Advertisement

Advertisement

Oroszorsz√°g nem lehetne √∂nmaga, rejt√©lyes hal√°lestek n√©lk√ľl

Furcsa nagyhatalom √°rny√©k√°ban √©l√ľnk. Volt Cink-kommentelŇĎ jegyzi az √©rdekes t√©m√°t feszegetŇĎ cikket. Profilneve legyen titok. :)

Advertisement

Egy√ľttmŇĪk√∂d√©s

Advertisement

Szurinak val√≥ t√©ma, nem is bontogatn√°m a jeges r√©sz√©t, csup√°n az eset nyitotta t√°vlatokba pr√≥b√°lok belegondolni. Sajnos 3 halottat k√∂vetelt az a lavina, amit egy magyarokb√≥l √©s rom√°nokb√≥l √°ll√≥ csoport okozhatott a francia hat√≥s√°gok szerint. A baleset Grenoble t√©rs√©g√©ben, egy t√©li √ľd√ľlŇĎhelyen t√∂rt√©nt szerda d√©lut√°n, 3600 m√©ter magass√°gban.

Advertisement

Nagyban megy a nemzetk√∂zi olajszkander, csup√°n annak rem√©lt c√©lja lesz egyre hom√°lyosabb. Az elej√©n m√©g mindenki az oroszok bed√∂nt√©s√©nek k√≠s√©rlet√©rŇĎl besz√©lt, mostanra √ļgy alakult, hogy Amerik√°nak √©s √Āzsi√°nak is van mitŇĎl f√©lnie:

Advertisement

Ausztria hat√°lyon k√≠v√ľl helyezi a schengeni meg√°llapod√°st

Nehéz érzéseimet szavakba önteni.

Advertisement

Novákról már Bécsben is tudják...

Amit mi m√°r r√©g√≥ta! Egy B√©csben elkapott kamp√°nymondat a mestertŇĎl:

‚Äěmivel a feh√©r c√°p√°hoz hasonl√≥an a feh√©r ember is kihal√≥f√©lben van, az √∂sszeur√≥pai √ľgyekkel is foglalkoznunk kell‚ÄĚ.

Advertisement

Magvas gondolat! F√©ny m√°r volt a Politikoncban, √≠gy a h√©t szellemi √°rny√©kol√°sfelelŇĎse a Jobbik aleln√∂ke lett!

Advertisement

Kult√ļra

Pihentess√ľk a szem√ľnket, √©les v√°lt√°s k√∂vetkezik!

Nemes Jeles L√°szl√≥ filmj√©rŇĎl, a Saul fi√°r√≥l sz√≥lt a h√©t nagy r√©sze. Golden Globe-d√≠jat √ľnnepelhettek az alkot√≥k, az orsz√°g √©peszŇĪ t√∂bbs√©g√©vel egy√ľtt. Az Oscar-jel√∂l√©s is megvan m√°r, √©s eljutottunk oda, hogy a Saul kapcs√°n az ilyen h√≠rekre m√°r fel se kapjuk a fej√ľnket! :) A N√©pszabi k√©sz√≠tett interj√ļt a rendezŇĎvel:

Advertisement

M√©g okt√≥berben, az Ifj√ļs√°gi Kereszt√©nydemokrata Sz√∂vets√©g szervez√©s√©ben √ľlt le besz√©lgetni egym√°ssal Sajg√≥ Szabolcs jezsuita szerzetes, k√∂ltŇĎ, √©s R√∂hrig G√©za, a Saul fia fŇĎszereplŇĎje (szint√©n k√∂ltŇĎ). Hogy minek sz√°nt√°k ezt a besz√©lget√©st, az mindj√°rt az elej√©n lej√∂n, a bedobott ‚Äútraum√°kkal‚ÄĚ kapcsolatban. R√∂hrig ezt k√∂vetŇĎen pontos√≠t√°ssal √©lt, ami a besz√©lget√©s √©rdemi, mell√©besz√©l√©s n√©lk√ľli folytat√°s√°hoz vezetett. Azt nem √°ll√≠tom hogy n√©ha nincsenek k√≠nos, fesz√©lyezŇĎ pillanatai az eszmecser√©nek, de ezektŇĎl eltekintve elgondolkodtat√≥, √©s a sz√≥ nemes √©rtelm√©ben v√©ve sz√≥rakoztat√≥ volt. Okos fick√≥ ez a R√∂hrig.

A film k√∂r√ľli vit√°kat is √©rinti, Albert G-k√∂z√©pen megjelent √≠r√°sa.

Advertisement

V√©letlen√ľl szaladtam bele a Havas a p√°ly√°n szombati mŇĪsor√°ba, ahol sz√≥ba ker√ľlt a film, valamint az azt b√≠r√°l√≥k egyik kedvenc √©rve, az egy√©b t√∂rt√©nelmi esem√©nyeket feldolgoz√≥ filmek hi√°ny√°r√≥l. A st√ļdi√≥ vend√©ge volt Kem√©ny Zs√≥fia, fiatal, √©s ennek megfelelŇĎen lelkes k√∂ltŇĎnŇĎ. Sz√≥ba ker√ľlt az √©ppen a h√©ten √©vfordul√≥z√≥ doni katasztr√≥fa (mint lehets√©ges filmt√©ma), mellyel kapcsolatban a h√∂lgy kifejtette, hogy arr√≥l az √ļj Di Caprio-filmhez hasonl√≥, h√≥ban menek√ľlŇĎs, √°llatokkal birk√≥z√≥s mozit lehetne forgatni, √©s/de k√∂r√ľlbel√ľl ennyi...

Zsófia........

Advertisement

Kern Andr√°st nagyon szeretem. Azt nem √°ll√≠tom, hogy minden megmozdul√°sa, szerepe, vagy filmje betal√°lt, de az ir√°nta √©rzett szimp√°ti√°m ettŇĎl f√ľggetlen√ľl t√∂retlen. √Ėr√∂mteli h√≠r vele kapcsolatban, hogy V√°mos Mikl√≥s novell√°j√°b√≥l filmet rendezett, Gondolj r√°m c√≠mmel.

Fancy Dress Party

Az egykor a Cinkn√©l, √©s a 444-n√©l is megfordult ifj√ļ tit√°n, F√ľl√∂p P√©ter √°ltal jegyzett egyszem√©lyes zenei projekt, a Fancy Dress Party v√°logat√°slemezt jelentetett meg Sweet Heart c√≠mmel.

Advertisement

Mint arr√≥l kor√°bban m√°r √≠rtunk, F√ľl√∂p P√©ter a szerzŇĎje az Arany√©let c√≠mŇĪ magyar HBO-sorozat fŇĎc√≠mzen√©j√©nek. .A lemez az al√°bbi linken hallgathat√≥ meg:

Advertisement

Elhunyt David Bowie

Amikor elŇĎsz√∂r olvastam a h√≠rt, megpr√≥b√°ltam fejben √∂sszesz√°molni, hogy vajon h√°ny Cink-kommentelŇĎ ismerŇĎs√∂mnek z√°rult le fontos szakasz az √©let√©ben Bowie hal√°l√°val...

Advertisement

Soknak. :(

Sport

Hirzer Ferenc √≥ta nem sok bab√©r termett magyar futballist√°inknak Olaszorsz√°gban, sŇĎt, a vasf√ľgg√∂ny lebont√°sa √≥ta legink√°bb csak kudarcokr√≥l lehetett olvasni. Nagy m√©diafelhajt√°st kapott a h√≠r, miszerint a debreceni Balogh Norbert 2,5 milli√≥ eur√≥√©rt az olasz √©lvonalban szereplŇĎ Palermo csapat√°hoz szerzŇĎd√∂tt. A szic√≠liai csapat tavaly adta el a Juventusnak az argentin Dybal√°t, szem√©rmetlen√ľl magas √∂sszeg√©rt. Nem kiz√°rt hogy Baloghra is ilyen befektet√©sk√©nt tekintenek.

Advertisement

Advertisement

Ha siker√ľl a k√∂z√©pmezŇĎnybe katapult√°lni magukat (n√©h√°ny gyŇĎzelemnyire vannak ettŇĎl), √©s ebben Baloghnak komoly √©rdeme lesz, akkor semmi sem fogja visszatartani a szic√≠liaiakat att√≥l, hogy a magyar focist√°r√≥l is leh√ļzz√°k a bŇĎrt.

Ennyi volt a móka mára, kedves olvasóink! Legyen szép hetetek, és olvassatok Koncot, ha nincs jobb dolgotok!

Advertisement

Ha tetszett, oszd meg ismerŇĎseiddel, csillagozd, h√°l√°sak lesz√ľnk √©rte!
V√©lem√©nyed hozz√°sz√≥l√°sban, Facebook-√ľzenetben √©s bemutatkoz√≥ oldalunk Kapcsolat men√ľpontj√°ban, valamint impresszum√°ban megtal√°lhat√≥ szem√©lyes el√©rhetŇĎs√©geinken v√°rjuk.
Megtal√°lhatod √©s k√∂vetheted a Koncot a Facebookon, a Twitteren √©s a Tumblren is, bemutatkoz√≥ oldalunk a konc.hu c√≠men √©rhetŇĎ el.