Politikonc#5

Kazakhstan, Kazakhstan, you very nice place...

Álljatok fel...

Leülhettek.

A 2016-os év ötödik hete majdnem olyan fontos lett, mint amilyen szórakoztató. A pedagógusok tüntettek, Orbán terror-, majd tanárkamuzott, Tállai és Fazekas kartársak pedig olyan szégyentelen és szórakoztató módon lapátoltak ki közpénzt a felügyeletük alá rendelt hivatalon, illetve minisztériumon keresztül, hogy ha szélesebb publicitást kapna ez a mostaninál, lehet, hogy többé senki sem nézne Szulejmánt.

Advertisement

Mindeközben Orbán a pedagógusok követeléseit szigorúan a béremelésről szóló pont felől közelítette meg szokásos heti rádióinterjújában, ráadásul arcátlanul, a rendvédelmi, és az egészségügyi dolgozók nehéz helyzetét állítva szembe mindezzel: “Sem a rendőrök, sem az ápolók nem mondták, hogy ők akarnak előbb béremelést”. Újabb fejezeteit készítik elő komplex piaci szegmensek államosításának, majd haveri kézbe történő átjátszásának (turisztika-rendezvényszervezés, szeszes ital), ezzel lehetetlenítve el az egyébként sem vérbő, valós versenymalomban őrlődő vállalkozásokat, melyeknek alkalmazottjai így a multik gyártósoraira kényszerülnek majd. Szóval itt tartunk. Tiltakozások ide vagy oda, Orbán még mindig offenzív politikát folytat, a klientúra térnyerésének biztosításához pedig a meghódítandó területeken végrehajtott tarvágás a leghatékonyabb módszer. Lássuk be: írott történelmünk egyik legnagyobb csibésze vezeti ezt az országot!

A vörösiszap-katasztrófa ügyében hozott első fokú ítéletről ebben az összeállításban nem foglalkozom külön, vicces és kevésbé vicces hírek közé ágyazva. Nyilván nincs az jól, hogy minden, a politikai vagy gazdasági elithez tartozó vádlott felmentésre kerül, míg a prolikat egészen elképesztő, és állatira nehezen bizonyítható cselekmények miatt ítélik el.

Kizárni a legfontosabb szakértőket az ügyből, majd a szakértői vizsgálatok nem alapos és kimerítő voltára hivatkozva dönteni, több mint érdekes.

Advertisement

Volt olyan áldozat, akit csak hajcsat alapján tudtak azonosítani.

Ha Fricz Tamás nem vállt volna mára vállalhatatlanná, az ő magvas megállapításával zárnám ezt a gondolatsort.

Advertisement

————————

Belföld

A pedagógusok bizonyították: vannak még egészségtelen folyamatokra adott egészséges reakciók a magyar társadalomban

Advertisement

Aztán Bencsik András ennek ellenkezőjéről tett tanúbizonyságot

Advertisement

Miután kiderült hogy Bencsik vádja szemenszedett hazugság (pár óra elég volt ehhez), a képet azonnal eltávolította. Persze a kérdés az, hogy vajon Bencsik tudta-e, hogy amit állít az valótlanság? Mi van akkor, ha vén, dörzsölt rókaként pontosan tisztában volt ezzel, és ennek ellenére döntött a kamuhír posztolása mellett. Én erre tippelnék. A sárdobálás egyik törvényszerűsége, hogy ha valakit megdobnak sárral, hiába tisztázódik később a vád alól, sokak szemében továbbra is sáros marad. Egyébként meg: Ki nem szarja le, hogy Gallóné kinek a lánya????

És ha már az aljasság így szóba került:

Advertisement

Filmkritikusunk elárulta, hogy az Aljas nyolcas c. filmjét Quentin Tarantino nem az elhíresült magyar hírportálról forgatta.

/Walter/

Kontraszt: Szép

Szavak nélkül.

Advertisement

Véleménycikk, oktatás, Szily

Nekem, egyelőre mindenképp úgy tűnik, hogy ezek a fideszes szülők most egyszerűen zavarba jöttek, hiszen olyan marhasághoz adták a nevüket, ami a saját gyereküket is sújtja. És azért nem ismételgenek papagájként valami hazug kommunikációs fordulatot, mert ha erről hazudnak, akkor a gyereküknek hazudnak.

Advertisement

Sok fideszes már évekkel ezelőtt belátta mindezt. Onnan tudom ezt, hogy nem ismerek olyan, a gyerekét alapítványi, alternatív vagy más, nem Klik-irányítású iskolába járató szülőt, aki ne mesélte volna röhögve, hogy ahhoz képest, hogy ezek mit nyomatnak nyilvánosan az oktatásról meg a liberalizmusról, hogy, hogy nem, X. Y. és Z. vezérfideszes is hozzánk járatja a gyerekét.

Tovább:

Advertisement

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet egyelőre még az, amit a neve sugall

Az Emmi háttérintézete az elmúlt években részletesen megvizsgálta, hogy mit hozott az iskolarendszer államosítása és a Klik működése. Nem dobott jó eredményt a gép.

Advertisement

Bukás

Czunyiné már nem köznevelési államtitkár! Mostantól kormánybiztosként felel a közoktatás digitális megújításáért. Ilyen bukásról álmodom én is. Megvan a lefokozás-jelenet a Szabó István rendezte Redl ezredesből? Előttetek van a gombletépés, a rangjelzések leszakítása, és a kard kettétörése? Akkor képzeljétek el, hogy a megalázás válogatott formális rítusai után, szinte azonnal lelkes, fürge ujjú szabók varrogatják vissza a letépett gombokat é csillagokat, a fegyverkovács pedig izzásig hevített parázs mellett várja, hogy a kardot újra eggyé kalapálhassa. Igazuk van ezeknek, a jó katona nem pihen!

Advertisement
Advertisement

Beköszöntött a metszési szezon. Tarlós gazda neki is állt

Budapest főpolgármestere alávág a BKK-nak. Nem szerette, és ennek sokszor hangot is adott. Az indoklás, illetve a remélt haszon nagyjából ugyanaz, amit a megszüntetés/átszervezés alatt álló Zrt. alapító nyilatkozatában, illetve irányelveiben olvasni lehet.

Advertisement
Advertisement

„Szeresd Uradat, Istenedet, teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes erődből és teljes elmédből, felebarátodat pedig, mint saját magadat.” /Lukács 10.27./

Ez nem a Jeruzsálemből Jerikóba vezető út! Ez az M5-ös autópálya!

Szír menekülteket rabolt ki egy szegedi férfi, és két szegedi fiatal.

Advertisement

A 47 éves szegedi K. Attila azt ígérte a szíreknek, hogy negyed milláért elviszi őket két társa segítségével Budapestre. Persze lófaszt! Örkény közelében a 19 éves, szintén szegedi, és szintén K. Attila pénzük átadására kényszerítette a szíriaiakat, majd a két K. Attila és fiatalkorú társuk 2 autóval elhajtottak.

Mesés!

Advertisement

Fanszőr -importról nincs szó, minden másról azonban igen, a Földművelésügyi Minisztérium által záros határidővel, 34,5 millió forintért megrendelt öt darab tanulmányban

Advertisement

“Magyarország a közép- és kelet-európai országok közül elsőként alakított ki stratégiai kapcsolatokat a Kazah Köztársasággal. Annak érdekében, hogy a magyar-kazah gazdasági kapcsolatok tovább erősörjenek, feltétlenül szükséges a magyar vállalkozások és a Magyarországon felhalmozott tudás és technológia részvétele a kazah mezőgazdaság és feldolgozóipar modernizációjában. Ennek részeként kiemelten fontos agrárágazati területen kívántuk megvizsgálni azokat a lehetőségeket, amelyek alapul szolgálhatnak a közvetlen együttműködéshez.”/Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter/

Ezzel indokolta Mesterházy Attila kérdésére adott válaszában Fazekas, az öt darab méregdrága, de annál viccesebb tanulmány megrendelését. Érdemes a 444 vicces kommentárokkal teletűzdelt posztját elolvasni, mert olyan képi anyag mellékeltetett ezekhez a tanulmányokhoz, hogy a kortárs képzőművészet iránt elkötelezett Kassák Lajos a fél veséjét odaadta volna értük.

Advertisement

Fejlemények:

Advertisement

A NAV légpárnás hajót vásárolt egy bútorgyártó cégtől

A záhonyi határátkelőhelyre, nettó 58,4 millió forintért. Nem vicc... Illetve az, de most ez mindegy is.

Advertisement

Lássuk be: Ennek a Tállainak van stílusa! Szövevényes, bár cseppet sem szokatlan összefonódások a közbeszerzési pályázaton résztvevő cégek tulajdonosi körei között.

Advertisement

Belföldi színes:

Nem viselkedett főemlőshöz méltóan egy állatkerti gondozó Budapesten

Tóba rugdosott egy diákot a fővárosi állatkertben. Az ok: A diák a lábával piszkálta a jeget.

Advertisement

Külföld

Nem tudtam eldönteni hogy a belföldi vagy a külföldi hírek közé tegyem be, de mivel uniós hírünk eddig nem volt sok, az utóbbi mellett döntöttem. Örömteli hír, kérdés mire elég ez az EU döntéseit sokszor sajátosan értelmező Magyarországon.

Advertisement

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága kedden közzétett döntésében kimondta, hogy a magyar bíróságok megsértették a véleménynyilvánítás szabadságához fűződő jogot, amikor az Index kiadóját és a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületét felelőssé tették a cikkeik alatt megjelent kommentekért.

Advertisement

Személy szerint nem vagyok túl optimista, a kommentelők megrendszabályozása szerintem nem fog lekerülni a napirendről eztán sem. :(

Advertisement

Heti orosz:

Az oroszok kezdik lefújogatni a porcukrot a Világnak nevezett szilvás gombóc tetejéről

Hidegháborús tempóban.

Az ukrán válság óta különösen megnőtt az északi tengereken cirkáló orosz tengeralattjárók száma, mára pedig gyakorlatilag egész Észak-Európa - a harapófogó csúnya szó - egy orosz, tengeralatti, nukleáris kifli ölelésében szuszog.

Advertisement

Johnstone tengernagy szerint a NATO nem igazán ismeri ki magát, mit a célja az oroszoknak a nagy észak-atlanti forgalommal, és “ez idegesít minket, idegesíti a tagállamokat”.

Advertisement

Ha Johnstone tengernagy ezt mondja, akkor biztos!

Advertisement

Tévesen elítélt ember kivégzése miatt kért bocsánatot a kínai igazságszolgáltatás

A férfit nemi erőszak és gyilkosság miatt ítélték el, több évvel a halála után azonban kiderült, hogy egy sorozatgyilkos volt az elkövető.

Advertisement
Advertisement

Hülyeség dolgában vajon akad kihívója Donald Trumpnak? Állítólag igen! Ted Cruz az!

Donald Trumpnak voltak meredek kijelentései, főleg, ami a külpolitikát és a bevándorlókat illeti: falat húzna Mexikó és az Egyesült Államok közé (amit ráadásul Mexikóval fizettetne ki), és egyáltalán nem engedne be több muzulmánt az országba. Csakhogy ezeket az állításokat nehéz komolyan venni, feltehetően maga Trump sem gondolja, hogy valaha megvalósulhatnak.

Advertisement

Cruz ezzel szemben nagyon is reális, ám cseppet sem megnyugtatóbb ígéreteket tett. „Nem tudom, hogy tud-e a homok világítani a sötétben, de hamarosan kiderül” – mondta Ted Cruz egy kampánybeszédében, melyben amellett érvelt, hogy az Iszlám Államot addig kell szőnyegbombázni, amíg emlék sem marad belőle.

Advertisement

Ennél van jóval meredekebb is, a vs.hu cikkében:

Advertisement

Hír a szórványból

Advertisement

Románia/Székelyföld:Jogerősen pert vesztett a marosvásárhelyi rendőrség, ami reklámzászlónak minősítve a székely zászlót, tetemes pénzbírságot szabott ki az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanácsra (EMNT), írja az MTI.

Advertisement

Sasokat vetnének be a hollandok a terrordrónok ellen

A jövő háborúja ez, mondják a hollandusok. Nem tudhatjuk hogy mindez sikerrel jár-e majd, de hogy miképpen nézhet ki ez a valóságban, azt egy Ausztráliában készült - drónt támadó sas - videóban megszemlélhetjük :) :

Kultúra

53 éves korában váratlanul meghalt Kőrösi Zoltán író, forgatókönyvíró, szerkesztő, dramaturg.

Advertisement

Rendhagyó önéletrajzában így írt magáról:

A számítógépem fölött rajzszögek rögzítik a jegyzetlapokat.

Sok Kőrösi Zoltán van, olykor szembe jönnek velem az utcán, köszönnek is. Ott megy kézen fogva a feleségem és a fiam.

Advertisement

Húsz évig legalább annyi időt töltöttem a futballal, mint az irodalommal.

Reggelente a redőny lyukacskáin besüt a nap, sárga fény csorog végig a falakon, az asztalomon, sárga fény csorog rajtam is, futnak szanaszéjjel a fekete betűk.

Advertisement

1962-ben születtem, Budapesten.

Ez az ember szeret:

futballozni, szeret olvasni, szeret napozni, szereti a vörösbort, a vörös és fehér húsokat, olajbogyót enni, ez az ember szeret írni, szeret gyerek, szeret család, szeret haza, szeret utazás, szeret film, szeret víz, szeret tûz, szeret szeretet, szeret Budapest, lakik Ferencváros,

Advertisement

ez az ember Kőrösi Zoltán,

ez az ember író,

sok Kőrösi Zoltán van,

ez az ember az.


1993-ban megnyerte a Magyar Napló Örkény-novellapályázatát, 2005-ben elnyerte Az Év Könyve-díjat, 2006-ban József Attila-díjat kapott. Volt a Szépírók Társaságának alelnöke, 2010-től 2012 decemberéig a Magyar Mozgókép Közalapítvány kuratóriumának elnökeként dolgozott. Több film- és tévéfilm forgatókönyve fűződik a nevéhez, A kis utazás című film a 2000. évi Magyar Filmszemlén elnyerte a közönségdíjat. Galambok című drámáját az egri Gárdonyi Géza Színház mutatta be 2003-ban. Utolsó könyve, a Szívlekvár 2014-ben jelent meg a Libri Kiadónál. Honlapja szerint két kötete áll megjelenés előtt: április elején lát napvilágot Az ítéletidő című regény a Jelenkor kiadónál, valamint a könyvhétre jelenik meg kisgyerekeknek szóló verseskötete a Manó könyvek gondozásában.

Advertisement

Albert Gion Nándort méltat, Albertosan

Szégyenkezve írom le, de nem olvastam még Giont, általános hatodikban viszont láttam a Sortűz egy fekete bivalyért c. magyar filmet, amit az ő regényéből forgattak, Jean-Louis Trintignant főszereplésével (!). Ha már délvidéki írók, akkor bátortalanul megemlíteném Majoros Sándor nevét is. :)

Advertisement
Advertisement

Moby Dick igen is élt, a vele találkozó tengerészek pedig emberevő szörnyetegekké váltak

Advertisement

20 méteres ámbrás cet, hosszú-hosszú hánykolódás hajótöröttként, téboly és kannibalizmus. Hogy hányan lettek győztesei a “Ki marad a végén?” játéknak?

Az Origo cikkéből megtudhatjátok.

Advertisement

Hogy ki volt az a Dag Krister Volle? És hogy miért érdemes tovább kattintani?

Kíváncsi vagy hogy ki vagy mi szövi be és át, keresztül és kasul a mai globális popmuzsikát? Látni akarod a bábok egykori mozgatóit, a modern értelemben vett slágerek prototípusainak sátáni megalkotóit? Igen? Akkor Inkei Bence cikke neked íródott!

Advertisement
Advertisement

Nagyon jön már a Zoolander 2!!!!

Pazar előzetest kapott Ben Stiller vígjátéka!

Nos? Szórakoztató vagy fontos, szomorú vagy izgalmas hetet tudhatunk magunk mögött? Szavazhattok, de bármelyik választ is érzitek helytállónak, a szavazás módja csak a megosztás lehet! Legyetek jók!

Advertisement

Témaszolgáltatók: Steinmann Amy, AndyLandy, Bagaméri, ChuckFinley;

Ha tetszett az írás, oszd meg ismerőseiddel, Mi nagyon örülni fogunk, és hálásak leszünk érte, hiszen Neked írjuk a blogot! Véleményed hozzászólásban, Facebook-üzenetben, vagy az impresszumban megtalálható személyes elérhetőségeinken várjuk.

Advertisement

A Koncot megtalálhatod és követheted a Facebookon, a Twitteren és a Tumblren is. Bemutatkozó oldalunk a konc.hu címen érhető el.

/Képek: KEPESLAJOSKA; Jessica Lazaro; djbrinkenstjarna.com;

Share This Story