Illustration for article titled Politikonc #8 - A választások hete

Azt hiszem az idei év legütősebb hetén lehetünk túl. A mérce eddig is magasan volt, de a Választási Iroda elé szervezett vidám Flashmob azt hiszem elvitte az egész hetet a hátán. További rossz hír számotokra, hogy Klinkerhoffen tábornokot elszólították kötelezettségei, így kénytelenek lesztek beérni az én szűkszavú visszatekintőmmel.

Advertisement

Választás 1.

Még a múlt hétről csorgott át az a vidám, színes kis hír, hogy a (sokat támadott) BKIK tisztújításra készül. Ezért mindjárt el is kezdték a készülődést: a mostani elnök, jelentkezett a folytatásra, és hogy minden rendben legyen, ezért mindjárt ő a választási bizottság elnöke, a mandátumvizsgáló bizottság fejévé pedig kinevezte az édesanyját. Gyorsan be is léptettek 500 új tagot, miközben a régi, megbízhatatlan tagokat pedig elkezdték kiszórni.

Így már tuti nem lesz semmi gikszer!

Advertisement

Választás 2.

Nem egészen választás, de majdnem. Az MSZP készül már elég régóta, hogy a Választási Irodánál hitelesíttesse a vasárnapi boltbezárásokkal kapcsolatos népszavazási kezdeményezését. Eddig sorra bukták, mert mindig akadt valaki, aki hamarabb beadta, vagy éppen megtámadta a kezdeményezésüket. Most kedden lehetett újra ebben a kérdésben beadni népszavazási kérelmet, hát mit ad Isten, most sem sikerült beadniuk a kérelmet. Most éppen a 100 kiló feletti kopasz úriemberek pont akkorra szervezett Flashmobja akadályozta meg Nyakó Istvánt, hogy időben beadhassa a kérelmüket. A pillanatnyi zavart kihasználta hazánk egy másik lelkes honpolgára, aki a vasárnapi zárvatartás melletti kérdőívét tudta így az MSZP előtt beadni. Választási Iroda - MSZP 96:0

Választás 3.

Salgótarjánban a hétvégén választások voltak, és úgy látszik hiába “fenyegette” meg Kövér László a tarjóniakat, nem hagyják magukat a bányászok, és újra egy MSZP támogatott polgármester vezetheti a várost.

Advertisement

Választás 4.

Orbán Viktor miniszterelnök úr is meglebegtetett egy népszavazást, amiről sokan találgatják, hogy ez most csak lebegtetés, vagy tényleg meg lesz tartva. A téma a menekültek befogadási kvótája lenne. Ami viszont érdekesebb volt ennek kapcsán, az az Index szerkesztői beszélgetéséből készített cikk.

Advertisement

Interjúk hete

A választások mellett a másik fontos dolog számomra a héten három interjú volt. Szép sorrendben itt vannak.

Advertisement

Schiffer András, LMP elnök úr értekezett a migránshelyzetről

Advertisement

Gazda Albert, szerkesztőúr világnézete elveszett:

https://www.mediapiac.com/mediapiac/Elve…

Lovasi András, zenész úr már nem lázad:

Advertisement

BMV kategória győztesei

Hátööö, ezt nehezen tudom témába sorolni, maradjunk annyiban, hogy következnek azok a hírek, amik a humor, a kis színes és a szánalmas kategóriák között mozognak. Az okokat keresse meg mindenki magának.

Advertisement

Rohadt liberálisok megpróbálják elviccelni a szépművészetis botrányt.

Advertisement

Tom Hanks ismét nálunk forgat.

Advertisement

Az egyik legmegosztóbb médiaszemélyiségünk hisztizett, majd jól ki is rúgták.

Advertisement

Gondok a Mars háza táján (nem a bolygóval van a baj)

Advertisement

Heti Walter

Illustration for article titled Politikonc #8 - A választások hete
Advertisement

Az Oscar díjátadót és a Miniszterelnökúr évértékelőjét már nem írom meg, meghagyom másnak. :)

Share This Story

Get our newsletter