Az EB dögunalma ellen!

A tegnapi EB d√∂ntŇĎ legeml√©kezetesebb esem√©nye az volt, amikor a francia udvariass√°gi szab√°lyok betart√°s√°val megs√©r√ľlt Ronald√≥ arc√°ra pillang√≥ sz√°llt:

K√©t kapuf√°t√≥l √©s a g√≥lt√≥l eltekintve, szinte semmi nem t√∂rt√©nt a p√°ly√°n, √©s ez volt a jellemzŇĎ, szinte minden elŇĎzŇĎ m√©rkŇĎz√©sen, fŇĎleg amelyeket az EB gyŇĎztes portug√°lok j√°tszottak. Az √ľd√≠tŇĎ kiv√©tel, az ellen√ľnk j√°tszott 3:3-as d√∂ntetlen√ľk volt.

Mit lehetne tenni, hogyan lehetne forradalmas√≠tani a futballt, hogy ne aludjunk el a meccsek alatt? Ne kelljen felt√°masztani magunkat a 110 perc ut√°ni 11-es rug√°sokn√°l. Az elsŇĎ hazai forradalm√°runk, Mezey Gy√∂rgy, m√°r √©vtizedekkel ezelŇĎtt a p√°ly√°k m√©ret√©nek megn√∂vel√©s√©t c√©lozta meg, melyet az MTK p√°ly√°n meg is oldottak, nem igaz√°n sok eredm√©nnyel. T√°pl√°lkoz√°si elk√©pz√©seit √©s a magaslati edz√©sek hat√°soss√°g√°t, m√©g ma is rejt√©lyek √∂vezik.

Advertisement

√Ėtletb√∂rze a Koncon:

N√©h√°ny az eddig meglelt √©s elkeseredett √∂tletek k√∂z√ľl, a foci l√°tv√°nyoss√°g√°nak n√∂vel√©se √©rdek√©ben:

1. Lehessen a kapu m√∂g√∂tt is j√°tszani, mint a j√©gkorongban. Neymar, Messi a kapu m√∂g√ľl is tud g√≥lt r√ļgni!

2. A fentiek miatt is, de egy√©bk√©nt is legyen 2 m√©teres plexi pal√°nk a p√°lya k√∂r√ľl, √≠gy term√©szetesen v√©gig a partvonalon is. Az idŇĎrabl√≥ partdob√°sok √©s sz√∂gletr√ļg√°sok cs√∂kkent√©se c√©lj√°b√≥l is.

Advertisement

3. N√∂velj√©k meg a kapuk m√©ret√©t, magass√°gban 10 cm-el, sz√©less√©gben 20 cm-el. A kapusok m√°r manaps√°g is messze a kapuk fŇĎl√© √©rnek!.

4. A sz√ľnetekben k√∂telezŇĎ legyen cheer girl√∂k szerepeltet√©se:

Advertisement

5. Félóránként lehessen 3-3 játékost cserélni, és a lecserélteket vissza is!

6. Nem kell s√°rga lap! Kor√°bban nem is volt! El√©g a figyelmeztet√©s, de a durvas√°got azonnal piros lappal b√ľntess√©k!

7. A 2x 15 perces hosszabbítás alatt 5-5 perceként, egy-egy játékost le kellene hozni a pályáról, a valódi gólszerzés érdekében! Mekkora jelenetek lennének, amikor már csak 6-6 játékos lenne a pályán!

Advertisement

8. A f√©rfi foci EB-t k√∂z√∂sen rendezz√©k a nŇĎivel √©s ne legyenek a maihoz hasonl√≥ selejtezŇĎk, hanem a sorsol√°sn√°l, a teniszben megszokott kiemel√©sek alapj√°n t√∂rt√©njen a beoszt√°s, a l√©tezŇĎ vil√°granglista alapj√°n. Ott sosem fordulhat elŇĎ, hogy pl. Djokovic √©s Nadal idŇĎ elŇĎtt √∂sszeker√ľl. √ćgy a mostani, a spanyolokat, n√©meteket, olaszokat √©rintŇĎ szerencs√©tlen √∂sszesorsol√°s elker√ľlhetŇĎ lehetett volna.

9. Extra vit√°s k√©rd√©sekben legyen vide√≥s sasszem, b√≠r√≥i zsŇĪrivel.

10. F√©lve √≠rom le, de egy hozz√°√©rtŇĎ bar√°tom azt vetette fel, hogy legyenek mindj√°rt az elej√©n a 11-es r√ļg√°sok. Annak idej√©n a Vid√°m Parkban/Angol Parkban, a gyerekek kedvence volt az √∂t-√∂t 11-es r√ļg√°s, a papa p√©nz√©√©rt, igazi kapusnak.

Advertisement

B√≠zva a FIFA - a gazdas√°gi √©s j√°t√©k reform k√©rd√©sekben - eddig is k√∂zismert fogad√≥k√©szs√©g√©ben, az elk√∂vetkezŇĎ √©vtizedekben tov√°bbra is j√≥kat szund√≠thatunk a k√©pernyŇĎk elŇĎtt, √©s m√©rgelŇĎdhet√ľnk a semmin.

FIFA to reject 40 per cent of proposed reforms:

Advertisement

Egyetlen vigaszunk az√©rt maradt! √Čvtizedek √≥ta, v√©gre mi is kaptunk valami felemelŇĎt az EB-n a fiainkt√≥l: