Az EB dögunalma ellen!

A tegnapi EB döntő legemlékezetesebb eseménye az volt, amikor a francia udvariassági szabályok betartásával megsérült Ronaldó arcára pillangó szállt:

Két kapufától és a góltól eltekintve, szinte semmi nem történt a pályán, és ez volt a jellemző, szinte minden előző mérkőzésen, főleg amelyeket az EB győztes portugálok játszottak. Az üdítő kivétel, az ellenünk játszott 3:3-as döntetlenük volt.

Advertisement

Mit lehetne tenni, hogyan lehetne forradalmasítani a futballt, hogy ne aludjunk el a meccsek alatt? Ne kelljen feltámasztani magunkat a 110 perc utáni 11-es rugásoknál. Az első hazai forradalmárunk, Mezey György, már évtizedekkel ezelőtt a pályák méretének megnövelését célozta meg, melyet az MTK pályán meg is oldottak, nem igazán sok eredménnyel. Táplálkozási elképzéseit és a magaslati edzések hatásosságát, még ma is rejtélyek övezik.

Ötletbörze a Koncon:

Néhány az eddig meglelt és elkeseredett ötletek közül, a foci látványosságának növelése érdekében:

1. Lehessen a kapu mögött is játszani, mint a jégkorongban. Neymar, Messi a kapu mögül is tud gólt rúgni!

2. A fentiek miatt is, de egyébként is legyen 2 méteres plexi palánk a pálya körül, így természetesen végig a partvonalon is. Az időrabló partdobások és szögletrúgások csökkentése céljából is.

Advertisement

3. Növeljék meg a kapuk méretét, magasságban 10 cm-el, szélességben 20 cm-el. A kapusok már manapság is messze a kapuk főlé érnek!.

Advertisement

4. A szünetekben kötelező legyen cheer girlök szerepeltetése:

Advertisement

5. Félóránként lehessen 3-3 játékost cserélni, és a lecserélteket vissza is!

6. Nem kell sárga lap! Korábban nem is volt! Elég a figyelmeztetés, de a durvaságot azonnal piros lappal büntessék!

Advertisement

7. A 2x 15 perces hosszabbítás alatt 5-5 perceként, egy-egy játékost le kellene hozni a pályáról, a valódi gólszerzés érdekében! Mekkora jelenetek lennének, amikor már csak 6-6 játékos lenne a pályán!

8. A férfi foci EB-t közösen rendezzék a nőivel és ne legyenek a maihoz hasonló selejtezők, hanem a sorsolásnál, a teniszben megszokott kiemelések alapján történjen a beosztás, a létező világranglista alapján. Ott sosem fordulhat elő, hogy pl. Djokovic és Nadal idő előtt összekerül. Így a mostani, a spanyolokat, németeket, olaszokat érintő szerencsétlen összesorsolás elkerülhető lehetett volna.

Advertisement

9. Extra vitás kérdésekben legyen videós sasszem, bírói zsűrivel.

10. Félve írom le, de egy hozzáértő barátom azt vetette fel, hogy legyenek mindjárt az elején a 11-es rúgások. Annak idején a Vidám Parkban/Angol Parkban, a gyerekek kedvence volt az öt-öt 11-es rúgás, a papa pénzéért, igazi kapusnak.

Advertisement

Bízva a FIFA - a gazdasági és játék reform kérdésekben - eddig is közismert fogadókészségében, az elkövetkező évtizedekben továbbra is jókat szundíthatunk a képernyők előtt, és mérgelődhetünk a semmin.

Advertisement

FIFA to reject 40 per cent of proposed reforms:

Advertisement

Egyetlen vigaszunk azért maradt! Évtizedek óta, végre mi is kaptunk valami felemelőt az EB-n a fiainktól: