Irgalmatlan vihar volt az éjjel. Amíg aludtunk, hatalmas kár ért minket, egészen sunyin, alig csapva zajt, az asszony például úgy ment el reggel, hogy nem is gondolta volna, hogy kár érte az éjszaka, olyan álmos volt még hajnalban.

Reggel 8 körül a Panka sípolása keltett, épp szememet dörzsölgetve döcögtem le az alsó szintre, amikor észrevettem a kárt a kertben. Ott feküdt a fűben, az egyik fele lustán elterült, a másik vége viszont idegesen csapkodott a szélrohamokban. Éreztem, hogy ezt a kárt bizony nekem rendelte a sors, nincs itt más, ha tetszik, ha nem, nekem kell kezdenem vele valamit. Felhívtam a kivitelező haveromat, hogy jöjjön át, nézze már meg ő is, hogy mekkora kár ez valójában, mert én így elsőre, ijedtemben iszonyatosan nagynak látom és bizony aggódom, hogy most mi lesz. A kutyákat féltem a legjobban. Azonnal autóba ült, érezte már tegnap este is, hogy baj lesz, ebben az időjárásban csoda, ha nem éri kár az embert.

Rögtön felhívtam az asszonyt, - mégiscsak tapasztaltabb nálam az ilyen típusú dolgok terén - hogy bizony kár ért mindkettőnket az éjjel, küldtem neki fényképet is róla, hát mondhatom, nem repesett az örömtől. Felhívta a kárbejelentőt, aki kifejezetten az ilyen jellegű károkra specializálódott. Miután bejelentette a kárt, tapasztalt kárügyinéző hölgy azonnal figyelmeztetett, hogy ne nyúljunk a kárhoz, amíg a kárszakértő ki nem érkezik a helyszínre, bár az napokba telik, annyi a kár manapság, főleg a környékünkön. Az asszony mondta, hogy az lehetetlen, itt kölyökkutyák is élnek, buták még, ott játszanának a kár közelében, ki tudja mi történhet. A kár nem jár egyedül! Rövid gondolkodás után azt tanácsolta, hogy készítsünk sok fényképet a kárról, és küldjük el a “kár”, kukac, stb pont hu-ra email-ben, a kárszakértő abból is viszonylagos pontossággal fel tudja mérni, aztán majd a biztosító fizet.

Most várok. Nemsokára megérkeznek a srácok, aztán fogjuk ezt a kárt, és jól megcsináljuk! Ha nagy a károd, vagy egyszerűen csak nem akarod, hogy váratlanul kár érjen a jövőben, mindenképp köss biztosítást. Megéri.

Advertisement