Vess√ľnk v√©get a sztereot√≠pi√°knak, soha t√∂bb√© ne skatuly√°zzunk be senkit, nincs olyan, hogy f√©rfias, csajos vagy buzis!

Vesszenek a skatuly√°k! Nincsenek nŇĎi aut√≥k. Nincsenek csal√°di aut√≥k. Sportkocsik sincsenek. A jellem√©t, testi adotts√°gait, eg√©szs√©gi √°llapot√°t, szok√°sait, foglalkoz√°s√°t √©s mindenf√©le sz√ľks√©gleteit √∂sszegezve k√ľlsŇĎ szeml√©lŇĎ egyetlen szem√©lyrŇĎl sem tudja megmondani, hogy milyen aut√≥ lenne sz√°m√°ra ide√°lis. Es√©lye sincs megtippelni, hogy milyen aut√≥ja van, vagy legal√°bb azt, hogy milyen biztosan nincs. Hiszen mindannyian teljesen egyediek vagyunk. Honnan j√∂n b√°rki, hogy megmondja, ez egy nŇĎi ruha, az egy f√©rfi√∂lt√∂ny? Nincsenek nŇĎk, nincsenek f√©rfiak, sŇĎt m√©g egy norm√°lis meleget vagy egy mŇĪt√©ti nemv√°lt√°son √°tesett egyszerŇĪ √°tlagembert sem tal√°lni m√°r a skatuly√°kt√≥l val√≥ retteg√©s k√∂zepette.

√Čppen ez√©rt b√°rkinek lehet Minije*, hiszen nincsen olyan, hogy valaki sz√°m√°ra a Mini m√°r r√°n√©z√©sre sem felel meg. Nincsen olyan, hogy egy Mini t√ļl kicsi, t√ļl komolytalan, nem el√©g praktikus, vagy nem megy el a hobbikert fel√© vezetŇĎ f√∂ld√ļton. Sosem lehet√ľnk biztosak a dolgunkban, m√©g egy kicsit sem. R√≥zsasz√≠n Minit f√©rfi nem az√©rt vesz, hogy b√°rkit provok√°ljon, √©rtetlens√©get kifejezŇĎ szemforgat√°st id√©zzen elŇĎ a szeml√©lŇĎkben, hanem az√©rt, mert neki pontosan egy r√≥zsasz√≠n Mini val√≥.

R√°ad√°sul egy Mini nagyon egyedi is lehet, hi√°ba egy egyszerŇĪ aut√≥. Mindenf√©le v√°ltozatos matric√°kat rakhatsz r√° gy√°rilag, teljesen testre szabhatod. Csak azon m√ļlik, hogy Minit veszel, hogy Te milyen vagy. Hogy Neked pont egy Mini felel meg. V√©letlen√ľl sem fordulhat elŇĎ, hogy rajtad k√≠v√ľl m√©g sok ember v√°lasztja hasonl√≥ okokb√≥l kifoly√≥lag. SŇĎt, m√©g a Mini-rajong√°s skatuly√°j√°ba sem h√ļzhat√≥k a Mini-tulajdonosok. A l√°tszat csal.

A vil√°gban, az emberek k√∂z√∂tt, az aut√≥k k√∂r√©ben nincsenek kateg√≥ri√°k. Nincsenek skatuly√°k, nincsenek c√≠mk√©k. Nincs olyan c√≠mke, hogy One, Cooper, John Cooper Works, Coup√©, Roadster, Convertible, Clubman, Countryman, Paceman. Az csak ill√ļzi√≥, hogy a Mini BMW-s p√°lyafut√°sa sor√°n v√°laszthatt√°l eddig h√°romajt√≥sat, kabri√≥t, k√©tajt√≥s kup√©t, roadster-szerŇĪt, √∂tajt√≥sat, egyterŇĪt, √∂tajt√≥s crossovert, h√°romajt√≥s crossovert. Ezek a kateg√≥ri√°k csak a t√°rsadalmi konvenci√≥k k√©nyszere miatt ker√ľltek a Coup√©ra, a Clubmanre √©s t√°rsaira, egyik j√°rg√°ny sem az√©rt k√©sz√ľlt, hogy a c√©g k√≠n√°lhasson nagyobb, sportosabb, jobb terepk√©pess√©gŇĪ term√©ket. Semmi k√∂z√ľk a Mini aut√≥inak a hagyom√°nyos kateg√≥ri√°khoz. V√©letlen√ľl sem fordulhat elŇĎ, hogy a skatuly√°k √©s sztereot√≠pi√°k legal√°bb egy kicsi val√≥s√°galappal b√≠rn√°nak. Hogy csak egy icipicit igazak legyenek. Hogy van olyan aut√≥, amit az√©rt veszel meg, mert kisebbe nem f√©rsz bele a feles√©geddel √©s h√°rom gyerekeddel, hogy van olyan aut√≥, amit az√©rt vesznek az idŇĎs emberek, mert el√©g magasan van az √ľl√©se ahhoz, hogy der√©kf√°j√≥san se legyen tort√ļra bele√ľlni. Ez mind t√©ved√©s. Egyenk√©nt meg kell k√©rdezni minden k√©t m√©ter h√ļsz centis embert, hogy mi a franc√©rt nem egy p√∂tt√∂m Lotus Elise-t vezet a Ford Mondeo helyett. A Mini is a teljes egyedis√©g elve alapj√°n csin√°lt teljesen ugyanolyan aut√≥kat, mint b√°rmelyik m√°s gy√°rt√≥. M√°rmint olyan √∂t-hat k√ľl√∂nb√∂zŇĎ ugyanolyat. Csak semmi skatulya. Legal√°bbis nem egy, hanem √∂t-hat, √ļgymint Paceman, Clubman, Convertible, stb...

Advertisement

Azt mondom, hogy mostant√≥l kezdve mind a h√©t √©s f√©l milli√°rd ember k√©rje ki mag√°nak, hogy ŇĎ m√©g csak nem is a h√©t √©s f√©l milli√°rd ember egyike, mert, ami most folyik, az tarthatatlan.


* A Mini nagyokosai bekaphatj√°k a nagybetŇĪs √≠r√°sm√≥djukat, √∂r√ľljenek, hogy nem kisbetŇĪvel √≠rom. √Ājf√≥n, haha.

Advertisement


Ha tetszett az √≠r√°s, tedd egy skatuly√°ba, esetleg oszd meg ismerŇĎseiddel! V√©lem√©nyed hozz√°sz√≥l√°sban, Facebook-√ľzenetben, vagy az impresszumban megtal√°lhat√≥ szem√©lyes el√©rhetŇĎs√©geinken v√°rjuk.

A Koncot megtal√°lhatod √©s k√∂vetheted a Facebookon, a Twitteren √©s a Tumblren is. Bemutatkoz√≥ oldalunk a konc.hu c√≠men √©rhetŇĎ el.