Sophie bagoly, aki a gazdájával és 5 macskával él együtt!

Sophie választása magyar filmen is! Ha nem látjátok a videót, nem hiszitek el!

Amit itt látni és olvasni lehet minden igaz, csak az kár, hogy a bagoly keresztneve nem Bandi, mert akkor folytatása lehetne Széplábi kollégám tegnapi Katicabandi cikkének. El kell mondanom, hogy magam részéről nem vagyok a cukiságok nagy híve -kivéve, ha mopszokról van szó- de Sophie az intelligens baglyunk, az együttélés mintája és beilleszkedési készségével a társadalmi kapcsolatok új perspektíváit nyithatja meg Magyarországon. Kormányunk is büszke lehet Sophie-ra, hiszen ő az energiamegtakarítás, a rezsicsökkentés élő példája. Azzal, hogy sötétben is lát, a költséges LED-es fényforrások számát jelentősen lehet csökkenteni és így az ott felszabadult EU támogatásokat más területeken lehet felhasználni. Amit a bevezetőnkben meg kell említenünk, a történetet a HVG.hu cikkének riporterhölgye - az idézetei dőlt betűvel- és stábja rögzítette, az állóképeket képernyő fotóval készítettem. Ha mindezek nem vették el a kedveteket, hogy megtekintsétek a bagoly hétköznapjának részleteit, hogyan él együtt Sophie a szerető gazdájával és hogyan tűri a macskák pofonjait, biztos vagyok benne, hogy sok örömet szerez mindannyiunknak.

Advertisement

Breznai Annamária egész életében rajongott a macskákért és az egzotikus állatokért. Miután a fiát felvették egy budapesti egyetemre és egyedül maradt nagy vidéki házukban, úgy döntött, megvalósítja régi álmát. Először csak cicákat vásárolt, később elment egy kisállatbörzére azzal az elhatározással, hogy egy pávát fog venni. Viszont, ahogy ő mondja, körülbelül a harmadik percben rabul ejtette egy kis, pihés bagoly fióka. Ő Sophie, aki az időközben jócskán megszaporodott macskaközösségben szocializálódott, Tulajdonképpen a gazdája egyáltalán nem túloz, mikor azt állítja Sophie macskának képzeli magát.

Ennek megfelelően gyakran mutatkozik macskák asztaltársaságában és elviseli a rendszeres pofozást:

Advertisement

Nem kell láncon tartani, ha látogató érkezik a lakásba, mimikriként olvad be a környezetébe:

Advertisement

Sophie szemlátomást imádja a televízió világát, ám számítógépes ismereteiről nincs információnk:

Advertisement

Sophie nem rendelkezik saját öltözővel, viszont van saját úszómedencéje:

Advertisement

Az ígért díjeső várományos YouTube videó:

Advertisement

A többi, a Sophie-hoz hasonló sorsra váró kis bagoly jövője bizonytalanná vált. Az eddig kisállat kiállításoknak helyet adó PECSA -a Liget program miatt- rövidesen lebontásra kerül és még nincs kijelölve számára az új, végleges terület. A helyén épülő Nemzeti Galériába -ha csak egy kicsit megértőek- a kulturáltan viselkedő Sophie-t, legalább egy tárlatlátogatásra beengedik. Sophie-nak éjjeli időpont is megfelel.

Share This Story

Get our newsletter