Legkülömb ember,aki bátor
S csak egy külömb van,aki: bátrabb.
/Ady Endre/.

Vajon mi járhatott az áruházi tér bejáratánál álló biztonsági munkatárs fejében, amikor az Auchan-járó barátom korábban már a kedvenc újságosánál napi rendszerességgel megvásárolt újságokat-három egymásnak ellentmondó napilap/Nemzeti Sport/Blikk-így közülük a tegnapi Blikket,hát mit is mondjunk,illetlen helyen lepecsételte?

Lehet,hogy Jiri Menzel Oscar díjas filmjének,a Szigorúan ellenőrzött vonatoknak a még híresebb pecsételős jelenete jutott az eszébe? Zdenicka távírász kisasszony popsija homályosította el a gondolat világát?

Advertisement

Talán az is előfordulhatott,hogy olvasta Jaroslav Hasek örök érvényű regényét a Svejket és abból a Kehely kocsmai történések fogták meg?

Advertisement

– Azelőtt a császár őfelségének a képe lógott azon a falon – szólalt meg egy idő múlva –, éppen ott, ahol most a tükör lóg.

– Az, jól tetszik emlékezni – felelte Palivec úr –, ott lógott, és leszarták a legyek, hát felraktam a padlásra. Mit tudom én, valaki még tehet rá egy megjegyzést, és csak kellemetlenségem lenne belőle. Kell ez nekem?

Advertisement

Barátom azonban kiábrándított.A biztonsági ellenőrnek figyelmetlenül,fordítva adta oda az újságokat,aki gépiesen,odatekintés nélkül nyomta rájuk a pecsétet.Így az első látásra bátor állásfoglalásnak tűnő cselekedete nem tekinthető tüntető és kormány ellenes véleményalkotásnak..

A fent idézeteknél sokkal szívhez szólóbb pecsételős dalt küldünk a kedves pecsételőnek,az elgondolkodtatóan téves munkálataiért: