This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Szolgálati közlemény, avagy Panama et circenses

Illustration for article titled Szolgálati közlemény, avagy Panama et circenses

Szelek által bántott, de napsütéses hetünket csúnya felhők kísérelték meg beárnyékolni, nem először. Becsületünk és tisztességünk nem hagyja, hogy ne nyilatkozzunk. Az alábbiakban a Konc szerkesztőségének egybehangzó álláspontja olvasható.

Advertisement

A mindennemű kommunikációs és Panama-csatornákon az 1880-as évek óta nem látott mértékű züllés és romlás törte át ingerküszöbünk zsiliprendszereit, és, habár az első sorból élvezhetjük végig néminemű érintettségünk okán a folyamatokat, szerencsére megkaptuk a freccsenésekkel járó előadásokkor járó nedvességzáró takarófóliát: ez a Horváth Zsolt nem az a Horváth Zsolt.

Advertisement

Még egyszer, tehát, a ruhatárban kisebb bajba is kerülhettünk volna, ha nem érkezik védelmünkre a tavasz, szükségtelenné téve a kabátviselést, azonban megérkezett, nem keveredtünk még csak kabátlopási ügybe sem, nemhogy kabátlopásba. Alapító-főszerkesztőnk, Horváth Zsolt nevének egyezése a hírekben szereplő illetőével habár nem a véletlen műve, hiszen valaki mégiscsak adta neki ezt a nevet, nem jelent semmit, ez az ügy nem ingathatja meg a Konc sziklaszilárd alapjait.

Zsolt Mercedes SL65 AMG típusú gépjárművéből manőverezett, felbecsülhetetlen méreteket öltő médiabirodalmunkat teljesen legális úton hozta létre, nem vagyunk a CIA által üzemeltetett Gawker ügynökei és Soros György pénzére sincs szükségünk. Klinkerhoffen húsevőbaktérium-mentes szuperkórháza, Őrjöngő Szurikáta síelőket a hegyre feljuttató helikopterei és hatkerekű G Mercije, Steinmann Amy három divatmárkája, francia nőket célzó párizsi fashion-tanácsadó irodája és magániskolái, Andy Landy óránként és világvallásonként imádkozni képes, öt nyelven beszélő, egyedi gyártású Vacheron Constantin toronyórája (ez a poszt csak terelés volt) és az általa alapított egyházhoz tartozó templomgarázsban parkoló színváltós Aston Martinja, Széplábi András ötezer eurós öltönyei, komlói és comói luxusvillái, valamint az én McLaren 675LT személygépkocsim és manhattani vodkabárom nem offshore cégek bevételeiből származnak, hanem a saját lábunkon állva, önállóan végzett, jogszerű gazdasági tevékenységünkből. Ennélfogva elzárkózunk az általunk negyed órával ezelőtt kitalált, nem létező és egyébként is teljesen alaptalan vádaskodásokra való további reagálás elől, mi több, egyúttal, ha már kényszerűen alkalma adódott, kifejezzük őszinte reményünket, hogy egyszer és mindenkorra megoldás születik az adóparadicsomok és rejtekhelyek problémáira.

Advertisement

Bónusz Konc-tipp: párnahuzat.

Kilátás a szerkesztőség ablakából
Kilátás a szerkesztőség ablakából

Share This Story

Get our newsletter