“A Ferencváros játékosai nem futballozhatnak sportszerűtlenül, a szakmai vezetőknek pedig kordában kell tartaniuk az indulatokat, nem pedig gerjeszteni” - Furulyás János klubelnök.

“Törjétek el a lábát!!!” Tessék?! A kispad mellett álló újságíró előbb felkapja a fejét, majd jobbra néz, és azt látja, hallja, hogy László Csaba mint egy hisztis gyerek toporzékol az oldalvonal szélén, miközben a zöld-fehér tábor “Hajrá, Fradi”-zik, a “szakma” brutális belemenésekre buzdítja labdarúgóit. Végigfut a semleges szemlélő agyán: ez az ember, a 106 éves multú FTC vezetőedzője nem ismer kegyelmet? “Törjétek el a lábát!!!” Nem, nem ismer. /Nemzeti Sport 2005.05.12/.

Advertisement

Az andorai “diadal” után,

Bernd Storck, a válogatottunk közel 700 millós évi jövedelmű vezetőedzője, a tervezettnél egy órával korábban lemondta a Magyar Televíziós interjúját, majd napokig elérhetetlen volt. E sorok írója nem okvetlenül őt teszi főbűnössé a katasztrófális vereségben,

amely vereség ugyanakkor tökéletesen tükrözi a hazai labdarúgás állapotát. Sőt még el valahogy el is fogadtam az MLSZ döntését, miszerint még egy esélyt adtak neki.

Advertisement

De amit ezt követően az első élő interjújában mondott, nélkülözött minden eddig róla feltételezett szakmaiságot, és Möbius-sprirálként máris visszatértünk László Csaba lábtörésre buzdító technikai elemére. Arra a kérdésre, hogy mi volt az utóbbi hetek legnagyobb hibája, Storck így válaszolt:

Advertisement

Talán így az sem véletlen, hogy László Csaba neve felmerült Bernd Storck pótlására az esetleges menesztése esetén. Az MLSZ, Bernd Storck itt említett taktikai eleméért, legalább egy sárga lapot máris kiharcolt,

Advertisement

de részemről a piros jogosabb lett volna!

Share This Story

Get our newsletter