Ütött a Tik-Tak utolsó órája?

Kihalófélben lévő szakmák. Tik-Tak a többlépcsős órásmester.

Ma már alig találni órást, esernyőst, köszörűst, kalapost, maszek cipészt, vagy ruhajavítót. Ezekből a szakmákból az egyik legnehezebben megtanulható foglalkozás az órásmesterség. Elképesztő odafigyelést, türelmet és kézügyességet igényel:

Advertisement

Máris megnyugtatunk mindenkit, a Tik-Tak esetében nem ütött az utolsó óra, igaz nem sokon múlott.

A mi órásunk, Jakobi Gábor előtt, aki ki volt téve az utolsó óra veszélyének, viszont valóban le a kalappal! Aranykezét, nemcsak az órásmesterségben kamatoztathatta, hanem kiváló pingpong játékos is volt. Aradon a helyi első osztályú csapatban szerepelt, majd itthon a Vörös Meteor Közért női asztalitenisz csapatának volt az edzője. Rengeteg régi sportbarát látogat be hozzá, felidézni a közös sport múltat is.Talán a legjobban Faházi Janikához fűződő - aki minden idők egyik legvarázslatosabb kezű/csuklójú asztaliteniszezője - barátságát irigylem. Ugye megértitek:

Ami pedig Jakobi Gáborral történt, voltaképpen az is kapcsolódik a pingponghoz.

Szerva itt, csere ott!

Jakobi Gábor Tik-Tak órásműhelye, a Flórián Áruházban, az OREX üzletben volt. Nem igazán volt olyan időszak, amikor nem állt sorban nála, 2-3 mechanikai vagy kvarc óra javítására váró ember. De csak néhány héttel ezelőttig, amikor az OREX, szinte követve a mostani nagy bezárási hullámot, egyik napról a másikra megszüntette az üzletét és vele együtt a Tik.-Tak tovább ketyegését.

Advertisement

Jakobi Gábor, vélhetően a többlépcsős vízerőművek példáját követve, keresett az Áruházban egy új helyet, melyet meg is talált, a nagy forgalmú üzletközpont egyik lépcsősora alatt. Nem kell izgulni hölgyek, nem átlátszó a mennyezet! Nincs szoknyafelfújó sem!

Advertisement

A vevőkör így nem vesztett semmit, sőt az új órásműhely tágasabb lett az előzőnél. PR-ért pedig nem igen kellett a Tik-Taknak a szomszédba menni:

Advertisement

Az új műhelyben a megrendelő követheti a javítás folyamatát, akár a bónusz kávé elfogyasztása közben is.

Advertisement

Ha pedig a vevő rossz időben érkezik, a létező legmegbízhatóbb óra jelzi az újra nyitás pontos idejét:

Share This Story