This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Yes!

M. Tóth Géza rövidfilmje, Osvárt Andrea főszereplésével. A teljes filmmel!

Lehet, hogy a sikeres rövidfilmek vezetnek a nagyfilmes elismerésekig, akár egészen az Oscar díjig? Ez történt Nemes Jeles László esetében, aki harmincévesen, az első rövidfilmjével már jelentős sikert aratott. A “ Türelem” elnyerte a 2007-es Filmszemle legjobb rövidfilmnek járó díját, bekerült a velencei filmfesztivál kisfilmes versenyprogramjába, majd meghívást kapott a világ jelentős filmfesztiváljaira, ahol közel ötven díjjal jutalmazták. Ezt követte a nagyfilmje, a “Saul Fia” Cannes-i elismerése, majd a Golden Globe és az Oscar díj.

Advertisement

M. Tóth Géza rövidfilmes pályafutása, reméljük mindezeket hordozzák magukban, és igazán eljött az ideje annak is, hogy Osvárt Andrea személyében magyar színésznő is megérdemelt világsikert érjen el.

Illustration for article titled Yes!
Advertisement
Illustration for article titled Yes!

M.Tóth Géza pályfutása során, nem csak a filmes területen vált ismertté. Szinte lehetetlen a ismertetni a teljes tevékenységi körét, melyet a Wikipédiában találhatunk róla. Jelentős színházi, opera rendezési múlttal rendelkezik. Televíziós sorozatok, ismerettejesztő filmek rendezése, gyermekkönyvek illusztrációi is hozzátartoznak alkotói munkásághoz. Filmalkotásai több mint 200 nemzetközi filmfesztiválon szerepeltek sikerrel, és közel 100 díjat nyertek. A 2005-ben rendezett “Maestro” elnyerte az Amerikai Filmakadémia jelölését a Legjobb Animációs Rövidfilm Oscar díjára, de végül sajnálatosan nem került a legjobb öt közé.

Advertisement

A Maestro előzetese:

Advertisement

M. Tóth Géza 2003-ban rendezte meg a “Yes” című rövidfilmjét, Osvárt Andrea főszereplésével, amely egy tömör, egyértelműen követhető történet. A való világba vágyó hideg üzletasszony metamorfózisát mutatja be, aki a női természetéből fakadóan, legbelül szabadulni kíván a hétköznapok monotóniájából és erre váratlanul esélyt is kap. A kisfilmet, Osvárt Andrea produkciós cégének jóvoltából a YouTube-on is elérhető.

Advertisement

Yes:

Osvárt Andreát és a pályafutását is öröm nézni. A tavaly tavasszal a német mozikba került “Der Nanny” című vígjátékra 1,6 millióan váltottak jegyet, a Görögországban december végén bemutatott “Worlds Apart” című drámára pedig 661 ezren ültek be, több mint kétszázezerrel többen, mint a hetedik Star Wars-filmre. Sajnos ezek a filmek és még sok más nagysikerű külföldi film, nem kerülnek a hazai nézők elé. Andrea itthon azonban eddig nagyon ritkán dolgozott, az elmúlt tíz évben csak kétszer láthattuk magyar filmben: a 2009-es “Poligamy”-ban és a 2014-es “Megdönteni Hajnal Tímeát-ban.

Advertisement
Illustration for article titled Yes!

Osvárt Andrea tökéletes olasz nyelvtudásának köszönhetően, 2008-ban háziasszonya volt és dallal is fellépett a San Remo-i dal fesztiválon. Igazán itt az ideje, hogy itthon is kellő szerephez jusson. Mellőzése miatt egyébként jogosan beszólt a hazai filmeseknek:

Advertisement

Osvárt Andrea, San Remo 2008:

Forrás: Origo.

Share This Story

Get our newsletter