Mindennapos dug√≥ a K√∂r√ļton: kl√≠mamotorok b√ļg√°s√°ban elhal√≥ any√°z√°sok, dudanyomogat√≥ p√≥tcselekvŇĎk, valamint p√©niszkompenz√°tor csodaj√°rg√°nyokkal k√≠gy√≥z√≥ √ļjgazdag proszt√≥k sz√≠nes mozaikja a v√°ros egyik legfontosabb √ľtŇĎer√©ben trombotiz√°l√≥dik.

A fesz√ľl√©sben hallgatott r√°di√≥ meg az a sokat emlegetett, helyzetbe hozott, ami semmit sem v√°ltozott, m√©g annak dac√°ra sem, hogy √ļj malomban k√©nytelen ŇĎr√∂lni: elektronikus t√°nzene rogy√°sig-szar√°sig, rekl√°mblokkok, musical-hang√ļ, k√©nyszeresen mosolyra h√ļz√≥d√≥ sz√°jjal besz√©lŇĎ macskajancsik aloe ver√°s sz√°jv√≠zbubor√©kjai, a szem√©lyre sz√≥l√≥, cser√©lhetŇĎ mikrofonszivacson.

Ebbe a k√∂zegbe, ebbe a kihip√≥zott sutty√≥-m√°trixba l√©pett be azt√°n k√©t, 10 √©v k√∂r√ľli kisfi√ļ, hogy a d√©lelŇĎtti betelefon√°l√≥s mŇĪsorban k√©rjenek tan√°ruknak - akivel √©ppen a Balatonn√°l t√°boroztak - egy AC/DC sz√°mot.

‚ÄúPersze, de vannak mai sl√°gereink is‚ÄĚ mondja a Bob herceg hang√ļ d√≠sz-zsok√©, nem v√©ve tudom√°st a k√©t fi√ļ nagyon is konkr√©t k√©r√©s√©rŇĎl.

A f√©lperces r√°besz√©lŇĎsdi ellen√©re √ļjra elism√©telt√©k k√©r√©s√ľket, mire az aloe ver√°s ny√°lbubor√©k kipukkadt, √©s a mosolyg√≥ kajm√°n vicceskedve, a d√©lut√°nt√≥l rendelŇĎ Kuki b√°csihoz k√ľldte a k√©t sr√°cot, tartva att√≥l, hogy √≠gy belecs√ļsznak a rekl√°mblokkba.

Advertisement

Felnevett√ľnk az egyre elviselhetetlenebb dug√≥ kellŇĎs k√∂zep√©n:

Kuki bácsi hétszentség hogy megoldja!

Az ember, aki tizenakárhány éve folytat gázanyagcserét Magyarországon, még mindig nem tanulta meg annak nyelvét, de zenét kever, közlekedési híreket mond be, fogadja betelefonálói hívását, és nyomja ugyanazt az egykaptafás szart, amit a Danubius, a Rádió 1, vagy a Music FM; a magyar kereskedelmi rádiózás színe java.

Advertisement

Tal√°n nincs is magyar, aki ne tal√°lkozott volna Cooky b√°csival, a nemzet galamb k√∂pte n√©pmesei hŇĎs√©vel.

R√°m a 2012-es Fezen fesztiv√°lon m√©rt Castle Bravo m√©retŇĪ csap√°st, meglehetŇĎsen √©rz√©keny, √©s kiszolg√°ltatott, koncert ut√°ni √°llapotban.

M√©g a Machine Head Blackeningj√©nek z√°r√≥ akkordjai zakatoltak a fej√ľnkben, teljesen lezsibbadva t√°volodtunk a sz√≠npadt√≥l n√©h√°ny bar√°tommal, hogy valami kev√©sb√© zs√ļfolt helyen s√∂rt m√©ress√ľnk magunknak, amikor is a fesztiv√°l ter√ľlet√©n √°ll√≥, f√©lig nyitott pavilonban felzajdult valami karakter n√©lk√ľli, √©s erŇĎtlen szar, amelynek sz√°nalmas, √©teri pillanatait tov√°bb rontotta az √∂t m√°sodpercenk√©nt belekukor√©kol√≥, keverŇĎpult m√∂g√∂tt b√≥logat√≥ gall kakas.

Advertisement

T√°tott sz√°jjal, zsebre v√°gott k√©zzel, elŇĎre h√°tra himb√°l√≥zva n√©zt√ľk, mint valami utcai vereked√©st, √©s azon t√∂prengt√ľnk, hogy ez vajon t√©nyleg megt√∂rt√©nhet, itt, √©s √≠gy?

Volt valami tanulással, és gyakorlással is korrigálhatatlan elbaszottság az egészben, amit néhány DJ-pult felé dobott, félig elfogyasztott kenyérlángossal nyomatékosított a megvadult közönség.

Sz√≥val m√©rget mern√©k venni r√°, hogy Kuki sem csin√°lta meg a k√©t kisk√∂ly√∂k napj√°t, hŇĪen a magyar kereskedelmi r√°di√≥z√°s hagyom√°nyaihoz.

Advertisement

A hagyom√°nyokhoz, amelyek szerint a hallgat√≥ csak egy f√°sult formamondat erej√©ig t√ľremkedhet be a j√≥ √≠zl√©st teljesen n√©lk√ľl√∂zŇĎ mŇĪsormenetbe:

Jó napot! Szeretnék kérni egy számot!

Egy sz√°mot. Hogy mit, azt majd mi megmondjuk. Abb√≥l a 20-as tracklistbŇĎl valamelyiket, amely v√©gtelen√≠tett lej√°tsz√°sra √°ll√≠tva csiszolja agyunkat t√ľk√∂rsima tekegoly√≥v√°.

Advertisement

√Čs m√©g a hallgat√≥buzi r√°di√≥kra buzul√≥ amerikaiaknak nincs kult√ļr√°juk...?